Hopp til innhold

Derfor gjør Gorgoroth norsk comeback

Kontroversielle Gorgoroth har ikke spilt i hjemlandet siden 2009. Nå er Infernus & co. klare for konsert i hjembyen.

Gorgoroth-gitarist Infernus

VENDER TILBAKE: Det verdenskjente black metal-bandet er en av headlinerne under neste års Blastfest i Bergen. Infernus og resten av bandet har ikke spilt i Norge på seks år.

Foto: Christian Misje

– Det føles helt riktig å gjøre det, og jeg er veldig fornøyd med at konserten blir avholdt i Bergen, sier Infernus til NRK.

Det verdenskjente black metal-bandet er en av headlinerne under neste års Blastfest i Bergen. Konserten blir den første siden opptredenene på Hole In The Sky-festivalen i samme by og på UKA i Trondheim i 2009.

Setter pris på hyllest av norsk metal

Den 42 år gamle gitaristen, låtskriveren og grunnleggeren av bandet legger ikke skjul på at det langt på vei var konseptet for neste års Blastfest som gjorde at Gorgoroth takket ja til å spille på hjemmebane igjen.

Vi vil bli behandlet bra og vil ha en kontraktsfestet rett på å bli det.

Infernus, Gorgoroth

– Arrangementet ligger an til å bli spesielt, ved at festivalsjef Yngve Christiansen kun hyrer inn norske band, som en hyllest til den norske metal-scenen. Sånt setter vi pris på, sier Infernus.

Gorgoroth har vært svært aktive utlands og opptrådt mye ellers i Skandinavia, andre europeiske land og ikke minst i Sør-Amerika.

– Er det noen spesiell grunn til at dere ikke har spilt i Norge de siste årene?

– Egentlig ikke. Vi vil bli behandlet bra og vil ha en kontraktsfestet rett på å bli det. Inntil Blastfest kontaktet oss, var det nesten bare noen EU-land og andre land som kunne tilby oss det, sier Infernus.

Slipper nytt album til sommeren

Konserten i Bergen blir også en forsinket norsk slippefest for albumet «Instinctus Bestialis», som kommer til sommeren. Platen er den første med vokalist Atterigner, men live blir det Hoest fra Taake som står bak mikrofonen.

Blastfest har fortsatt ikke sluppet hele programmet, men det er allerede klart at Immortal-frontmann Abbath blir et av de andre toppnavnene på festivalen.

Festivalsjef Yngve Christiansen, selv vokalist i Blood Red Throne, sa til NRK i mars at neste års Blastfest er en hyllest til bandene som skapte Norges unike posisjon innen metal.

– Her blir det mange band folk ikke har sett på lang tid, og kanskje ikke i det hele tatt, lovet festivalsjefen.