Her er første klipp fra den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen

«Kon-Tiki»-regissørene er klare med ny film med Jack Sparrow og resten av piratene i «Pirates of the Caribbean». De lover en skumlere og mer realistisk film.

Nå er traileren for femte runde i den populære 'filmserien' sluppet: Denne gangen er det to nordmenn som står bak filmen.

Joachim Rønning og Espen Sandberg har allerede laget filmer som «Max Manus» og «Kon-Tiki», og nå er de klare med «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales».

Både Sandberg og Rønning har tidligere sagt til NRK at «Pirates of the Caribbean»-filmene er fantastiske.

– Det er et unikt univers. Vi digger Jack Sparrow, en rolle Johnny Depp ble Oscar-nominert for. Å få være med på å fornye og oppdatere dette universet og designe nye figurer er helt fantastisk, uttalte Sandberg ved en tidligere anledning.

Han fikk støtte av Rønning:

– Vi ønsker å lage den beste Pirates-filmen son noen ganger er blitt gjort. Det er veldig gøy å lage film som også barna våre kan se. Den femte «Pirates of the Caribbean»-filmen skal være hakket mer både skummel og realistisk.

Filmen ble spilt inn i Australia i 2015 og har premiere i mai 2017.

Kulturstrøm

 • Klassisk musikk-rekord på Spotify

  Den italienske komponisten og pianisten Ludovico Einaudis ambisiøse prosjekt med sju nye plateutgivelser på like mange måneder har fått en knallstart. Etter at den første plata «Day One» kom ut for en drøy uke siden har den svingt seg opp som den mest strømmede klassiske plata noensinne, med over to millioner lyttinger det første døgnet alene.

 • Astrid S må avlyse MTV-konsert

  Popstjerna beklager på Twitter overfor fans som har blitt trukket ut til å komme på konserten i London. Hun har vært syk i over en uke og må hvile stemmen, skriver hun. Smeplass skal på USA-turné med svenske Zara Larsson om noen uker. Her kan du se serien «Astrid S tilbake fra verden».

  Artisten Astrid S
  Foto: Rashid Akrim/NRK P3
 • Raptekster selges for 2.5 millioner

  Notatboka til Lil Wayne fra 1999 er lagt ut for salg, med tekster til flere hitlåter fra da rapperen var 17 år. Blokka skal ha blitt funnet i en bil som tidligere ble eid av plateselskapet Cash Money Records, som huset ham fram til 2015. Hiphoperens siste album kom i fjor. «The Carter V» smatt rett inn på den amerikanske Billboardlista. (NTB)

  Lil Wayne på 2018 Firefly Music Festival
  Foto: Owen Sweeney / NTB Tema