NRK Meny
Normal

Statist trakk kniv da han ikke fikk bli med på piratfilm

En statist truet en sikkerhetsvakt med kniv etter å ha blitt nektet adgang til settet til ny, norskregissert «Pirates of the Caribbean»-film.

Pirates of the Caribbean

Johnny Depp og Geoffrey Rush spiller i den neste «Pirates of the Caribbean»-filmen, som fikk uventet besøk på filmsettet.

Foto: Peter Mountain / Ap/NTB Scanpix

«Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales», som lages av de norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, opplevde dramatikk på settet tirsdag.

Trakk kniv

En 22 år gammel mann, som møtte opp med papegøye på skulderen og tørkle på hodet på filmsettet, truet en sikkerhetsvakt med kniv, etter å ha blitt nektet adgang til settet til den nye sjørøverfilmen, melder ABC News.

Espen Sandberg og Joachim Rønning (h)

De norske regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning har hatt flere store filmprosjekter verden over.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Han løp etterpå inn i skogen og gjemte seg, og ble pågrepet av politiet kort tid senere. Han må nå møte i retten, tiltalt for å ha båret våpen for å skape frykt.

Regissør Espen Sandberg vil ikke si så mye om hendelsen til NRK.

– Jeg tror at det som har blitt sagt om den saken er det samme som vi vil si om den.

Ulykke

Innspillingen av filmen startet på den australske østkysten i februar.

Ifølge Hollywood Reporter er hovedrolleinnehaver Johnny Depp for tiden i USA for å operere hånden etter en ulykke på settet.

«Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» skal etter planen ha premiere i juli 2017.

Kulturstrøm

 • Norsk animasjonsfilm ut i verden

  Mats Groruds animasjonsfilm The Tower er tatt ut til Annecy, verdens kanskje største og viktigste festival for animasjonsfilm. Ved bruk av ulike animasjonsteknikker forteller Grorud om den palestinske flyktningsituasjonen i Libanon fra 1948 frem til i dag. Filmen skal vises utenfor konkurranse. (Rushprint)

  Laster Twitter-innhold
 • Banderas som Picasso

  Antonio Banderas har flere ganger fått spørsmålet om han vil spille Pablo Picasso. Nå har han takket ja. Banderas spiller Picasso i den nye sesongen av «Genius». Han forteller at han ble fristet av rolletilbudet fordi han fikk sjansen til å filme inn scener i Malaga. «Genius: Picasso»» hadde premiere på National Geographic søndag 22. april. Antonio Banderas spiller en eldre versjon av kunstneren, mens Alex Rich spiller ham i yngre år. (NTB).

  Antonio Banderas som Picasso
  Foto: Dusan Martincek / AP/Scanpix
 • Ny framtid for Tinnosbanen

  Stortinget skal i dag ta en viktig beslutning om framtida for Tinnosbanen. Familie og kulturkomiteen ber i sin Innstilling om utredning av gevinster og kostnader ved å sette i stand verdensarvobjektet Tinnosbanen enten til ren museumsbane, eller til en jernbanestrekning som også kan transportere gods og tømmer. Komiteen mener det haster å bestemme hvordan banen skal settes i stand, om Rjukan–Notodden industriarv skal beholde plassen på verdensarvlista.

  Tinnosbanen
  Foto: Helge Carlsen / NRK