NRK Meny
Normal

-Torturerte og drepte romvenninne

Sammen med to unge menn som var forelsket i henne, skal Amanda Knox ha tatt livet av romvenninnen sin, ifølge aktor i rettssaken som nå opptar Italia, Storbritannia og USA.

Amanda Knox

Amerikanske Amanda Knox blir tatt til en rettssal den 26. september 2008.

Foto: Pier Paolo Cito / Scanpix/AP

Den amerikanske utvekslingsstudenten Amanda Knox sitter nå på tiltalebenken i Perugia i Italia, tiltalt for å ha drept sin britiske romvenninne Meredith Kercher.

Ifølge aktor Giuliani Mignini var 22 år gamle Knox fra Seattle i den amerikanske delstaten Washington, den som sto bak mordet på den britiske jenta, skriver AFP.

Sex, narko, overgrep og drap

Sammen med Knox er hennes daværende italienske kjæreste, Raffael Sollecito, tiltalt.

Raffaele Sollecito

Italienske Raffaele Sollecito ankommer rettssalen 20. november 2009.

Foto: Alessandro Bianchi / Scanpix/Reuters

Aktor hevder at Knox hadde et dyptfølt hat mot Kercher og ledet Sollecito og ivorianeren Rudy Guede i de seksuelle overgrepene i narko-rus mot Kercher, i noe som endte i «et ustanselig crescendo av vold».

Ifølge Migninis rekostruksjon av kvelden den 1. november 2007, dyttet Knox hodet til Kercher inn mot veggen mens hun forsøkte å kvele henne før hun angrep med kniv.

I rettssalen på fredag begynte Knox å gråte da aktor greide ut om drapsnatten, da aktor påsto at Kercher ble truet med ordene:

– Nå kommer du til å tvinges til å ha sex.

Rudy Guede

Drapsdømte Rudy Guede fra Elfenbenskysten ankommer retten den 18. november 2009.

Foto: Alessandro Bianchi / Scanpix/Reuters

I Migninis gjengivelse av kvelden ble Kercher holdt ned av Guede mens Sollecito og Knox stakk henne med en kniv.

Funnet halvnaken og død i en blodpøl

Dagen etter fant politiet Kercher halvnaken i en pøl av blod, og med halsen kuttet over. Hun ble 21 år gammel.

Guede er allerede dømt til 30 år i fengsel i saken, men kommer til å anke dommen. Både Knox og Sollecito, som begge har vært fengslet siden drapet, hevder å være uskyldige.

Sentralt i bevisførselen er det som skal være drapsvåpenet, en kniv som ble funnet i Sollecitos leilighet. Etterforskerne skal ha funnet DNA fra Knox på skaftet og blod fra Kercher på bladet av kniven.

Amanda Knox

Amanda Knox kommer til rettssalen 20. november 2009.

Foto: Alessandro Bianchi / Scanpix/Reuters

Aktor hevder også at Knox og Sollecito forsøkte å fingere et innbrudd ved å knuse et vindu i leiligheten som de to delte med to andre italienske unge kvinner.

Beskyldte arbeidsgiveren for drapet

I tillegg til drapstiltalen er Knox saksøkt av sin tidligere arbeidsgiver, den kongolesiske bar-eieren og musikeren Patrick Lumumba, for å ha blandet ham inn i saken.

Knox sa først at Lumumba var med på drapet, og Perugia-politiet holdt ham i arrest i to uker før han ble sluppet fri uten å bli tiltalt.

Da hun avga vitnemål i juni sa Knox at hun var stresset da hun beskyldte Lumumba for drapet og samtidig hevdet at hun var hjemme da drapet skjedde og at hun kunne høre Kerchers skrik.

Nå sier Knox at hun var hos Sollecito drapsnatten, der de røkte hasj, hadde sex og så en film.

Aktor ba om livstid i fengsel

To dommere og seks jurymedlemmer vil nå bestemme Knox og Sollecito sine skjebner, og de risikerer livstid i fengsel dersom de blir dømt.

Aktor ba om livstid både for Knox og Sollecito for drapet på Kercher.

– Jeg var Merediths venn, utbrøt Knox etter at påstanden var lagt ned.

– Jeg hatet henne ikke. Påstanden at jeg ønsket hevn mot noen som var snill med meg, er absurd. Det jeg har sittet og hørt de siste to dagene er ren fantasi, sa en følelsesladet Knox etter at rettsdagen var over.

Dom i saken ventes 5. desember.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt