Her er Den norske humor-juryen!

Harald Eia, Trond-Viggo Torgersen og Helen Vikstvedt er dommere i Den norske humor.

Juryen til Den norske humor
Foto: Ole Kaland / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sammen med programleder Marte Stokstad skal de finne Norges skjulte humortalenter i en av NRKs store satsninger denne høsten. Vinneren av konkurransen får et program på NRK i beste sendetid.

I de fire første programmene, vil juryen bestemme hvem som blir med videre i konkurransen, og hvem som ryker ut. De som er med videre må lage et nytt humoristisk videoinnslag til den videre konkurransen.


Juryen vil også ha en coaching-rolle, og en del av deres jobb er å veilede og hjelpe deltakerne slik at innslagene deres blir best mulig.


Seerne avgjør i direktesendinger

Humortalentene og deres innslag skal videre dømmes av TV-seerne, i tillegg til juryen. Seerne avgir sine stemmer via SMS.

I hver episode vil ett humorinnslag ryke ut av konkurransen, mens de som går videre må lage et nytt videoinnslag til neste episode.

Helt til slutt vil bare ett humortalent, en enkeltperson eller en gruppe, gjenstå som vinner av ”Den norske humor”. Premien er profesjonell hjelp til å lage sitt eget humorprogram som vil sendes på NRK.

Kulturstrøm

 • Gjorde musikalsk helomvending

  Øyvind Osa gjorde karriere med det norske heavybandet El Caco. Så ville han prøve noe nytt.

  Øyvind Osa gjorde karriere med det norske heavybandet El Caco. Så ville han prøve noe nytt.
 • Fagbok til ballettpedagoger

  Norske ballettdansere får ny fagbok. Igor Ivanov og Larissa Savenkova gir nå ut «Klassisk dans, metodikk, metoder og erfaring». Nettstedet Klassiskmusikk kaller verket "en vakker bok som vil være til stor hjelp for mange pedagoger".

 • Nyttårskonsert uten publikum

  Wienerfilharmonikernes tradisjonsrike nyttårskonsert 1. januar 2021 blir ikke avlyst, men vil fremføres uten publikum, skriver den tyske nettavisen Die Presse. Dirigent blir Riccardo Muti. Konserten kringkastes til over 90 land og kan sees på NRK.