Hedret Whitney på hotellet mens hun fortsatt lå død på rommet

Mens verdenspressen sto utenfor Beverly Hills hotell og ventet på at Whitney skulle fraktes ut, var Mikkel Eriksen i Stargate på en fest i det samme hotellet for å hedre superstjernen.

Video Mikkel Eriksen i Stargate om Whitney Houston

KLIKK FOR VIDEO: NRK møtte Mikkel Eriksen i Stargate dagen etter Whitney Houston ble funnet død.

Mikkel Eriksen var på festen der Whitney skulle ha vært lørdag kveld. Den årlige kvelden-før-Grammy-festen ble holdt på hotellet der Whitney ble funnet død.

– Det ble en veldig spesiell kveld. Den første reaksjonen var jo at festen skulle bli avlyst. Men som Clive Davis sa i sin innledningstale; hun hadde villet at showet skulle fortsette. Hun ville blitt feiret i stedet for å bli sørget over.

Mens Eriksen var på Grammy-festen, sto hele verdenspressen samlet utenfor hotellet og ventet på at den døde kroppen til Whitney Houston skulle bli fraktet ut.

– Det var veldig, veldig spesielt. Mange av de jeg snakket med hadde enda ikke tatt det inn over seg.

– Var det et sjokk at hun døde 48 år gammel?

– Både ja og nei. Såklart det er et sjokk at en så ung person går bort.

Jobbet med Whitney i 2009

Eriksen jobbet med Whitney Houston under innspillingen av hennes aller siste album, «I Look to You», som ble gitt ut i 2009. Han beskriver hun som en morsom og energisk kvinne, men at stemmen ikke var det samme som den en gang var.

– Hun var en fantastisk morsom person å være rundt. En utstråling som bare var helt unik. Selv om hun ikke var helt i toppform.

Eriksen forteller til NRK at han ikke la merke til de mørke sidene til Houston mens de jobbet sammen. Han sier at Whitney alltid møtte presist og var veldig hyggelig å være sammen med. Likevel merket han at at hun hadde levd et veldig hardt liv.

– Men samtidig var det trist å se et av sine idol smuldre bort. Den kvaliteten i stemmen som jeg vokste opp med, den var liksom ikke der lenger.

– Hun var en av musikkverdens største ikon. Hun har betydd utrolig mye for meg personlig og for hele verden.

Mikkel Eriksen og Whitney Houston

Mikkel Eriksen poserer sammen med Whitney Houston under innspillingen av comeback-albumet «I Look to You».

Foto: Privat

Kulturstrøm

 • USA sender kunstskatter til Irak

  USA vil tilbakeføre rundt 17.000 arkeologiske kunstgjenstander til Irak. Iraks statsminister Mustafa al-Kadhemi, som tirsdag møtte president Joe Biden i Det hvite hus, skal ta med seg mest mulig av skattene når han torsdag flyr hjem til Bagdad.

  Mye stammer fra det gamle Mesopotamia, og mange små dokumentbiter viser hvordan handelen foregikk i den sumeriske perioden 3000–4000 år før vår tidsregning, heter det i en uttalelse fra kulturdepartementet. Kulturminister Hassan Nazim sier at dette er den største tilbakeføringen av stjålne skatter til Irak noensinne.

 • Mathias Calmeyer er død

  Skuespilleren, dramatiker og regissør Mathias Calmeyer har gått bort etter lang tids sykdom, melder Dagbladet. Han ble 57 år gammel. Calmeyer er sønn av skuespiller Joachim Calmeyer. Han etterlater seg kone og to barn.

  Mathias Calmeyer
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • ZZ Top-musiker Dusty Hill er død

  Ifølge bandvennene i ZZ Top, Billy Gibbons og Frank Beard, døde Dusty Hill hjemme i Houston, Texas. Bassisten ble 72 år. – Vi er dypt lei oss over å høre nyheten om at vår venn, Dusty Hill, har gått bort mens han sov hjemme i Houston. Vi, sammen med en hærskare av av ZZ Top-fans over hele verden, vil savne din stødige tilstedeværelse, skriver bandet på sin Facebook-side.

  Dusty Hill
  Foto: Lionel Cironneau / AP