Hopp til innhold

Her står Kygo med Jimmy Fallon

Kyrre Gørvell-Dahll (24), bedre kjent som Kygo, opptrådte på et av USAs største talkshow i natt.

Kygo med Jimmy Fallon

KYGO MED FALLON: Etter å ha gitt bergenseren en god klem, viste Fallon fram singelen til «Stole The Show» for alle seerne sine.

Foto: Skjermdump/NBC/The Tonight Show

Han har nylig opptrådt på Ellen DeGeneres-show i LA og prydet forsiden til Billboard sitt musikkmagasin.

I natt, norsk tid, var Kyrre Gørvell-Dahll (24) innom New York for å spre sine tropiske vibber hos Jimmy Fallons «The Tonight Show».

Hvordan det gikk kan du se her.

Spilte med fullt band

På scenen framfører Kygo hiten «Stole The Show» sammen med sanger Parson James og dessuten fullt band, med blant annet en dedikert panfløyte-spiller for å replikere hans signaturlyd.

I forkant annonserte han i sosiale medier at versjonen de skulle opptre av låta kom til å være ekstra spesiell.

I samme episode sitter «House of Cards»-skuespiller Kevin Spacey, samt Microsoft-grunnlegger Bill Gates og hans kone Melinda i gjestestolene.

I verdensklassen på streaming

Siden Kygo ble for alvor lagt merke til i 2013 med hans remiks av britiske Ed Sheerans «I See Fire», har han rukket å bli blant de mest streamede artistene i verden.

Under showet påpekte Fallon selv at Kygo er den artisten i historien som kjappest har nådd én milliard streams på Spotify.

Per nå har han 18 millioner månedlige lyttere på Spotify, som gjør ham til den 12. mest spilte artisten på tjenesten deres. Til sammenligning sitter Justin Bieber på førsteplassen med 31,6 millioner månedlige lyttere på tjenesten.

Ble Årets Spelleman

Tidligere i år kunne Kygo ta imot prisen for Årets Spellemann, delt ut av Nico & Vinz mens han var på tur i USA.

I tillegg til å ha opptrådt på Nobelkonserten i desember, presterte bergenseren også å headline en egen konsert i Brooklyns Barclays Center med en kapasitet på 19 000 mennesker.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.