NRK Meny
Normal

Her er første klipp fra den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen

«Kon-Tiki»-regissørene er klare med ny film med Jack Sparrow og resten av piratene i «Pirates of the Caribbean». De lover en skumlere og mer realistisk film.

Nå er traileren for femte runde i den populære 'filmserien' sluppet: Denne gangen er det to nordmenn som står bak filmen.

Joachim Rønning og Espen Sandberg har allerede laget filmer som «Max Manus» og «Kon-Tiki», og nå er de klare med «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales».

Både Sandberg og Rønning har tidligere sagt til NRK at «Pirates of the Caribbean»-filmene er fantastiske.

– Det er et unikt univers. Vi digger Jack Sparrow, en rolle Johnny Depp ble Oscar-nominert for. Å få være med på å fornye og oppdatere dette universet og designe nye figurer er helt fantastisk, uttalte Sandberg ved en tidligere anledning.

Han fikk støtte av Rønning:

– Vi ønsker å lage den beste Pirates-filmen son noen ganger er blitt gjort. Det er veldig gøy å lage film som også barna våre kan se. Den femte «Pirates of the Caribbean»-filmen skal være hakket mer både skummel og realistisk.

Filmen ble spilt inn i Australia i 2015 og har premiere i mai 2017.

Kulturstrøm

 • Lagde film om ett år med Bergman

  – Bergman var ekstremt disiplinert, han sov ikke så mye, og jeg tror han følte at han bare måtte gjøre alt dette mens han hadde muligheten, sier dokumentarfilmskaper Jane Magnusson til Studio 2. Da hun skulle lage dokumentarfilm om Ingmar Bergman, fant hun ut at det var mer enn nok å fortelle om året 1957. Filmen har premiere i Norge torsdag 23. august.

 • – Det er viktig for oss å informere

  Torsdag til mandag vil NRK gjøre opptak til serien «22. JULI» i og i området rundt Regjeringskvartalet. – Det er krevende scener, også fordi vi vet at dette er situasjoner som har berørt mange, sier Ivar Køhn, programredaktør i NRK.

 • Kan ha blitt gift på ordentlig

  Regissøren Francis Ford Coppola støtter en teori om at skuespillerne Winona Ryder og Keanu Reeves faktisk kan ha blitt lovlig gift med hverandre, skriver The Guardian. En bryllupsscene fra filmen «Dracula» fra 1992, basert på Bram Stokers romanklassiker, kan nemlig vise seg å ha vært juridisk bindende. Skuespilleren Winona Ryder sa til CNN at de to kan ha blitt lovlig gift da de filmet bryllupsscenen i Greek Orthodox church i Los Angeles med en ekte prest.

  Winona Ryder and Keanu Reeves
  Foto: Jordan Strauss / AP