Hopp til innhold

Her er første klipp fra den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen

«Kon-Tiki»-regissørene er klare med ny film med Jack Sparrow og resten av piratene i «Pirates of the Caribbean». De lover en skumlere og mer realistisk film.

Nå er traileren for femte runde i den populære 'filmserien' sluppet: Denne gangen er det to nordmenn som står bak filmen.

Joachim Rønning og Espen Sandberg har allerede laget filmer som «Max Manus» og «Kon-Tiki», og nå er de klare med «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales».

Både Sandberg og Rønning har tidligere sagt til NRK at «Pirates of the Caribbean»-filmene er fantastiske.

– Det er et unikt univers. Vi digger Jack Sparrow, en rolle Johnny Depp ble Oscar-nominert for. Å få være med på å fornye og oppdatere dette universet og designe nye figurer er helt fantastisk, uttalte Sandberg ved en tidligere anledning.

Han fikk støtte av Rønning:

– Vi ønsker å lage den beste Pirates-filmen son noen ganger er blitt gjort. Det er veldig gøy å lage film som også barna våre kan se. Den femte «Pirates of the Caribbean»-filmen skal være hakket mer både skummel og realistisk.

Filmen ble spilt inn i Australia i 2015 og har premiere i mai 2017.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.