Følg Melodi Grand Prix-finalen her

Da er finalen i Melodi Grand Prix 2019 i gang! Her kommer alle låtene fra kveldens show.

Endelig er dagen her. Finalen i Melodi Grand Prix er i gang, og her publiseres alle innslagene fortløpende.

– På 80-tallet vant Bobbysocks, på 90-tallet vant Secret Garden, på 2000-tallet vant Alexander Rybak. I år er siste mulighet til å vinne på 2010-tallet, og den sjansen skal vi gripe, sa programleder Heidi Ruud Ellingsen under åpningen av programmet.

1. Chris Medina - «We try»

Chris Medina åpnet ballet. Superkjendisen ble verdenskjent med låta «What are words» i 2011. Amerikaneren har bodd i Norge siden 2014, da han flyttet hit fordi han hadde fått en norsk kjæreste.

– Den eneste måten jeg kan forklare familien min hvor stort dette er, er å si at det er Super Bowl ganger to, sa Medina før han gikk på scenen.

2. D'Sound - «Mr. Unicorn»

D’Sound sa i 1996 at de aldri skulle bli med i Melodi Grand Prix, men nå har fløyten fått en annen tone. Med ny vokalist stiller de i Melodi Grand Prix med låta «Mr. Unicorn».

– Jeg var litt ung og dum da, sa vokalist Kim Ofstad om uttalelsene fra 1996.

3. Kjetil Mørland - «En livredd mann»

Kjetil Mørland gjør Melodi Grand Prix-comeback i år. Han vant i 2015 den norske finalen med låta «A monster like me», som så havnet på 8. plass i den internasjonale finalen.

4. Anna-Lisa Kumoji - «Holla»

– Da jeg fikk vite at jeg fikk være med i Melodi Grand Prix, ble jeg først og fremst sjokkert, sa Kumoji før hun gikk på scenen. Kumoji har blant annet bakgrunn som musikalartist og har spilt i en rekke ulike show.

5. Erlend Bratland - «Sing for you»

Erlend Bratland fikk en dramatisk start på dagen, da han fikk en brannskade på hånda i forbindelse med et uhell med en pyro-maskin. Det var en stund usikkert om han kom til å delta, men omtrent tre timer før showstart ble det klart at han stilte likevel.

Han måtte også gjøre nummeret sitt to ganger, på grunn av tekniske problemer første gang.

Her er hans første opptreden:

6. Ingrid Berg Mehus - «Feel»

Ingrid Berg Mehus er jenta som var inspirasjonen bak Alexander Rybak sin superhit «Fairytale», som vant Eurovision i 2009. Hun har også jobbet som nattklubbfiolinist. Nå gjør hun sin egen MGP-debut.

7. Hank von Hell - «Fake it»

– Hank von Hell er planetens feteste rockestjerne, sa han om seg selv før dagens opptreden. Mannen som tidligere var kjent som Hank von Helvete har blant annet vært vokalist i Turboneger og spilt Jesus i musikalen «Jesus Christ Superstar».

8. Carina Dahl - «Hold me down»

- Jeg har alltid kommet på andre og tredjeplass i alt jeg har gjort, så nå har jeg lyst til å komme på førsteplass, for en gangs skyld, sa hun før hun gikk på scenen. Dette er tredje gang hun deltar i MGP.

9. Adrian Jørgensen - «The bubble»

Adrian Jørgensen har blant annet deltatt i musikkkonkurransene «X Factor» og «The Voice». Han gleder seg til å ta seg en øl om han vinner. Vanligvis jobber han med å produsere røkelaks.

10. Keiino - «Spirit in the sky»

Norsk-samiske Keiino har fått favorittstempelet før dagens finale går av stabelen. Blant annet joiker den samiske rapperen Fred Buljo offentlig for første gang.

Kulturstrøm

 • Har alltid elsket musikal

  Marion Ravn har vært popartist siden hun var barn. Men nå står hun på en helt annen scene. Iført slitne klær fra 70-tallet høster hun strålende anmeldelser for sin rolle som russiske Svetlana i musikalen «Chess». Dette har hun drømt om siden hun skrev dagbok, forteller hun til Programleder Mona B. Riise i Kulturstripa.

  Marion Ravn
 • Skandalepoet nominert til pris

  Danske Yahya Hassan slo gjennom som poet i 2013 med samlingen «Yahya Hassan». Nå er oppfølgeren «Yahya Hassan 2» nominert til Nordens største litteraturpris. Denne samlingen tar for seg livet hans etter at den forrige kom ut, et turbulent liv med rus og vold, fengsel og innleggelse på psykiatrisk lukket avdeling.

  Yahya Hassan
  Foto: TOM ØVERLIE / NRK