Hopp til innhold

Hemmelighetsfullt om Simpsons-filmen

Tre måneder før kinopremieren på "The Simpsons Movie" er den etterlengtede filmen fortsatt en godt bevart hemmelighet.

The Simpsons Movie
Foto: K&U / K&U

Handlingen i "The Simpsons Movie" er fortsatt en vel bevart hemmelighet, selv i disse dager hvor det meste har en tendens til å lekke ut på nettet. James Brooks, den andre mannen bak "Simpsons", sier:

– Vi er overrasket over at ikke noe har lekket ut ennå. Og nå når vi virkelig nærmer oss premieren, håper vi at vi skal klare å holde på hemmelighetene enda en stund. Kanskje klarer vi det!

Manglet teknikk

Mulighetene for en kinofilm med Simpsons har vært på tale i mange år. 20th Century Fox registrerte faktisk domenenavnet Simpsonsmovie.com 22. april 1997, ni år før man ga grønt lys for filmen. Hvorfor nå?

– Det er fordi vi er ferdig med den, fleiper James Brooks. 

– Spøk til side, på 90-tallet hadde vi ikke teknikken for å kunne klare dette. Det har vi nå. Langfilmen gir oss muligheten til å skildre med en dybde og en detaljrikdom, som vi ikke har mulighet til når det gjelder TV. Og selvsagt har det også gitt oss muligheten til å finne på fleiper som vi ikke skulle kunnet ha i fjernsynsserien, fastslår han.

Tradisjonell animasjon

"The Simpsons Movie" er akkurat som fjernsynsserien for en stor del animert på tradisjonell måte i såkalt 2D-animasjon. David Silverman, som tidligere har regissert en rekke TV-episoder og som nå også er regissør for kinofilmen, sier til TT Spektra:

– Det hadde vært virkelig moro om filmen vår kunne innebære en renessanse for 2D-animasjon.

Hemmelige gjester

Ingen vil fortelle hvilke gjesteskuespillere som i tegnet versjon vil dukke opp på kinofilmen, men Groening lover mange overraskelser:
– Når det gjelder våre kjendisgjester generelt, så er det mange som tar kontakt med oss og ønsker å være med. Andre skriver vi inn i manuset. Og det skjer at vi får avslag, sier han.

Like moro enda

Det er tydelig at gjengen bak Simpsons har det moro og at de elsker det de gjør. Brooks sier at de merket en viss kreativ tørke for fem år siden, men at dette raskt endret seg og at entusiasmen nå er like stor som noensinne tidligere. Men hva er det som egentlig har gjort Homer Simpson til et kulturelt ikon?

– Det er fordi han er slik en idiot og likevel svært lykkelig. Folk liker det. Han styres av sine impulser, og han føler seg aldri skyldig for noe av det han har gjort. Det er vel slik verden ser for seg en typisk amerikaner, sier Matt Groening.

Og alle som måtte være engstelige for at overgangen til kinolerretet ville bety slutten for den gule familien, kan puste lettet ut i følge serieskaperen selv.

- Vi fortsetter på fjernsyn til høsten som vanlig.

 

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters