Hopp til innhold

Stor mann på liten skjerm

God of War: Chains of Olympus høster like mange lovord som forgjengerne.

God of War: Chains of Olympus
Foto: playstation.com

Nå er lilleputtversjonen av vår helt Kratos kommet i bærbart format, og han er definitivt ikke blitt svakere siden sist.

Mer bakhistorie

Historien i Chains of Olympus er satt ti år før det første God of War spillet, og vi får vite mer om bakgrunnen til Kratos. Han blir sendt av gudene for å forsvare byen Attica mot de persiske styrkene som invaderer landet.

Se videoanmeldelse her

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vakkert

God of War II som kom til Playstation 2 viste oss at det fortsatt var mulig å presse strålende grafikk ut fra en litt utdatert maskin. God of War: Chains of Olympus viser oss at det også er mulig å presse grensene på bærbar grafikk.

Du bruker fortsatt Kratos’ kjettingsverd, og nye kombinasjoner og avsluttninger får du låst opp underveis som du kommer deg igjennom spillet.

En utfordring

Spillet er utfordrende og er definitivt ikke for lett. Jeg syns det er et stort pluss, for skal du først være en halvgud så burde du kunne ta i mot en utfordring.

Har du PSP så burde du ha God of War. Chains of Olympus.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters