Hopp til innhold

Erlend Bratland brannskadd under MGP-generalprøve

En feil med pyroeffektene skal ha ført til at Erlend Bratland har blitt brent på hånda, men stiller likevel i finalen i Melodi Grand Prix.

Bratland skadd før MGP-finalen

Erlend Bratland ble skadd under generalprøven til Melodi Grand Prix tidligere i dag.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

En feil med pyroteknikken førte til at Melodi grand prix-deltager Erlend Bratland ble brannskadd under generalprøven i dag.

– En feil ved pyroteknikken førte til at Erlend ikke fikk røyk og flammer under generalprøven, så de bestemte seg for å gjøre nummeret hans på nytt. Da han da gikk på scenen slo pyroen seg på, og skøyt flammer, sier manageren til Bratland Erland Bakke.

– Jeg fikk brent hånda mi litt, men med masse aloe vera og en støttebandasje, så går det bra, sier Erlend Bratland til NRK.

Grunnen til at de bestemte seg for å gjøre nummeret en gang til er at det er generalprøven fagjuryen bruker som grunnlag, for å dele ut sine poeng.

– Bratland smiler og er glad og gleder seg til kvelden. Vi hadde en uheldig hendelse i forbindelse med prøvene, men ingen dramatikk, sier NRKs MGP-sjef Stig Karlsen.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Erlend Bratland ble brannskadd under generalprøven på MGP.

Erlend Bratland ble brannskadd under generalprøven på MGP.

Var usikker på om han kunne stille

Det var en stund usikkert om Bratland kunne stille i finalen, etter ulykken, men manager Erlend Bakke skriver i en SMS til NRK at han stiller likevel.

– Erlend og jeg har hatt møte. NRK har gjort en kjempejobb og vi har blitt forsikret at dette ikke vil kunne skje igjen. Erlend har fått behandling og roer nå pulsen med en Jägermeister, skriver han i SMSen.

De eneste skadene de har funnet til nå er brannskaden på hånda.

– De fikk trukket han ut av flammene, og han behandles nå med isposer og litt smertestillende.

– Tar gullet hjem med eller uten hånd

I en SMS til NRK skriver Bratland at han er klar for finalen.

– Jeg skal prøve å ta gullet hjem med eller uten hånd, sier Bratland.

Om Bratland klarer å ta gullet hjem avgjøres i finalen som senes på NRK i kveld.

Selskapet som har levert pyroteknikken i samarbeid med NRK, ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Spente artister før kveldens finale

Spente artister før kveldens finale

Kulturstrøm

 • BlimE-låten for første gang på sørsamisk

  I år er det første gang at BlimE-låten er på sørsamisk. Mina Eira Åhren oppfordrer alle barn til å lære seg et par ord fra den, slik at språket ikke dør ut.

 • Enormt steinmonument funnet sør i Spania

  En stor samling med stående stein er funnet i Huelva-provinsen sør i Spania. Det megalittiske monumentet kan være ett av de største i Europa, ifølge arkeologer.

  Steinene er oppdaget av arkeologer ved Guadiana-elva like ved grensen til Portugal. Monumentet består av over 500 stående steiner samt en rekke andre steiner og strekker seg over et område på seks kvadratkilometer.

  Steinene er mellom 1 og 3 meter høye. De fleste står oppreist, men det er også steiner som ligger på bakken. Noen er stablet oppå hverandre, mens andre er stilt i rekker eller i ring.

  De eldste steinene trolig ble reist rundt 6.000 år før Kristus.

  (NTB)