NRK Meny
Normal

Hedret Whitney på hotellet mens hun fortsatt lå død på rommet

Mens verdenspressen sto utenfor Beverly Hills hotell og ventet på at Whitney skulle fraktes ut, var Mikkel Eriksen i Stargate på en fest i det samme hotellet for å hedre superstjernen.

Video Mikkel Eriksen i Stargate om Whitney Houston

KLIKK FOR VIDEO: NRK møtte Mikkel Eriksen i Stargate dagen etter Whitney Houston ble funnet død.

Mikkel Eriksen var på festen der Whitney skulle ha vært lørdag kveld. Den årlige kvelden-før-Grammy-festen ble holdt på hotellet der Whitney ble funnet død.

– Det ble en veldig spesiell kveld. Den første reaksjonen var jo at festen skulle bli avlyst. Men som Clive Davis sa i sin innledningstale; hun hadde villet at showet skulle fortsette. Hun ville blitt feiret i stedet for å bli sørget over.

Mens Eriksen var på Grammy-festen, sto hele verdenspressen samlet utenfor hotellet og ventet på at den døde kroppen til Whitney Houston skulle bli fraktet ut.

– Det var veldig, veldig spesielt. Mange av de jeg snakket med hadde enda ikke tatt det inn over seg.

– Var det et sjokk at hun døde 48 år gammel?

– Både ja og nei. Såklart det er et sjokk at en så ung person går bort.

Jobbet med Whitney i 2009

Eriksen jobbet med Whitney Houston under innspillingen av hennes aller siste album, «I Look to You», som ble gitt ut i 2009. Han beskriver hun som en morsom og energisk kvinne, men at stemmen ikke var det samme som den en gang var.

– Hun var en fantastisk morsom person å være rundt. En utstråling som bare var helt unik. Selv om hun ikke var helt i toppform.

Eriksen forteller til NRK at han ikke la merke til de mørke sidene til Houston mens de jobbet sammen. Han sier at Whitney alltid møtte presist og var veldig hyggelig å være sammen med. Likevel merket han at at hun hadde levd et veldig hardt liv.

– Men samtidig var det trist å se et av sine idol smuldre bort. Den kvaliteten i stemmen som jeg vokste opp med, den var liksom ikke der lenger.

– Hun var en av musikkverdens største ikon. Hun har betydd utrolig mye for meg personlig og for hele verden.

Mikkel Eriksen og Whitney Houston

Mikkel Eriksen poserer sammen med Whitney Houston under innspillingen av comeback-albumet «I Look to You».

Foto: Privat

Flere kulturnyheter