Fra Gorgoroth til God Seed

Gaahl og King ov Hell går videre under nytt navn.

Vokalisten Gaahl i blackmetal-bandet Gorgoroth

Tidligere vokalist blackmetal-bandet Gorgoroth, Gaahl har nå startet bandet God Seed sammen med King ov Hell.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Da Gaahl og King ov Hell ikke fikk bruke navnet Gorgoroth etter rettsavgjørelsen nylig, falt valget på God Seed .

– En kamp på mange nivåer

Navnet representerer «viljen og styrken til å vokse», og «guden i mann og natur», heter det i en pressemelding fra de to eks-Gorgoroth’ene.

– De siste 18 månedene har vært en kamp på mange nivåer. Det er nå på tide å bruke energien min på noe som ønsker å leve, i stedet for å bruke den på noe som ønsker å dø, sier King i en kommentar.

Det var høsten 2007 at det omdiskuterte metalbandet delte seg i to fraksjoner: Infernus på den ene siden, og på den andre Gaahl – som kom med i 1998 – og King Ov Hell – med fra 1999. For snart to uker siden avgjorde Oslo tingrett nemlig at retten til navnet Gorgoroth tilhører grunnleggeren Infernus .

Høsten 2009

Dermed blir albumet som Gaahl og King har arbeidet med, og som opprinnelig skulle vært gitt ut som det nye Gorgoroth-albumet, nå i stedet debutalbumet til God Seed.

Planlagt slipptid er høsten 2009, og God Seed har nå signert platekontrakt med Indie Recordings.

Kulturstrøm

 • Dette er P3-favorittene akkurat nå

  Hver uke lager NRK P3 en Spotify-liste med musikken de synes du bør sjekke ut. Ronny Brede Aase mener du bør spesielt være obs på Astrid S sin låt «The First One». Se alle anbefalingene her.

  Astrid S
  Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
 • Frykter at journalister forfølges

  Forkjempere for pressefrihet frykter at journalister og medier vil bli stilt for retten i USA i kjølvannet av tiltalen mot Julian Assange.

  Flere presseorganisasjoner og medieeksperter reagerer sterkt på utviklingen i saken og betegner den som skremmende.

  – At Julian Assange tiltales for brudd på spionasjeloven, utgjør en direkte trussel mot pressefriheten og undersøkende journalistikk, advarer Reportere uten grenser.

  (NTB)

 • Stones sier fra seg rettigheter

  22 år etter at The Verves monsterhit «Bitter Sweet Symphony» ble sluppet, har bandets låtskriver Richard Ashcroft fått rettighetene til låten. Tidligere har Mick Jagger og Keith Richards fra The Rolling Stones vært kreditert som låtskrivere og fått alle inntektene. Dette fordi samplingen av strykerne i «Bitter Sweet Symphony» er hentet fra en av deres låter. Alle royalties fra låten siden 1997 og fremover vil nå tilfalle Ashcroft. Det skriver Pitchfork.