Se Solveig Slettahjell synge låter fra sitt nye album

– Jeg tiltales av det lett absurde draget i dette. Det er veldig stas, sa jazzsangeren Solveig Slettahjell rett før hun for første gang skulle holde kontorkonsert midt i arbeidstiden.

Video Kontorkonserten med Solveig Slettahjell og Morten Qvale

Tirsdag holdt Solveig Slettahjell og Morten Qvenild kontorkonsert i lokalene til rederiet Wilh. Wilhelmsen på Lysaker Brygge.

Slettahjell har tidligere sagt i intervjuer at hun vokste opp med å synge i kirken. Denne uken måtte hun imidlertid finne seg i å synge i helt andre omgivelser: lokalene til rederiet Wilh. Wilhelmsen på Lysaker Brygge.

Dette var den fjerde i en serie konserter som NRK arrangerer i samarbeid med MIC (Norsk Musikkinformasjon) ute på forskjellige arbeidsplasser. Konsertene sendes direkte på NRK.no og i Kulturhuset på NRK P2.

Aktuell med nytt album

– Det er veldig underlig å holde konsert der hvor folk jobber, det har jeg aldri gjort før, sier Slettahjell til NRK.

Kontorkonsert med Solveig Slettahjell og Morten Qvenild

Slettahjell og Qvenild under tirsdagens kontorkonsert.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Denne høsten er hun aktuell med det rykende ferske albumet Antologie, sammen med pianist Morten Qvenild. Albumet ble sluppet i forrrige uke, og inneholder tolkninger av en rekke kjente låter.

– Vi lagde våre egne Topp 10-lister og fikk også andre til å gjøre det. Vi måtte gå gjennom voldsomt mange låter for å finne våre aller største favoritter, sier Qvenild om samarbeidet.

Kjente låter i ny drakt

Kontorkonsert med Solveig Slettahjell og Morten Qvenild

ABBA-hiten «The Winner Takes it All» var blant låtene som ble spilt på konserten.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Under kontorkonserten hos Wilh. Wilhelsen spilte de fire av dem: Radioheads There There, Rolling Stones’ Wild Horses, Cyndi Lauper’s True Colors og ABBAs The Winner Takes it All.

– Det som er fint med coverlåter er at det gir et fokus til det rent utøvende, og det setter jeg veldig stor pris på. Jeg synes det er fryktelig stas å være sanger først og så få lov til å være låtskriver i neste omgang, forklarer Slettahjell.

– Når man jobber med coverlåter slipper man unna komposisjonsbiten, den sitte-og-stange-hodet-i-veggen-biten, og det er litt ålreit, legger Qvenild til.

– Gøy å komme dit folk her

Selv om dette kan sies å være den første ordentlige «kontorjobben» for både Slettahjell og Qvenild, er det likevel ikke det rareste stedet de noensinne har spilt på.

Kontorkonsert med Solveig Slettahjell og Morten Qvenild

«Han er den fineste pianisten jeg vet», har Slettahjell sagt om Morten Qvenild.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

– Vi har aldri spilt på et kontor, men vi har spilt på båter, tog, i kjellere og diverse, forteller pianisten.

– Jeg må innrømme at jeg tiltales av det lett absurde draget i dette, det er veldig stas. Det er gøy å komme dit folk er for å spille, sier Slettahjell.

Barn og plate

Slettahjell slo for alvor gjennom høsten 2001 med plata Slow Motion Orchestra. Siden har hun blitt omtalt som en av Norges fremste jazzsangere.

I tillegg til albumlansering og konserter rundt om i landet, har hun nylig blitt tobarnsmor.

I et intervju til NTB i helgen, fortalte Slettahjell at Antologie ble innspilt mens hun var gravid: «Vi rakk siste innspillingsdag før jeg ble kortpustet», sa hun.

Antologie er Slettahjells åttende album og hennes første siden det populære Tarpan Seasons fra 2009, da sammen med Slow Motion Quintet.

Kulturstrøm

 • Hjertevarmt om å være tenåring

  Komiker Bo Burnhams regidebut «Eighth Grade», handler om generasjon Z og det å vokse opp i et samfunn som er så fokusert på internett. P3s anmelder kaller filmen «varm, morsom og sår » og gir den terningkast fem. Les hele anmeldelsen her.

  Film-Eighth Grade-Free Screenings
  Foto: Linda Kallerus / AP
 • Får Vesaas Debutantpris

  Det er Lars Svisdal som har fått Debutantprisen for sin roman «Seg til inkjes» melder Gyldendal i en pressemelding. Svisdal har fått gode anmeldelser og boken omtales som begynnelsen på et viktig forfatterskap.

 • Britisk debutant fikk krimpris

  Debutanten C.J. Tudor ble under Krimfestivalen tildelt årets Gullkule for sin roman «Krittmannen». Jurymedlemmene Elin Brend Bjørhei, Asbjørn Slettemark og Fredrik Wandrup, er imponerte over nivået på forfatterens første bok skriver Cappelen Damm i en pressemelding.