Hopp til innhold

Anne Lindmo sliter fortsatt med hjernerystelse – blir ingen «Lindmo» på fredag

Fredagens gullrekke på NRK må klare seg uten «Lindmo». Programleder Anne Lindmo er fortsatt preget av hjernerystelse, og har fått beskjed av legene om å hvile seg.

Programleder Anne Lindmo

Fredagens sending av talkshowet «Lindmo» utgår fra sendeskjema etter at programleder Anne Lindmo pådro seg en hjernerystelse tidligere denne måneden.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Det er dyktige leger som har beordret meg på sofaen noen dager, så nå ligger jeg til lading og gleder meg stort til å komme tilbake, sier Lindmo.

Ukens «Lindmo» utgår dermed fra sendeskjemaet til NRKs gullrekke. I stedet sendes et program med musikalske øyeblikk, hentet fra tidligere sendinger. Sigrid, Astrid S, Dagny, OnklP, Aurora og Emilie Nicolas er blant artistene.

Beskjeden Anne Lindmo har fått fra legene kommer etter at hun pådro seg en hjernerystelse under en skitur til Romeriksåsen tidligere denne måneden.

Anne Lindmo på skitur

Anne Lindmo fikk en hjernerystelse etter en skitur første helgen i februar.

Foto: privat

– Gikk på rumpa

Det var mye snø, høy fart og harde, isete løyper. Da den rutinerte skigåeren skulle kjøre ned en bratt bakke, gikk ikke alt som planlagt.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg tror at jeg kjørte på en stein og så gikk jeg på rumpa. Men der har jeg gudskjelov ganske god padding, så jeg reiste meg bare opp, lo brydd og fortsatte, sa hun om hendelsen.

Dagen etter merket hun at alt ikke var som det skulle, og oppsøkte lege da hodet begynte å si «knirk» og øyelokkene ble tunge. Da fikk hun slått fast at det dreide seg om en hjernerystelse.

Hør Lindmo fortelle om fallet og hjernerystelsen her:

Lindmo spelte inn podkast frå senga

Anne har gått på trynet på skitur og må podde hjemmefra. Beklager litt dårlig lydkvalitet til tider!

– Helsa først

Fra sengen sin, med lukkede gardiner, har hun klart å spille inn den ukentlige podkasten Lindmo og Co sammen med Halvor Haugen og Rune Norum Engelsøy.

Men en ny sending med talkshowet «Lindmo», ble i meste laget.

Trine Sollie, prosjektleder for «Lindmo», sier helsen må komme først.

– Vi elsker å lage talkshow og skulle så gjerne levert program som vanlig denne uken, men helsa kommer tross alt først. Jeg kjenner ingen som er mindre syk og har større arbeidskapasitet enn Anne Lindmo, så dette er rett og slett litt uvant, sier Sollie.

Kulturstrøm

 • Den greske filmmusikeren Vangelis er død

  Den greske musikeren Vangelis, mest kjent for å ha skrevet musikken til filmer som «Blade Runner» og «Chariots of Fire», er død, 79 år gammel. I 1982 fikk han Oscar for filmmusikken til «Chariots of Fire», skriver NTB.

  Vangelis
  Foto: Aris Messinis / AP
 • EBU: «Uvanlig» stemmegivning under Eurovisions andre delfinale

  Et uavhengig organ som kontrollerer stemmegivningen under Eurovision Song Contest, oppdaget «uvanlige stemmemønstre» fra seks land under den andre delfinalen.

  Organet oppdaget mønstrene hos jurystemmene fra landene Aserbajdsjan, Georgia, Montenegro, Polen, Romania og San Marino, som alle deltok i den andre delfinalen under årets Eurovision-konkurranse.

  – Fire av de seks juryene plasserte alle fem av de andre landene på topp fem, én jury plasserte dem i sin topp seks, og den siste av de seks juryene plasserte fire av de andre i topp fire og den femte i deres topp sju. Fire av de seks landene fikk minst ett sett med 12 poeng, som er det maksimale som kan tildeles, skriver Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) i en pressemelding.

  Grunnen til at dette ble sett på som uvanlig, var fordi fem av disse seks landene ble plassert utenfor topp åtte av juryene i de 15 andre landene som stemte i samme semifinale. Fire av dem ble plassert blant de seks dårligste hos de 15 andre landene.

  – Et så uvanlig stemmemønster i en slik skala har ikke skjedd før, skriver EBU.

  Unionen valgte i tråd med sine egne regler å fjerne de aktuelle stemmene og erstattet dem med et automatisk beregnet resultat. Det samme ble gjort i finalen.

  – EBU har siden diskutert jurystemmene med de aktuelle kringkasterne og gitt dem muligheten til å undersøke jurystemmene i deres land nærmere, heter det videre.

  (NTB)

  Eurovision i gang for alvor i Torino.
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Emil slipper protestlåt med russiske Ekaterina

  Låten som samiske artisten Emil Kárlsen spilte inn med russiske Ekaterina Efremova ble i lys av Russlands invasjon av Ukraina en sterk protestlåt.

  Fredag slipper Kárlsen singelen med tittel på tre språk – «Min áiggis – Ближе, чем кажется (In Our Days – Closer Than it Seems)», spilt inn i kjølvannet av at begge skulle opptre under Barentsrådets toppmøte i Tromsø i november i fjor, det melder NTB. – Tema for låten ble naturligvis farget av begivenheten, med ønske om å bevare fred og gode toner mellom folk og land. sier Karlsen. Videre sier han at det er viktig at vi ikke mister kontakten med de fredelige krefter hos våre nabofolk.

  Samiske Emil Kárlsen slipper det som ble en ekstra aktuell protestlåt sammen med russiske Ekaterina Efronova fra Murmansk. En av verselinjene lyder: "Vi er nødt til å holde den skjøre verden i håndflata vår". Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur
  Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur