Dette trenger du
600 g torskefilet med skrapet skinn
2 stk sjalottløk
2 dl rødvin
2 dl fiskekraft
2 dl kalvekraft
70 g usaltet smør
100 g grønne linser
40 g oksemarg
Voila! Grillet torsk med rødvinsaus. (Foto: Nrk)
1 løk
1 stk gulrot
½ stk rot selleri
Assortert sopp
Salt og pepper
1 dl rapsolje
4 dl vann
Slik gjør du
Torskefilen stekes på skinnsiden a 150 g i rapsolje, stekes så i ovn på 150 grader i ca 5 min.
Sjalottløk finkuttes, ha i en gryte med rødvin – reduseres helt ned. Ha på fiskekraft og kalvekraft og reduser til det
Terje Ness stakk av med seiren under kokkeverdenens uoffisielle VM i 1999, Bocuse D’or. Her viser han hvordan man lager grillet torsk med rødvinsaus. (Foto: Nrk)
halve.
Rett før servering rører du inn 50 gr usaltet smør.
Linsene kokes med løk, gulrot og selleri i grove biter i ca 40 min med 4 dl vann og litt salt.
Soppen stekes og smakes til med salt og pepper.
Oksemarg legges i varmt vann rett før servering til den begynner å smelte. Da legges den oppå den stekte ferdige fisken.
Linsene blandes så med soppen, rør så inn resten av det kalde smøret og anrett det så midt på tallerken. Legg så fisken oppå og legg sausen rundt.