NRK Meny
Normal

Her er Den norske humor-juryen!

Harald Eia, Trond-Viggo Torgersen og Helen Vikstvedt er dommere i Den norske humor.

Juryen til Den norske humor
Foto: Ole Kaland / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sammen med programleder Marte Stokstad skal de finne Norges skjulte humortalenter i en av NRKs store satsninger denne høsten. Vinneren av konkurransen får et program på NRK i beste sendetid.

I de fire første programmene, vil juryen bestemme hvem som blir med videre i konkurransen, og hvem som ryker ut. De som er med videre må lage et nytt humoristisk videoinnslag til den videre konkurransen.


Juryen vil også ha en coaching-rolle, og en del av deres jobb er å veilede og hjelpe deltakerne slik at innslagene deres blir best mulig.


Seerne avgjør i direktesendinger

Humortalentene og deres innslag skal videre dømmes av TV-seerne, i tillegg til juryen. Seerne avgir sine stemmer via SMS.

I hver episode vil ett humorinnslag ryke ut av konkurransen, mens de som går videre må lage et nytt videoinnslag til neste episode.

Helt til slutt vil bare ett humortalent, en enkeltperson eller en gruppe, gjenstå som vinner av ”Den norske humor”. Premien er profesjonell hjelp til å lage sitt eget humorprogram som vil sendes på NRK.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: