Dette trenger du
500 g seifilet, eller annen fisk
1 ss potetmel
1 1/2 dl melk eller matfløte
1 liten purre, hakket
1-2 hvitløksfedd, finhakket
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
smør eller olje til steking
1 gul paprika
1 rød paprika
ruccula salat
olivenolje
panini eller hamburgerbrød
1 liter revet kål
1 revet gulrot
2 ss finhakket sjalottløk
1 1/2 dl majones
1/2 dl melk eller matfløte
1 1/2 ss eddik
2 1/2 ss sitronsaft
3 ss sukker
Slik gjør du
Mal fisken på kvern. Ha massen i en bollen og rør inn saltet til en fast deig. Spe med melken, litt om gangen, og rør godt mellom hver gang så farsen blir glatt. Ha til slutt i potetmel, purre, hvitløk og pepper.
Form farsen til burgere og stek dem i middels varm panne.
Rens paprikaen og kutt dem i tynne strimler. Stek strimlene i olivenolje til de er helt myke. Rør sammen majones, melk, eddik, sitronsaft og sukker. Smak til med salt og pepper. Bland det godt sammen med revet kål, gulrot og sjalottløk. La blandingen stå minst 2 timer før servering.
Server seiburgerne i brød med coleslaw, paprika og salat blandet med litt olivenolje.