Her er Den norske humor-juryen!

Harald Eia, Trond-Viggo Torgersen og Helen Vikstvedt er dommere i Den norske humor.

Juryen til Den norske humor
Foto: Ole Kaland / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sammen med programleder Marte Stokstad skal de finne Norges skjulte humortalenter i en av NRKs store satsninger denne høsten. Vinneren av konkurransen får et program på NRK i beste sendetid.

I de fire første programmene, vil juryen bestemme hvem som blir med videre i konkurransen, og hvem som ryker ut. De som er med videre må lage et nytt humoristisk videoinnslag til den videre konkurransen.


Juryen vil også ha en coaching-rolle, og en del av deres jobb er å veilede og hjelpe deltakerne slik at innslagene deres blir best mulig.


Seerne avgjør i direktesendinger

Humortalentene og deres innslag skal videre dømmes av TV-seerne, i tillegg til juryen. Seerne avgir sine stemmer via SMS.

I hver episode vil ett humorinnslag ryke ut av konkurransen, mens de som går videre må lage et nytt videoinnslag til neste episode.

Helt til slutt vil bare ett humortalent, en enkeltperson eller en gruppe, gjenstå som vinner av ”Den norske humor”. Premien er profesjonell hjelp til å lage sitt eget humorprogram som vil sendes på NRK.

Kulturstrøm

 • Legger ned nesten alle butikkene

  Platekompaniet tapte 55 millioner kroner de siste fem årene. Nå legges nesten alle butikkene ned. Kun tre får bestå. De siste ni årene har inntektene falt hvert eneste år. I fjor var salget 345 på millioner kroner, mot 657 millioner i toppåret 2009.

 • Til topps på bestselgerliste

  Få dager etter at Jo Nesbøs nyeste Harry Hole-krim «Kniv» ble lansert i Storbritannia, gikk den til topps på den britiske bestselgerlisten. Det melder NTB. – Det er veldig stas, sier Jo Nesbø i en kommentar. Det er ikke første gang Nesbø har gått rett hjem hos sine britiske lesere: I 2014 toppet han blant annet den generelle listen med «Politi».

  Jo Nesbø
  Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK
 • Turister rundstjålet på museer

  Flere turister ble frastjålet lommebøker og penger på Frammuseet og Kon-Tiki-museet i Oslo. Politiet ser etter tre gjerningsmenn. – Dette har skjedd inne, i områder hvor det ikke var overvåkingskameraer, sier oppdragsleder Håkon Nilsen til NTB.