Hopp til innhold

Ble kastet av hest i «Kjendisbarnevakten»

Da Rally Dakar-stjernen Pål Anders Ullevålseter skulle være kjendisbarnevakt, gikk det nesten galt: Et av barna ble kastet på hodet av hesten da han tok dem med på ridetur.

Video Dramatisk fall i Kjendisbarnevakten

Se det dramatiske fallet i kveldens episode av «Kjendisbarnevakten».

– Neste gang blir det motorsykkel – det er mye tryggere! sier Pål Anders Ullevålseter til NRK.no, og innrømmer at det satte en liten støkk i ham da åtte år gamle Erika gikk på hodet i bakken.

– Men hun var oppe på hesteryggen igjen etter to minutter; det hadde aldri jeg turt, sier han.

Les også: – Kjørte delvis diktatur

Ut i villmarken

Pål Anders Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter slik vi vanligvis ser ham.

Foto: Maxi Failla / Afp

«Kjendisbarnevakten» hadde premiere i januar, og til sammen sju kjendiser skal passe barna Sara (12), Simen (11), Erika (8) og Didrik (7) en hel dag hver.

Motorsykkel- og rallystjernen tok naturligvis barna med seg ut i villmarken da det var hans tur til å overta stafettpinnen etter Oslo-ordfører Fabian Stang, «Torsdag kveld fra Nydalen»-stjerne Else Kåss Furuseth og MGP-general Per Sundnes.

– Det er en utfordring å passe fire barn man ikke kjenner, men jeg hadde det gøy hele veien! Barna har et høyt aktivitetsnivå, men det har jo jeg også, sier Ullevålseter.

Les også: Får kjørt seg som barnevakt

Sammen bodde de i lavvo i 15 kuldegrader, og Rally Dakar-stjernen disket opp med grandiosa, vafler og sjokolade. Han hadde sørget for godt med oppvarming – og hadde til og med aggregat i reserve i tilfellet sikringen på hytta de campet ved skulle gå.

– Hvis barna fryser, er det helt kjørt – da blir det terningkast én, sier Ullevålseter, som forteller at vinden pep utenfor lavvoen.

Fikk kjærestetips

I tillegg til deilig mat, hadde han med seg både playstation og video for å holde barna i aktivitet, og de sovnet ikke før i ett-tiden på natten. Men før dét hadde rallystjernen blant annet fått tips til hvordan å plukke sin fremtidige kjæreste.

– De var veldig ærlige, ler han.

– Og så ble det litt trist da de skulle dra, for da begynte de plutselig å gråte. Det var ikke noe gøy. Men det betyr jo også at de har hatt det bra.

Drømmebarnevakten?

Ullevålseter forteller til NRK.no at han nå regner med å bli alle barns drømmebarnevakt etter at programmet er sendt, selv om foreldrene sannsynligvis kommer til å være litt mer skeptiske.

– Jeg skulle jo passe på dem, ikke oppdra dem! Da er det lov å skeie ut litt, sier motorsyklisten med et smil.

«Kjendisbarnevakten» ser du på NRK1 mandager klokken 20.15.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters