Går fra Synnøve Solbakken til bad girl

Helene Bøksle sover dårlig om nettene. Lørdag er det nemlig duket for hip hop-aften i Stjernekamp. – Klarer jeg dette, skal jeg søren meg klare alt, sier Bøksle til NRK.no.

De gjenværende deltakerne i Stjernekamp skal denne uken få prøve seg på hip hop-sjangeren. Og noen sliter mer enn andre.

De resterende deltakerne i Stjernekamp har denne uken øvd på sjangeren hip hop. Her kan du se hvordan det har gått.

 • Se hvordan det går når Stjernekamp-deltakerne skal prøve seg på «Can't Touch This» av MC Hammer i videoen over.
Helene Bøksle

Helene Bøksle gleder seg til lørdag, men forberedelsene sammenligner hun med å pugge til eksamen. Her fra forrige lørdag hvor hun fremførte låten Skyfall.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Forrige lørdag var det Hans-Erik Dyvik Husby som måtte takke for seg etter en storslått kveld med storband. Denne uken er det duket for hip hop-battle mellom de syv gjenværende deltakerne.

Helene Bøksle innrømmer at det er dansingen som bekymrer henne mest foran lørdagens sending.

– Det er en måte å bevege seg på som er så fjernt fra ullgenser og bunad som overhodet mulig. Jeg ligger litt våken om nettene, og det føles som å lese intensivt til eksamen. Men jeg tenker at hvis jeg klarer dette, så klarer jeg alt, sier Helene Bøksle til NRK.no.

Kjenner seg igjen i artisten

Ifølge Bøksle blir det mye øving, noe som har resultert i dyp respekt for sjangeren og artistene som driver med hip hop.

– Det er virkelig vanskelig, og det er en kunst å stokke ordene og få energien på de rette stedene. Denne uka har jeg blitt mer og mer fascinert av detaljene. Jeg har ikke lyttet så godt til teksten før, så dette har åpnet en helt ny sjanger for meg, sier hun.

Lørdag skal hun fremføre låten «Bad Girls» av M.I.A. Det har hun gruet seg til lenge, men hun har gjort research og innsett at hun og den engelske artisten har noe til felles.

– Hun har virkelig mye på hjertet og mye å melde. Jeg har lest litt om henne, og det viser seg at hun har hatt med seg sin lille sønn på verdensturné. Jeg har jo med meg sønnen min på øving, så jeg får ta med meg litt av det, sier Bøksle.

 • Se hva de andre deltakerne skal synge, og hør låten i faktaboksen øverst i høyrespalten.

– Jeg har hatt lyst til å grine

Bøksle beskriver det å gå in i hip hop-verdenen som å gå fra Synnøve Solbakken til bad girl, og forteller at hun nå prøver å hente frem bitchen i seg selv.

– Jeg jobber med å lukke øynene litt mer fordi jeg får tilbakemeldinger om at jeg ser altfor snill ut, sier hun.

 • Her kan du se hvordan det gikk da fjorårets deltakere skulle prøve seg på hip hop.

Nå ser hun frem til lørdag, men innrømmer at denne ukas øving har vært en reise i seg selv.

– Jeg har gått gjennom veldig mange faser. Alt fra å ha lyst til å grine fordi jeg ikke tror jeg kan klare det, til å kjøre på og gi jernet. Hadde noen sagt til meg for et år siden at jeg skulle stå på en scene og fremføre hip hop-musikk, så hadde jeg ikke trodd på det, sier Bøksle som er overveldet over responsen hun har fått for deltakelsen så langt.

Stjernekamp ser du lørdag klokka 20.20 på NRK 1.

Kulturstrøm

 • Ung jazz ut til folket

  Trondheimstrioen «I LIKE TO SLEEP» ble kåret til Årets unge jazzmusikere i 2018. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz, mente juryen. Premien er en turné til ti jazzklubber Norge rundt, til Nasjonal Jazzscene i Oslo og Bodø Jazz Open. Du kan lese mer om bandet og hvilke steder som får besøk på Norsk jazzforum.

  I LIKE TO SLEEP
  Foto: Juliane Schütz / Norsk Jazzforum
 • Designpris for nye Hotel Norge

  Interiøret i det nyoppussede hotellet i Bergen vekker internasjonal oppsikt. Det nederlandske designfirmaet Concrete fikk nylig pris for beste hotellinteriør under bransjeorganisasjonen FRAMEs Frame Award 2019.

  Bilder fra interiøret ser du her:

  Hotel Norge
 • Musikk som kampmiddel i Venezuela

  På begge sider av den betente grensa mellom Colombia og Venezuela rigges det for konserter. Milliardæren Richard Branson sponser en Live Aid-konsert på Colombia-sida, mens Maduro-regimet rigger en «Hands Off Venezuela» motkonsert på sin side av den stengte grensebroa. (AP) Bildet: På Live Aid-sida malte folk amerikanske og venezuelanske flagg i ansiktet.

  Fra Live Aid-konserten for Venezuela
  Foto: LUIS ROBAYO / AFP