NRK Meny
Normal

Her er første klipp fra den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen

«Kon-Tiki»-regissørene er klare med ny film med Jack Sparrow og resten av piratene i «Pirates of the Caribbean». De lover en skumlere og mer realistisk film.

Nå er traileren for femte runde i den populære 'filmserien' sluppet: Denne gangen er det to nordmenn som står bak filmen.

Joachim Rønning og Espen Sandberg har allerede laget filmer som «Max Manus» og «Kon-Tiki», og nå er de klare med «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales».

Både Sandberg og Rønning har tidligere sagt til NRK at «Pirates of the Caribbean»-filmene er fantastiske.

– Det er et unikt univers. Vi digger Jack Sparrow, en rolle Johnny Depp ble Oscar-nominert for. Å få være med på å fornye og oppdatere dette universet og designe nye figurer er helt fantastisk, uttalte Sandberg ved en tidligere anledning.

Han fikk støtte av Rønning:

– Vi ønsker å lage den beste Pirates-filmen son noen ganger er blitt gjort. Det er veldig gøy å lage film som også barna våre kan se. Den femte «Pirates of the Caribbean»-filmen skal være hakket mer både skummel og realistisk.

Filmen ble spilt inn i Australia i 2015 og har premiere i mai 2017.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).