Hopp til innhold

Henlegger karikaturanmeldelse

Politiet har henlagt anmeldelsen mot Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk. Også i Frankrike har en tilsvarende sak blitt henlagt i dag.

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Selbekk ble anmeldt for å ha satt norske liv i fare ved å provosere med publiseringen av Muhammed-tegningene.

Intet straffbart forhold

Politiet begrunner henleggelsen med at det ikke foreligger noe straffbart forhold.

Demonstranter brant det norske flagget i protest mot publiseringen av Muhammed-karikaturene.
Foto: STR / EPA

Det var lederen for Al-Jinnah Foundation/World Peace Organzation, Khalid Mohammad, som 9. februar i fjor leverte inn en anmeldelse av Vebjørn Selbekk.

Henlagt samtidig i Frankrike

Også i Frankrike har en tilsvarende sak blitt henlagt i dag.

Redaktøren i den franske ukeavisen Charlie Hebdo, Philippe Val, ble saksøkt av Unionen av franske islamske organisasjoner (UOIF) etter trykkingen av Jyllands-Postens karikaturer samt noen andre tegninger i februar 2006.

Det brøt ut spontan applaus i retten i Paris da henleggelsen av saken mot redatøren ble kunngjort i dag. Den franske retten begrunnet henleggelsen med at de publiserte tegningene ikke kan sies å ha vært fornærmende mot muslimer.

Kulturstrøm

 • Banksy-utstilling til Oslo

  I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo.

  Utstillingen åpner 23. februar og vil vise fram nærmere 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status.

  – Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret, sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater til NTB.

  1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö.

  Den britiske kunstnerens identitet er forblitt en godt bevart hemmelighet, til tross for at hans kunststunt har vekket stor oppmerksomhet internasjonalt i en årrekke. Det er imidlertid antatt at han er en mann 45-50- alderen som er fra Bristol i England.

Flere kulturnyheter

Jon Fosse ord for ord

Fosse-fest i 40 timer

Jon Fosse byrja nobelforedraget med å fortelje om si livslange frykt for høgtlesing

– Og no nesten heilt utan redsle, las han skjelvande. Nobelforedraget til Jon Fosse rørte fleire.