Hopp til innhold

Se Solveig Slettahjell synge låter fra sitt nye album

– Jeg tiltales av det lett absurde draget i dette. Det er veldig stas, sa jazzsangeren Solveig Slettahjell rett før hun for første gang skulle holde kontorkonsert midt i arbeidstiden.

Video Kontorkonserten med Solveig Slettahjell og Morten Qvale

Tirsdag holdt Solveig Slettahjell og Morten Qvenild kontorkonsert i lokalene til rederiet Wilh. Wilhelmsen på Lysaker Brygge.

Slettahjell har tidligere sagt i intervjuer at hun vokste opp med å synge i kirken. Denne uken måtte hun imidlertid finne seg i å synge i helt andre omgivelser: lokalene til rederiet Wilh. Wilhelmsen på Lysaker Brygge.

Dette var den fjerde i en serie konserter som NRK arrangerer i samarbeid med MIC (Norsk Musikkinformasjon) ute på forskjellige arbeidsplasser. Konsertene sendes direkte på NRK.no og i Kulturhuset på NRK P2.

Aktuell med nytt album

– Det er veldig underlig å holde konsert der hvor folk jobber, det har jeg aldri gjort før, sier Slettahjell til NRK.

Kontorkonsert med Solveig Slettahjell og Morten Qvenild

Slettahjell og Qvenild under tirsdagens kontorkonsert.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Denne høsten er hun aktuell med det rykende ferske albumet Antologie, sammen med pianist Morten Qvenild. Albumet ble sluppet i forrrige uke, og inneholder tolkninger av en rekke kjente låter.

– Vi lagde våre egne Topp 10-lister og fikk også andre til å gjøre det. Vi måtte gå gjennom voldsomt mange låter for å finne våre aller største favoritter, sier Qvenild om samarbeidet.

Kjente låter i ny drakt

Kontorkonsert med Solveig Slettahjell og Morten Qvenild

ABBA-hiten «The Winner Takes it All» var blant låtene som ble spilt på konserten.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Under kontorkonserten hos Wilh. Wilhelsen spilte de fire av dem: Radioheads There There, Rolling Stones’ Wild Horses, Cyndi Lauper’s True Colors og ABBAs The Winner Takes it All.

– Det som er fint med coverlåter er at det gir et fokus til det rent utøvende, og det setter jeg veldig stor pris på. Jeg synes det er fryktelig stas å være sanger først og så få lov til å være låtskriver i neste omgang, forklarer Slettahjell.

– Når man jobber med coverlåter slipper man unna komposisjonsbiten, den sitte-og-stange-hodet-i-veggen-biten, og det er litt ålreit, legger Qvenild til.

– Gøy å komme dit folk her

Selv om dette kan sies å være den første ordentlige «kontorjobben» for både Slettahjell og Qvenild, er det likevel ikke det rareste stedet de noensinne har spilt på.

Kontorkonsert med Solveig Slettahjell og Morten Qvenild

«Han er den fineste pianisten jeg vet», har Slettahjell sagt om Morten Qvenild.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

– Vi har aldri spilt på et kontor, men vi har spilt på båter, tog, i kjellere og diverse, forteller pianisten.

– Jeg må innrømme at jeg tiltales av det lett absurde draget i dette, det er veldig stas. Det er gøy å komme dit folk er for å spille, sier Slettahjell.

Barn og plate

Slettahjell slo for alvor gjennom høsten 2001 med plata Slow Motion Orchestra. Siden har hun blitt omtalt som en av Norges fremste jazzsangere.

I tillegg til albumlansering og konserter rundt om i landet, har hun nylig blitt tobarnsmor.

I et intervju til NTB i helgen, fortalte Slettahjell at Antologie ble innspilt mens hun var gravid: «Vi rakk siste innspillingsdag før jeg ble kortpustet», sa hun.

Antologie er Slettahjells åttende album og hennes første siden det populære Tarpan Seasons fra 2009, da sammen med Slow Motion Quintet.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter