NRK Meny
Normal

Fra Gorgoroth til God Seed

Gaahl og King ov Hell går videre under nytt navn.

Vokalisten Gaahl i blackmetal-bandet Gorgoroth

Tidligere vokalist blackmetal-bandet Gorgoroth, Gaahl har nå startet bandet God Seed sammen med King ov Hell.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Da Gaahl og King ov Hell ikke fikk bruke navnet Gorgoroth etter rettsavgjørelsen nylig, falt valget på God Seed .

– En kamp på mange nivåer

Navnet representerer «viljen og styrken til å vokse», og «guden i mann og natur», heter det i en pressemelding fra de to eks-Gorgoroth’ene.

– De siste 18 månedene har vært en kamp på mange nivåer. Det er nå på tide å bruke energien min på noe som ønsker å leve, i stedet for å bruke den på noe som ønsker å dø, sier King i en kommentar.

Det var høsten 2007 at det omdiskuterte metalbandet delte seg i to fraksjoner: Infernus på den ene siden, og på den andre Gaahl – som kom med i 1998 – og King Ov Hell – med fra 1999. For snart to uker siden avgjorde Oslo tingrett nemlig at retten til navnet Gorgoroth tilhører grunnleggeren Infernus .

Høsten 2009

Dermed blir albumet som Gaahl og King har arbeidet med, og som opprinnelig skulle vært gitt ut som det nye Gorgoroth-albumet, nå i stedet debutalbumet til God Seed.

Planlagt slipptid er høsten 2009, og God Seed har nå signert platekontrakt med Indie Recordings.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP
 • Framførte Bowie-låt for første gong

  Maria Schneider, hovudartist på Molde jazzfestival, spelte ein David Bowie-låt då ho opna festivalen i går, skriv VG. «Sue (Or in a Season of Crime)» var med på plata «Blackstar» som kom ut to dagar før Bowie døydde i 2016. Schneider medverka som komponist til plata. Låten har aldri blitt framført live før. Jazzmusikaren har tidlegare vunne fem Grammy-prisar.

  Maria Schneider. Moldejazz 2018
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK