Hopp til innhold

Frokost-TV fra Youngstorget

Mandag 3. september sendte Frokost-TV for første gang fra sitt nye studio på Youngstorget i Oslo.

Brita Garden og Pål Thoresen
Foto: NRK / NRK

 - Kjempestas, synes både Brita Garden og Pål Thoresen om sitt nye arbeidssted, midt i Oslo sentrum.

Mandag var det altså klart for aller første sendingen med Frokost-TV fra de nyåpnede lokalene. Både kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas og programdirektør Vidar Nordli-Mathisen var tilstede under åpningen og delte ut blomster, skryt og kake til alle som har stått på for å komme i gang til tiden.

- Imponert

- Jeg er kjempeimponert over både studioet og plasseringen dere har fått her nede, sa Bjerkaas.

Bløtkake
Foto: NRK

Det splitter nye studioet har utsikt ut mot Youngstorget, der alle de store partiene har sine kontorer. I Operapassasjen passerer flere tusen mennesker hver dag forbi inngangen, og kan se rett inn i kontrollrommet der sendingen produseres. Et stort antall håndverkere har vært i sving nærmest døgnet rundt siden i vår for å få stedet ferdig til sendestart.

Det klarte de altså, og prosjektleder Lisbeth Larnes Roås er blant de som endelig kan finne hvilepulsen igjen.

- Kaoset er i ferd med å forsvinne og alt begynner å bli bra, fastslår prosjektlederen.

- Sendingen i dag gikk fint, og bortsett fra noen små, tekniske justeringer er vi der vi skal være. Dette blir veldig spennende og vi er optimistiske med tanke på det nye samarbeidet med Nitimen, avslutter Larnes Roås.

Kulturstrøm

  • «Oppenheimer» vinner toppprisen på SAG-utdelingen

    Filmen «Oppenheimer» er tildelt prisen for beste skuespillerensemble på Screen Actors Guild-utdelingen i Los Angeles. Dette er den gjeveste SAG-prisen.

    Film- og TV-prisene fra Screen Actors Guild (SAG) ble delt ut i Los Angeles natt til søndag norsk tid av skuespillerforbundet SAG-AFTRA. Mange av medlemmene der er også blant de som stemmer fram Oscar-prisene. SAG-prisene pleier å gi en viktig pekepinn om hvilke amerikanske filmer som får flest Oscar-priser.

    «Oppenheimer» handler om fysikeren J. Robert Oppenheimer, som ledet arbeidet med utviklingen av den første atombomben i USA.

    (NTB)