NRK Meny
Normal

Henlegger karikaturanmeldelse

Politiet har henlagt anmeldelsen mot Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk. Også i Frankrike har en tilsvarende sak blitt henlagt i dag.

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Selbekk ble anmeldt for å ha satt norske liv i fare ved å provosere med publiseringen av Muhammed-tegningene.

Intet straffbart forhold

Politiet begrunner henleggelsen med at det ikke foreligger noe straffbart forhold.

Demonstranter brant det norske flagget i protest mot publiseringen av Muhammed-karikaturene.
Foto: STR / EPA

Det var lederen for Al-Jinnah Foundation/World Peace Organzation, Khalid Mohammad, som 9. februar i fjor leverte inn en anmeldelse av Vebjørn Selbekk.

Henlagt samtidig i Frankrike

Også i Frankrike har en tilsvarende sak blitt henlagt i dag.

Redaktøren i den franske ukeavisen Charlie Hebdo, Philippe Val, ble saksøkt av Unionen av franske islamske organisasjoner (UOIF) etter trykkingen av Jyllands-Postens karikaturer samt noen andre tegninger i februar 2006.

Det brøt ut spontan applaus i retten i Paris da henleggelsen av saken mot redatøren ble kunngjort i dag. Den franske retten begrunnet henleggelsen med at de publiserte tegningene ikke kan sies å ha vært fornærmende mot muslimer.

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.