Hopp til innhold

Har laget film av studentdrap

Amerikansk TV-film opprører Meredith Kerchers etterlatte ved å sette spørsmålstegn ved drapsdømte Amanda Knox’ medvirkning til drapet på romvenninnen i 2007.

the amanda knox story

Sterke scener i filmen «The Amanda Knox Story» skildrer angrepet og drapet på studenten Meredith Kercher.

Foto: skjermdump / Lifetime

Den britiske studenten Meredith Kercher (21) ble funnet drept på rommet sitt i den italienske byen Perugia i 2007. Amerikanske Amanda Knox og hennes italienske kjæreste Raffaele Sollecito ble i 2009 dømt til 26 og 25 år i fengsel, men de har hele tiden nektet straffskyld.

I tillegg har en tredjeperson, Rudy Guede, tidligere blitt dømt til 16 års fengsel. Også han nekter straffskyld.

Les også: Gråtende Knox hevder hun er utsatt for en etterforskningstabbe

hayden panettiere og Marcia Gay Harden

«Heroes»/stjernen Hayden Panettiere spiller Amanda Knox, mens Marcia Gay Harden spiller Knox\ mor.

Foto: Chris Pizzello / Ap

«Heroes»-stjerne i hovedrollen

Både Knox og Sollecito har anket dommen, som for tiden behandles i en italiensk rettssal. Det har imidlertid ikke forhindret TV-kanalen Lifetime i å lage en film som omhandler den mye omtalte drapssaken. «The Amanda Knox Story» har premiere på amerikansk fjernsyn 21. februar, skriver Daily Mail.

Les også: «Heroes»-stjerne blir «Foxy Knoxy»

«Heroes»-stjernen Hayden Panettiere har hovedrollen som Amanda Knox, eller «Foxy Knoxy» som hun også har blitt kalt av mediene. Knox, som sitter fengslet i Italia, har ikke ønsket å samarbeide med filmprodusentene.

– Jeg skulle ønske jeg fikk møte henne, men jeg vet at både italienske myndigheter og advokatene hennes ønsker å skjerme henne mest mulig, sier Hayden Panettiere til BCC Newsbeat.

Hun forteller videre at det er vanskelig å spille en rolle når man ikke vet hva som er sannheten, men at jobben hennes var å fremstille Knox som om hun var uskyldig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Amanda Knox

Virkelighetens Amanda Knox (23) på vei ut fra retten.

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters

På feil sted til feil tid?

I traileren som er sluppet på nettet, stilles det spørsmål ved om Amanda Knox er en snill og vennlig jente, eller om hun egentlig er ond, etterfulgt av ordene «Det er alltid to sider ved en sak».

Les også: Mafioso: «Foxy Knoxy» er uskyldig

– Det er ikke selve drapet eller jakten på de skyldige som fascinerer meg i denne saken. Det er mer det psykologiske, og personlighetene til de involverte som fanget min interesse, sier regissør Robert Dornhelm til Daily Mail.

– Verden er ikke i svart/hvitt, og alle kan befinne seg på feil sted til feil tid, mener han.

Viser drapsøyeblikket

I traileren som ble sluppet tidligere i uken, vises en scene der Kercher blir holdt fast på gulvet av de tre vennene mens de angriper henne med kniv.

Les også: – «Foxy Knoxy» er misforstått

Meredith Kerchers familie skal ikke ha sett filmen ennå, men de har flere ganger uttalt at de ikke ønsker at datterens drap skal bli TV-underholdning.

– Jeg kan heller ikke forstå hvordan de kan lage en film kalt «The Amanda Knox Story», når hele historien handler om min datter, har Arline Kercher tidligere uttalt.

Se traileren til filmen her:

Kulturstrøm

  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP