Følg Melodi Grand Prix-finalen her

Da er finalen i Melodi Grand Prix 2019 i gang! Her kommer alle låtene fra kveldens show.

Endelig er dagen her. Finalen i Melodi Grand Prix er i gang, og her publiseres alle innslagene fortløpende.

– På 80-tallet vant Bobbysocks, på 90-tallet vant Secret Garden, på 2000-tallet vant Alexander Rybak. I år er siste mulighet til å vinne på 2010-tallet, og den sjansen skal vi gripe, sa programleder Heidi Ruud Ellingsen under åpningen av programmet.

1. Chris Medina - «We try»

Chris Medina åpnet ballet. Superkjendisen ble verdenskjent med låta «What are words» i 2011. Amerikaneren har bodd i Norge siden 2014, da han flyttet hit fordi han hadde fått en norsk kjæreste.

– Den eneste måten jeg kan forklare familien min hvor stort dette er, er å si at det er Super Bowl ganger to, sa Medina før han gikk på scenen.

2. D'Sound - «Mr. Unicorn»

D’Sound sa i 1996 at de aldri skulle bli med i Melodi Grand Prix, men nå har fløyten fått en annen tone. Med ny vokalist stiller de i Melodi Grand Prix med låta «Mr. Unicorn».

– Jeg var litt ung og dum da, sa vokalist Kim Ofstad om uttalelsene fra 1996.

3. Kjetil Mørland - «En livredd mann»

Kjetil Mørland gjør Melodi Grand Prix-comeback i år. Han vant i 2015 den norske finalen med låta «A monster like me», som så havnet på 8. plass i den internasjonale finalen.

4. Anna-Lisa Kumoji - «Holla»

– Da jeg fikk vite at jeg fikk være med i Melodi Grand Prix, ble jeg først og fremst sjokkert, sa Kumoji før hun gikk på scenen. Kumoji har blant annet bakgrunn som musikalartist og har spilt i en rekke ulike show.

5. Erlend Bratland - «Sing for you»

Erlend Bratland fikk en dramatisk start på dagen, da han fikk en brannskade på hånda i forbindelse med et uhell med en pyro-maskin. Det var en stund usikkert om han kom til å delta, men omtrent tre timer før showstart ble det klart at han stilte likevel.

Han måtte også gjøre nummeret sitt to ganger, på grunn av tekniske problemer første gang.

Her er hans første opptreden:

6. Ingrid Berg Mehus - «Feel»

Ingrid Berg Mehus er jenta som var inspirasjonen bak Alexander Rybak sin superhit «Fairytale», som vant Eurovision i 2009. Hun har også jobbet som nattklubbfiolinist. Nå gjør hun sin egen MGP-debut.

7. Hank von Hell - «Fake it»

– Hank von Hell er planetens feteste rockestjerne, sa han om seg selv før dagens opptreden. Mannen som tidligere var kjent som Hank von Helvete har blant annet vært vokalist i Turboneger og spilt Jesus i musikalen «Jesus Christ Superstar».

8. Carina Dahl - «Hold me down»

- Jeg har alltid kommet på andre og tredjeplass i alt jeg har gjort, så nå har jeg lyst til å komme på førsteplass, for en gangs skyld, sa hun før hun gikk på scenen. Dette er tredje gang hun deltar i MGP.

9. Adrian Jørgensen - «The bubble»

Adrian Jørgensen har blant annet deltatt i musikkkonkurransene «X Factor» og «The Voice». Han gleder seg til å ta seg en øl om han vinner. Vanligvis jobber han med å produsere røkelaks.

10. Keiino - «Spirit in the sky»

Keiino vant den norske MGP-finalen i 2019. Låta «Spirit in the Sky» ble nummer seks i den internasjonale finalen.

Norsk-samiske Keiino har fått favorittstempelet før dagens finale går av stabelen. Blant annet joiker den samiske rapperen Fred Buljo offentlig for første gang.

Kulturstrøm

 • Sveriges Television ut mot rasisme

  Sveriges deltaker i Eurovision Song Contest, Tousin «Tusse» Chiza (19), fikk flere rasistiske kommentarer da sceneprøven hans ble delt på konkurransens offisielle Instagramkonto. Sveriges Television fordømmer hatet og rasismen, melder Aftonbladet.

  Sweden Melodifestivalen
  Foto: Henrik Montgomery / AP
 • Raja frykter id blir en smittebombe

  Til uka er fastemåneden ramadan over og den viktigste muslimske høytiden id skal feires. Kulturminister Abid Raja mistet selv sin egen mor til Covid-19, og er bekymret for at feiringen kan gi nytt smittehopp i innvandrerbefolkningen i Norge.

 • 300 millioner dollar til vaksiner

  Veldedighetskonserten «Vax Live» ble sendt på amerikansk tv lørdag kveld. Målet var å samle inn penger til koronavaksiner i fattige land, samt å spre kunnskap om vaksinene. Målet for innsamlingen ble passert, og i alt 302 millioner dollar kom inn.

Flere kulturnyheter

Else Kåss Furuseth vinner pris for tredje gang

– Jobben har reddet livet mitt, sier Else Kåss Furuseth som er rørt til tårer under kveldens utdeling av Gullruten.