Hopp til innhold

Fra Gorgoroth til God Seed

Gaahl og King ov Hell går videre under nytt navn.

Vokalisten Gaahl i blackmetal-bandet Gorgoroth

Tidligere vokalist blackmetal-bandet Gorgoroth, Gaahl har nå startet bandet God Seed sammen med King ov Hell.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Da Gaahl og King ov Hell ikke fikk bruke navnet Gorgoroth etter rettsavgjørelsen nylig, falt valget på God Seed .

– En kamp på mange nivåer

Navnet representerer «viljen og styrken til å vokse», og «guden i mann og natur», heter det i en pressemelding fra de to eks-Gorgoroth’ene.

– De siste 18 månedene har vært en kamp på mange nivåer. Det er nå på tide å bruke energien min på noe som ønsker å leve, i stedet for å bruke den på noe som ønsker å dø, sier King i en kommentar.

Det var høsten 2007 at det omdiskuterte metalbandet delte seg i to fraksjoner: Infernus på den ene siden, og på den andre Gaahl – som kom med i 1998 – og King Ov Hell – med fra 1999. For snart to uker siden avgjorde Oslo tingrett nemlig at retten til navnet Gorgoroth tilhører grunnleggeren Infernus .

Høsten 2009

Dermed blir albumet som Gaahl og King har arbeidet med, og som opprinnelig skulle vært gitt ut som det nye Gorgoroth-albumet, nå i stedet debutalbumet til God Seed.

Planlagt slipptid er høsten 2009, og God Seed har nå signert platekontrakt med Indie Recordings.

Kulturstrøm

 • Dikt om snøskred nominert

  Diktsamlingen «Avhandling om snøskred» av Tilde Strand Bogen er en av tre nominerte bøker til Tarjei Vesaas' debutantpris. Noen av diktene tar utgangspunkt i Kletthammerskredet, et snøskred som gikk i Oppdal i 1868.

  I år er det kun tre bøker nominerte til prisen, mot vanlige fem. De to andre er Maria Horveis roman «Gratulerer med dagen» og M. Seppola Simonsens diktsamling «Hjerteskog».

  Debutantpris skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Den norske Forfatterforening melder at antallet debutanter under 35 år var lavere i 2022 enn det som har vært vanlig de siste årene.

  Prisvinneren offentliggjøres lørdag 18. mars 2023.

  Tilde Strand Bogen
  Foto: Helge Hansen / Montage
 • Clooney lager amerikansk «Le bureau»

  George Clooney blir både regissør og produsent på en amerikansk versjon av den franske suksesserien «Le bureau». Den franske serien handlet om arbeidslivet til og opplæringen av hemmelige agenter, og ble rost for sin realistisk skildring av agentarbeid.

  Clooney har selv spilt etterretningsagent i filmen «Syriana». Den amerikanske serien vil handle om CIA, og vil også hente inspirasjon fra spionserien «Homeland».

  Le Bureau S05E01
  Foto: Remy Grandroques

Flere kulturnyheter

Beyoncé skreiv Grammy-historie

Med totalt 32 prisar har Beyoncé blitt den mestvinnande artisten i Grammy-historia. Med på vinnarlaget hadde ho bergensaren Jens Christian Isaksen.