Her er årets «Mesternes mester»-deltakere

En kickbokser, en fekter og en bryter er blant idrettsutøverne som snart setter kursen mot den greske rivieraen for å avgjøre hvem som blir den neste «Mesternes Mester».

«Mesternes Mester»-deltakerne 2016

TOPPA LAG: Her er årets Mesternes Mester-tropp: Programleder Dag Erik Pedersen ser vi (f.v.) Tonje Sørli, Bartosz Piasecki, Eldar Rønning, Helene Olafsen, Odd Sørli, Anita Moen, Frode Grodås, Else-Marthe Sørlie Lybekk og Anders Jacobsen. Ina Barlie var ikke til stede da bildet ble tatt.

Foto: NRK

– Det som er spesielt med sesong 8 er at vi har med to rekorder, tidenes yngste og eldste deltager, sier programleder Dag Erik Pedersen.

Dag Erik Pedersen med pokalen

KJEMPER OM POKALEN: Ti deltakere skal kjempe om pokalen og tittelen «Mesternes Mester» i Hellas.

Foto: Dag Erik Pedersen / Privat

Han mener aldersspennet mellom deltakerne Helene Olafsen (26) og Odd Sørli (62) viser mangfoldet i «Mesternes Mester».

– Vi har ungt, gammelt og alt som er midt imellom. Det er også kult at vi har med nye idretter i år, som bryting, sier Pedersen.

Innspillingen begynner i september, på Peloponneshalvøya i Hellas. Pedersen lover at det blir fem knalltøffe uker for deltakerne.

– Det er fantastisk å komme til Hellas med «Mesternes Mester» hvor De olympiske leker startet. Sånn sett er vi på historisk grunn, og seerne kan glede seg til episke bilder.

– Vil øvelsene i sesong 8 være preget av OL-grenene?

– Det er for tidlig å si noe om øvelsene, det skal være en overraskelse for deltakerne når innspillingen begynner, sier Pedersen.

Frode Grodås (51)

Fotballspiller. Frode voktet målet for det norske fotballandslaget gjennom 50 landskamper, blant dem VM-kampen mot Brasil i 1998. Han har også bak seg en lang karriere som utenlandsproff, og spilte for Chelsea da de vant FA-cupen i 1997.

Eldar Rønning (34)

Skiløper. Eldar har to individuelle VM-medaljer i langrenn, og har bidratt til fire av Norges stafettgull. I 2015 fikk han Holmenkollmedaljen, som er den høyeste utmerkelsen innenfor norsk skisport.

Anita Moen (49)

Skiløper. Anita har to individuelle OL-medaljer, og har vært med på å sikre Norge til sammen sju stafettmedaljer i VM og OL. Individuelt har hun 26 pallplasseringer og tre seire i Verdenscupen.

Else-Marthe Sørlie Lybekk (38)

Håndballspiller. Else-Marthe skåret 598 mål i løpet av sine 215 kamper for det norske landslaget, og har vært med på å sikre åtte internasjonale mesterskapsmedaljer.

Bartosz Piasecki (29)

Fekter. Bartosz sikret norsk sølv i fekting under OL i London i 2012, og gjorde med det mye for fekteinteressen i Norge. Han har tatt flere gullmedaljer i nordiske mesterskap, så vel som to NM-gull.

Anders Jacobsen (29)

Skihopper. Anders har elleve internasjonale mesterskapsmedaljer, blant dem bronse i laghopp under OL i Vancouver i 2010. Han har fem individuelle NM-gull og vant hoppuka sammenlagt i sesongen 2006–07.

Ine Barlie (51)

Bryter. Ine vant gull i det første offisielle VM for kvinner noensinne og har til sammen fem VM-medaljer, i tillegg til én EM-bronse og 19 NM-gull.

Tonje Sørlie (35)

Kickbokser. Tonje er fem ganger verdensmester og den eneste kvinnelige kickbokseren i verden som kan skilte med VM-gull i alle sportens tre grener.

Helene Olafsen (26)

Snøbrettkjører. Som 16-åring tok Helene VM-bronse i snowboardcross og gull i junior-VM. Hun fulgte opp VM-gull i seniorklassen i 2009, og har i tillegg flere pallplasseringer fra X-games. Helene er den yngste utøveren som så langt har deltatt i «Mesternes Mester».

Odd Sørli (62)

Alpinist. Odd er en pioner i norsk alpinidrett, med til sammen åtte NM-gull i slalåm og storslalåm mellom 1975 og 1984. Han deltok i tre OL, og har en sjetteplass i VM som sin beste internasjonale plassering. Odd er den eldste «Mesternes Mester»-deltakeren så langt.

Kulturstrøm

 • Ukens beste låter

  Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. NRK P3 er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke. Her er ukas «Best akkurat nå»

  Arctic Monkeys
  Foto: Presse
 • Norsk regi på Netflix-kultserie

  Den «Sonja»-aktuelle regissøren Anne Sewitsky var nylig i Sør-Afrika for å gjøre en episode av Netflix-kultserien «Black Mirror» - som en av ytterst få kvinnelige «Black Mirror»-regissører: I forrige sesong hadde Jodie Foster regi på en episode.

  Anne Sewitsky
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix