Hopp til innhold

Her er Den norske humor-juryen!

Harald Eia, Trond-Viggo Torgersen og Helen Vikstvedt er dommere i Den norske humor.

Juryen til Den norske humor
Foto: Ole Kaland / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sammen med programleder Marte Stokstad skal de finne Norges skjulte humortalenter i en av NRKs store satsninger denne høsten. Vinneren av konkurransen får et program på NRK i beste sendetid.

I de fire første programmene, vil juryen bestemme hvem som blir med videre i konkurransen, og hvem som ryker ut. De som er med videre må lage et nytt humoristisk videoinnslag til den videre konkurransen.


Juryen vil også ha en coaching-rolle, og en del av deres jobb er å veilede og hjelpe deltakerne slik at innslagene deres blir best mulig.


Seerne avgjør i direktesendinger

Humortalentene og deres innslag skal videre dømmes av TV-seerne, i tillegg til juryen. Seerne avgir sine stemmer via SMS.

I hver episode vil ett humorinnslag ryke ut av konkurransen, mens de som går videre må lage et nytt videoinnslag til neste episode.

Helt til slutt vil bare ett humortalent, en enkeltperson eller en gruppe, gjenstå som vinner av ”Den norske humor”. Premien er profesjonell hjelp til å lage sitt eget humorprogram som vil sendes på NRK.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters