Hopp til innhold

Anne Lindmo sliter fortsatt med hjernerystelse – blir ingen «Lindmo» på fredag

Fredagens gullrekke på NRK må klare seg uten «Lindmo». Programleder Anne Lindmo er fortsatt preget av hjernerystelse, og har fått beskjed av legene om å hvile seg.

Programleder Anne Lindmo

Fredagens sending av talkshowet «Lindmo» utgår fra sendeskjema etter at programleder Anne Lindmo pådro seg en hjernerystelse tidligere denne måneden.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Det er dyktige leger som har beordret meg på sofaen noen dager, så nå ligger jeg til lading og gleder meg stort til å komme tilbake, sier Lindmo.

Ukens «Lindmo» utgår dermed fra sendeskjemaet til NRKs gullrekke. I stedet sendes et program med musikalske øyeblikk, hentet fra tidligere sendinger. Sigrid, Astrid S, Dagny, OnklP, Aurora og Emilie Nicolas er blant artistene.

Beskjeden Anne Lindmo har fått fra legene kommer etter at hun pådro seg en hjernerystelse under en skitur til Romeriksåsen tidligere denne måneden.

Anne Lindmo på skitur

Anne Lindmo fikk en hjernerystelse etter en skitur første helgen i februar.

Foto: privat

– Gikk på rumpa

Det var mye snø, høy fart og harde, isete løyper. Da den rutinerte skigåeren skulle kjøre ned en bratt bakke, gikk ikke alt som planlagt.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg tror at jeg kjørte på en stein og så gikk jeg på rumpa. Men der har jeg gudskjelov ganske god padding, så jeg reiste meg bare opp, lo brydd og fortsatte, sa hun om hendelsen.

Dagen etter merket hun at alt ikke var som det skulle, og oppsøkte lege da hodet begynte å si «knirk» og øyelokkene ble tunge. Da fikk hun slått fast at det dreide seg om en hjernerystelse.

Hør Lindmo fortelle om fallet og hjernerystelsen her:

Lindmo spelte inn podkast frå senga

Anne har gått på trynet på skitur og må podde hjemmefra. Beklager litt dårlig lydkvalitet til tider!

– Helsa først

Fra sengen sin, med lukkede gardiner, har hun klart å spille inn den ukentlige podkasten Lindmo og Co sammen med Halvor Haugen og Rune Norum Engelsøy.

Men en ny sending med talkshowet «Lindmo», ble i meste laget.

Trine Sollie, prosjektleder for «Lindmo», sier helsen må komme først.

– Vi elsker å lage talkshow og skulle så gjerne levert program som vanlig denne uken, men helsa kommer tross alt først. Jeg kjenner ingen som er mindre syk og har større arbeidskapasitet enn Anne Lindmo, så dette er rett og slett litt uvant, sier Sollie.

Kulturstrøm

  • 40 år sidan Dollie-jentene song for livet

    Søndag er det nøyaktig 40 år sidan den norske duoen Dollie de Luxe deltok i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Lenge leve livet».

    På Instagram spør Dollie-medlem Ingrid Bjørnov om andre også har hatt filler i håret! Benedikte Adrian var den andre i duoen, som kom på 17. plass i finalen.

    Dollie de Luxe ble nummer 17 av 19 i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1984.
  • Voldsomme reaksjoner på dansk Eurovision-artist

    Danmarks Eurovision-håp, artisten Saba, forteller at hun har vurdert å trekke seg etter kraftige reaksjoner på at hun deltar i den europeiske finalen.

    Reaksjonene kommer i forbindelse med Israels omdiskuterte deltakelse i Eurovision samtidig med krigføring på Gazastripen.

    Anna Saba Lykke sier til Ekstra Bladet at hun har bearbeidet opplevelsen med psykolog, og at hun nå har valgt å stenge alle sine sosiale medier etter kraftige oppfordringer om at hun bør trekke seg.

    Saba mener det er viktig for mangfold og representasjon at hun deltar. Hun har vært åpen om at hun er skeiv, adoptert og har utfordringer med psykisk helse.

    Hun er også blant artistene som har underskrevet oppropet om fred og våpenhvile i Gaza.

    Den danske sangeren Saba, Anna Saba Lykke.
    Foto: Ida Marie Odgaard / AP
  • 3 mill. til første samiske animasjonsfilm

    Norsk filminstitutt (NFI) melder fredag at animasjonsfilmen «Kunnskapens skog / Daajroen boelte» har fått 3 millioner i produksjonstilskudd.

    Ifølge NFI handler filmen om søsknene Anta og Bräjta som følger nordlyset til den parallelle verdenen Saajve

    Totalbudsjettet på den svensk-norske samproduksjonen er på nær 23 millioner kroner.

    Oskar Östergren Njajta står for regi og manus og produksjonsselskapet Krystallplaneten i Tromsø er med fra norsk side.

    Ifølge NTB blir dette historiens første animerte samiske langfilm. Den har planlagt premiere i 2026.

    «Kunnskapens skog» / «Daajroen boelte»er tidenes første samiske animerte langfilm.
    Foto: Bautafilm