Får kjørt seg som barnevakt

– Hvordan skal man si til barn at de skal høre på? spør komiker Else Kåss Furuseth - helt alvorlig.

Video Else Kåss Furuseth i Kjendisbarnevakten

Else Kåss Furuseth er med i «Kjendisbarnevakten», som sendes på NRK1 fra mandag 3. januar.

Har du trøbbel med naboen? – De har sine konflikter og rutiner. Litt som ABBA, føler jeg, sier komiker Else Kåss Furuseth til NRK.no.

Komikeren er én av sju kjendiser som har vært barnevakt for Sara (12), Simen (11), Erika (8) og Didrik (7), i det som resulterer i NRKs nye serie «Kjendisbarnevakten».

De andre barnepasserne er ordfører i Oslo, Fabian Stang, artist Maria Haukaas Mittet, skuespiller Kari Simonsen, motorsyklist Pål Anders Ullevålseter og rallyfører Henning Solberg.

Les også: Har du trøbbel med naboen?

Else Kåss Furuseth valgte å ta med seg ungene på IKEA, for å kjøpe nytt kjøkken.

– Jasså, sånn kan man også bo, sa Didrik da han kom inn i stua mi. Det er jo morsommere ting å gjøre enn å ta ungene med på IKEA, da. Men de fikk være med på å designe mitt nye kjøkken, som kommer på plass i løpet av de neste månedene. Det ble ikke helt hvitt, som jeg hadde tenkt meg, men en del grønne detaljer.

Mersmak på barn?

Else Kåss

Else Kåss Furuseth er med i «Kjendisbarnevakten», som sendes på NRK1 fra mandag 3. januar.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Komikeren hadde litt erfaring med barnepass fra før hun takket ja til å være med.

– Det er mest innad i Torsdag kveld fra Nydalen, hvor jeg passer både de voksne og barna deres.

– Jeg tenkte egentlig på dette som en frihelg. Det er jo ingen alkohol med i spillet her, så det kunne liksom ikke bli charterfeber, heller.

Komikeren var barnepasser i 24 timer. Ungene fikk være oppe så lenge de ville, de hadde samme kosthold som i en vanlig barnebursdag.

– Jeg føler at vi ble godt kjent. De dro stolen unna da jeg skulle sette meg ned for kjøttbolle-middag på IKEA, og da ble isen brutt.

– Lærte du noe i løpet av dette døgnet?

– Tja, at det ikke blir barn på meg med det første. Jeg føler vel egentlig at jeg har hatt barn nå. Og at smisking virker, sier komikeren og ler.

Kule unger

Hun poengterer at det var greie unger hun hadde med å gjøre.

– Teamet bak serien må ha funnet Nord-Europas kuleste barn, det er jeg helt sikker på.

– Simen kommer til å bli skuespiller, Sara kan bli president i USA hvis hun vil, Erika blir den nye Arne Næss, og Didrik kommer til å ta over humorpakken på TV i 2020. Han hadde ti millioner ferske vitser innabords, forteller komikeren.

«Kjendisbarnevakten» skal gå mandager på NRK1, fra og med 3. januar.

Kulturstrøm

  • Flere fornøyd med radiotilbudet

    63 prosent sier de er ganske eller svært fornøyd med det generelle radiotilbudet i Norge, ifølge en undersøkelse fra Medietilsynet. Det er åtte prosentpoeng mer enn i fjor. I tillegg er andelen misfornøyde mindre.

    DAB-radio