NRK Meny
Normal

– «Foxy Knoxy» er misforstått

Foreldrene til Amanda Knox er på vei til Italia for å følge avslutningen av drapssaken mot henne. I bagasjen har de flybilletten hjem til USA, for hun er ingen morder, sier de.

Amanda Knox

Amanda Knox blir ført ut av retten den 16. september i fjor. Blir hun dømt den 5. desember risikerer hun å tilbringe resten av livet i fengsel.

Foto: Antonio Calanni / Scanpix/AP

Curt Knox og Edda Mellas sier at datteren deres ikke er slik hun er blitt portrettert i rettssaken i Perugia i Italia, der hun er tiltalt for å ha drept sin britiske romvenninne Meredith Kercher.

Dreper ikke edderkopper engang

Ifølge aktor i saken er Amanda Knox en ung, hatefull amerikansk kvinne som var så sint på sin britiske romvenninne at hun tok -Torturerte og drepte romvenninne for to år siden.

Amanda Knox

Amanda Knox i rettssalen den 20. november i år.

Foto: Alessandro Bianchi / Scanpix/Reuters

Aktor påstår at Knox instruerte sin kjæreste på den tiden, Raffaele Sollecito, og en annen ung mann, Rudy Guede, til å holde Kercher fast mens Knox selv kuttet henne i halsen med en kniv.

– Hun er et ikke-voldelig, nesten passivt menneske, sier moren til CNN i et felles intervju med sin eks-mann.

Foreldrene sier til kanalen at deres datter er så rolig av seg at hun ikke engang kunne fortsette på kickboxing-kurset hun gikk på, fordi hun mente at det var for voldelig.

Hun var også så omtenksom at hun fikk vennene sine til å stanse en bil for å slippe ut en edderkopp heller enn å drepe den.

Kalles «Foxy Knoxy» - på fotballbanen

Knox skal ha vært et enkelt barn å fostre opp i Seattle i den amerikanske delstaten Washington, sammen med søstrene Deanna og Ashley, sier foreldrene.

Som ung spilte hun fotball, men var likevel flink med skolearbeidet. På fotballbanen fikk hun tilnavnet «Foxy Knoxy», men ifølge foreldrene hennes ble dette tilnavnet sjelden brukt og har blitt brukt utenfor sin sammenheng i forbindelse med drapssaken.

Raffaele Sollecito

Italienske Raffaele Sollecito står tiltalt sammen med Amanda Knox.

Foto: Alessandro Bianchi / Scanpix/Reuters

Foreldrene mener «Foxy Knoxy» bare er blitt brukt for å fremstille henne som en sexfiksert festløve.

– Det ble bare brukt i fotballsammenheng og hvordan hun forberedte seg til kampene som forsvarer, der hun ventet på å legge motstanderens angripere i bakken, sier faren til CNN . Han mener derfor at måten tilnavnet er blitt brukt, er helt feil.

– Aldri villere enn sex og hasj

Foreldrene husker unge Knox som et helt annet menneske enn måten hun er blitt presentert i retten i Italia, og de sier hun likte bedre å gå på kaffe-barer og lese en bok enn å gå ut på byen.

Sin tidligere kjæreste, medtiltalte Sollecito, traff hun på en klassisk konsert.

De tror på datteren når hun hevder at hun og kjæresten var hjemme hos Sollecito på drapsnatten, der de søkte hasj og hadde sex. Men villere enn dette kunne det ikke bli med henne, mener foreldrene.

Meredith Kercher

Britiske Meredith Kercher i et bilde som er frigitt av det italienske politiet.

Foto: Scanpix/AP

De avviser aktors påstander om at drapet skal være motivert av ønsket om hevn, og sier at Knox ofte skrev hjem til dem om sin romvenninne. I e-postene skal hun ha fortalt om hvor godt de gikk sammen, og om deres turer til biblioteket og til en sjokolade-festival.

Ble vekket av datterens telefon

Det som kjedde i Perugia er noe de slett ikke kan forstå. Klokken fire om morgenen den 2. november 2007 ble moren vekket av en telefon.

– Amanda ringte og sa: «Jeg beklager at jeg vekker deg, men noe er feil her. Jeg tror at noen har vært i huset mitt,» sier Mellas.

Døren til huset skal ha stått på gløtt da Knox kom hjem fra Sollecito, og da Knox kom ut av dusjen skal hun ha lagt merke til noen dråper med blod.

Kerchers dør var stengt og Knox fikk ikke tak i henne, skal Knox ha fortalt til moren. Det skal ha vært Sollecito som ringte til politiet. Da politiet kom åpnet de døren til Kerchers rom.

– De skrek «en fot, en fot,» husker Mellas at datteren sa på telefonen. Da de fant Kercher død var Knox hysterisk da hun ringte moren.

– Vi ringte til hverandre hele tiden. Hun var trett, redd, det var en morder løs og hun var redd for å være alene.

I dette huset ble Meredith Kercher funnet drept

I dette huset i Perugia ble Meredith Kercher funnet drept.

Foto: Stefano Medici / Scanpix/AP

Trodde misforståelsen ville bli oppklart

Den dagen Knox ble arrestert, fløy moren til Italia for å være sammen med datteren. Men morens fly ble omdirigert til Sveits, der hun fant ut at datteren var arrestert, siktet for drap da hun slo på mobiltelefonen.

Amanda Knox

Amanda Knox er tiltalt for å ha drept sin romvenninne Meredith Kercher.

Foto: Alessandro Bianchi / Scanpix/Reuters

Da hun kom til Italia og fikk lov til å treffe datteren, hadde pressen begynte å rapportere at Knox hadde tilstått. Moren var sjokkert og forundret.

Etter arrestasjonen var moren sikker på at det hadde skjedd en feil, eller at det var problemer med oversettelsen og at alt ville bli i orden snart. Men det ble det ikke.

Politiet avlyttet Skype-samtale

Da Guede, som allerede er dømt til 30 år i fengsel i saken, ble arrestert i Tyskland, skal han ha snakket på Skype om at han var i huset under drapet. Politiet skal ha overvåket Skype-samtalen.

I denne samtalen, selv om han sa at han visste hvem Amanda Knox var, sa han ingen ting om at hun var hjemme på drapsnatten. Men etter at han ble arrestert, forandret han forklaringen sin og rettet pekefingeren mot Knox og kjæresten Sollecito.

Nå risikerer Knox og Sollecito livstid i fengsel dersom de blir dømt. Dom i saken ventes 5. desember.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt