Se Solveig Slettahjell synge låter fra sitt nye album

– Jeg tiltales av det lett absurde draget i dette. Det er veldig stas, sa jazzsangeren Solveig Slettahjell rett før hun for første gang skulle holde kontorkonsert midt i arbeidstiden.

Video Kontorkonserten med Solveig Slettahjell og Morten Qvale

Tirsdag holdt Solveig Slettahjell og Morten Qvenild kontorkonsert i lokalene til rederiet Wilh. Wilhelmsen på Lysaker Brygge.

Slettahjell har tidligere sagt i intervjuer at hun vokste opp med å synge i kirken. Denne uken måtte hun imidlertid finne seg i å synge i helt andre omgivelser: lokalene til rederiet Wilh. Wilhelmsen på Lysaker Brygge.

Dette var den fjerde i en serie konserter som NRK arrangerer i samarbeid med MIC (Norsk Musikkinformasjon) ute på forskjellige arbeidsplasser. Konsertene sendes direkte på NRK.no og i Kulturhuset på NRK P2.

Aktuell med nytt album

– Det er veldig underlig å holde konsert der hvor folk jobber, det har jeg aldri gjort før, sier Slettahjell til NRK.

Kontorkonsert med Solveig Slettahjell og Morten Qvenild

Slettahjell og Qvenild under tirsdagens kontorkonsert.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Denne høsten er hun aktuell med det rykende ferske albumet Antologie, sammen med pianist Morten Qvenild. Albumet ble sluppet i forrrige uke, og inneholder tolkninger av en rekke kjente låter.

– Vi lagde våre egne Topp 10-lister og fikk også andre til å gjøre det. Vi måtte gå gjennom voldsomt mange låter for å finne våre aller største favoritter, sier Qvenild om samarbeidet.

Kjente låter i ny drakt

Kontorkonsert med Solveig Slettahjell og Morten Qvenild

ABBA-hiten «The Winner Takes it All» var blant låtene som ble spilt på konserten.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Under kontorkonserten hos Wilh. Wilhelsen spilte de fire av dem: Radioheads There There, Rolling Stones’ Wild Horses, Cyndi Lauper’s True Colors og ABBAs The Winner Takes it All.

– Det som er fint med coverlåter er at det gir et fokus til det rent utøvende, og det setter jeg veldig stor pris på. Jeg synes det er fryktelig stas å være sanger først og så få lov til å være låtskriver i neste omgang, forklarer Slettahjell.

– Når man jobber med coverlåter slipper man unna komposisjonsbiten, den sitte-og-stange-hodet-i-veggen-biten, og det er litt ålreit, legger Qvenild til.

– Gøy å komme dit folk her

Selv om dette kan sies å være den første ordentlige «kontorjobben» for både Slettahjell og Qvenild, er det likevel ikke det rareste stedet de noensinne har spilt på.

Kontorkonsert med Solveig Slettahjell og Morten Qvenild

«Han er den fineste pianisten jeg vet», har Slettahjell sagt om Morten Qvenild.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

– Vi har aldri spilt på et kontor, men vi har spilt på båter, tog, i kjellere og diverse, forteller pianisten.

– Jeg må innrømme at jeg tiltales av det lett absurde draget i dette, det er veldig stas. Det er gøy å komme dit folk er for å spille, sier Slettahjell.

Barn og plate

Slettahjell slo for alvor gjennom høsten 2001 med plata Slow Motion Orchestra. Siden har hun blitt omtalt som en av Norges fremste jazzsangere.

I tillegg til albumlansering og konserter rundt om i landet, har hun nylig blitt tobarnsmor.

I et intervju til NTB i helgen, fortalte Slettahjell at Antologie ble innspilt mens hun var gravid: «Vi rakk siste innspillingsdag før jeg ble kortpustet», sa hun.

Antologie er Slettahjells åttende album og hennes første siden det populære Tarpan Seasons fra 2009, da sammen med Slow Motion Quintet.

Kulturstrøm

 • Seriemorder på kinotoppen

  Den nye «Halloween»-filmen dro inn 77,5 millioner dollar åpningshelgen. Det holdt til førsteplass på kinotoppen. Filmen har også den beste åpningen for en film med en kvinne på over 55 år i hovedrollen, og rekorden for filmer i denne skrekkserien. «Halloween» er en direkte oppfølger til John Carpenters klassiske film fra 1978 (NTB)

  Jamie Lee Curtis
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix
 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Prisheder for Louis-Dreyfus

  Vi kjenner henne ikke minst som Elaine i «Seinfeld». Julia Louis-Dreyfus' humorkarriere strekker seg over flere tiår, og nå har hun fått en høythengende pris for innsatsen. Komiker, produsent og skuespiller Julia Louis-Dreyfus kan nemlig sette den fine Mark Twain-prisen på peishylla. Prishederen fant sted søndag med en TV-sendt fest på Kennedy Center i Washington, melder TT. – Hun var magisk. Jeg tror ikke serien ville blitt en så stor suksess uten henne, sa Jerry Seinfeld foran søndagens prisheder. (NTB)

  Julia Louis-Dreyfus
  Foto: Owen Sweeney / AP