Fra Gorgoroth til God Seed

Gaahl og King ov Hell går videre under nytt navn.

Vokalisten Gaahl i blackmetal-bandet Gorgoroth

Tidligere vokalist blackmetal-bandet Gorgoroth, Gaahl har nå startet bandet God Seed sammen med King ov Hell.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Da Gaahl og King ov Hell ikke fikk bruke navnet Gorgoroth etter rettsavgjørelsen nylig, falt valget på God Seed .

– En kamp på mange nivåer

Navnet representerer «viljen og styrken til å vokse», og «guden i mann og natur», heter det i en pressemelding fra de to eks-Gorgoroth’ene.

– De siste 18 månedene har vært en kamp på mange nivåer. Det er nå på tide å bruke energien min på noe som ønsker å leve, i stedet for å bruke den på noe som ønsker å dø, sier King i en kommentar.

Det var høsten 2007 at det omdiskuterte metalbandet delte seg i to fraksjoner: Infernus på den ene siden, og på den andre Gaahl – som kom med i 1998 – og King Ov Hell – med fra 1999. For snart to uker siden avgjorde Oslo tingrett nemlig at retten til navnet Gorgoroth tilhører grunnleggeren Infernus .

Høsten 2009

Dermed blir albumet som Gaahl og King har arbeidet med, og som opprinnelig skulle vært gitt ut som det nye Gorgoroth-albumet, nå i stedet debutalbumet til God Seed.

Planlagt slipptid er høsten 2009, og God Seed har nå signert platekontrakt med Indie Recordings.

Kulturstrøm

 • Rekordmange vil på folkehøgskole

  Aldri før har folkehøgskolene mottatt flere søknader enn i år sier informasjonsrådgiver for Folkehøgskolene Marit Asheim. Så langt i år har folkehøgskolene mottatt 11 prosent flere søknader enn på samme tid i fjor, og det er altså det høyeste søkertallet noensinne. (NTB)

  ELVERUM
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Slutt for tradisjonsrik sjokolade

  Lohengrin-sjokoladen går ut av produksjon sier kommunikasjonsdirektør Celin Huseby i Mondelez International som eier Freia i et intervju med Aftenposten. Sjokoladen ble utformet av Nationaltheatrets arkitekt Henrik Bull i anledning premieren på Richard Wagners opera Lohengrin i 1911.

  lohengrin
 • Første LGBT-film fra Bollywood

  For første gang lar en stor Bollywood-produksjon et forhold mellom to av samme kjønn være kjernen i et kjærlighetsdrama. I et intervju med BBC forteller regissøren at intensjonen var å lage en familiefilm som er med å normalisere homofili. India opphevet i september i fjor en lov som forbyr homofil sex.