Hopp til innhold

Erobret verden med «Glow» – går for ny verdenshit i MGP

Trommisen i D'Sound var med på å skrive superhiten og Eurovision-pauseinnslaget «Glow». Nå tror gruppa på et nytt universelt gjennomslag.

MGP 2019 D'SOUND

VIL TIL TEL AVIV: D'Sound sikter høyt med låten «Mr. Unicorn», og mener den kan vinne i Israel. Trommis Kim Ofstad har iallfall bevist at han kan skrive internasjonale superhits.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Det var et eventyr, jeg ble helt tatt på senga. Det tok helt av. Jeg tenkte at «nå Kim er du med på noe veldig spesielt».

D'sound-medlem og låtskriver Kim Ofstad beskriver karrierens største høydepunkt, Eurovision-mellomakten i 2010.

Hans låt Glow, fremført av Madcon, fikk hele Europa til å ta frem dansefoten, det var bruk av «flash mob», og en koreografi som både ungdommer i Norge og bestemødre på Balkan kunne utføre. Og låten ble en superhit over hele kontinentet.

– Det var helt absurd. I timene etter finalen toppet låten iTunes-listene i en drøssevis av land. Blant annet Tyskland, som jo hadde vunnet finalen.

Få et flashback til 2010 her:

Universalt lydbilde

Ni år etter supersuksessen har Ofstad på nytt skrevet en låt som skal brukes i Melodi Grand Prix. Denne gangen skal låten være med i selve konkurransen, og fremføres av Ofstad selv og hans bandkollegaer i D'Sound under den norske finalen lørdag 2. mars. Og han mener også denne låten vil ha universell appell.

– Den er dansbar og har et internasjonalt lydbilde. Den kan ikke defineres som norsk, europeisk eller amerikansk, den skrider over sjangre og landegrenser.

Og han mener det internasjonale potensialet også gjelder for det scenografiske, i en konkurranse som blir mer og mer basert på det visuelle uttrykket.

– Vi har et konsept, en scenografi og et sceneshow som iallfall ikke jeg har sett før.

Bassgitarist Jonny Sjo istemmer:

– Vi har rett og slett vinnerpakka.

Se D'sounds siste sceneprøve før Oslo Spektrum her! (NB: Effekter vil bli lagt til)

Trim for vokalistens skyld

D'sounds vokalist Mirjam Omdal gikk på danseskole da Glow-feberen herjet. Hun forteller hun ble hektet på både låten og bruken av flash mob etter å ha sett nummeret.

– Det var skikkelig fett. Jeg syntes det var verdens kuleste låt, og jeg kunne hele dansen. Jeg danset faktisk til den sist nyttårsaften.

Omdal tok nylig over som vokalist etter profilerte Simone Eriksrud, og Mirjam representerer et lite generasjonsskifte. Det har bandkollegaene i høyeste grad tatt hensyn til, og både Kim Ofstad og Jonny Sjo har gått drastisk til verks for å prøve å matche alderen hennes visuelt.

– Selv tar jeg den såkalte stjerneplanken om morgenen. Enten kan man la kroppen forfalle, eller så kan man ta vare på den, sier Sjo.

Ofstad legger til:

– Hun er jo yngre enn oss, så vi er nødt til å freshe oss opp. Vi må trene, og jeg barberer meg mye oftere enn før.

Omdal kvitterer:

– Å, det er det søteste jeg har hørt.

Jonny Sjo tar Stjerneplanke

TRIM: Skal man holde tritt med en yngre vokalist, må det trimmes! Jonny Sjo sverger til stjerneplanken om morgenen.

Foto: Privat

– Kan vinne med blokkfløyte

Ofstad, som har låtskriverkontrakt med Stargate og blitt Grammy-nominert for en av sine låter, sier at låtskriverkollegaer på den andre siden av Atlanterhavet snakker varmt om Eurovision Song Contest. De synes at det er fantastisk at man har en musikkbegivenhet på størrelse med Superbowl.

Og Kim innrømmer gladelig at han har vært fan av Eurovision-konkurransen i flere tiår.

– Tenk på legender som ABBA, Carola og Rybak. Eurovision byr iblant på låter, artisteri og underholdning i verdensklasse.

Og han liker at alt er tillatt.

– Det er ingen begrensninger, hverken på instrumenter eller format. Alt er lov. Du kan lage en låt med bare blokkfløyte og vokal, og vinne. Hvor kult er ikke det.

Les også:

Kim Ofstad

TROMMIS: Kim Ofstad beviser at det er mulig både å være kredibel trommeslager og Eurovision-fan. Han har ingen betenkeligheter med å stille i MGP.

Foto: FRED JONNY / Sony - Pressebilde

Kulturstrøm

 • EUs forhandlinger om KI på overtid

  EU-parlamentarikere og EU-landene forhandler torsdag morgen på overtid om et nytt regelverk for kunstig intelligens (KI) i unionen, ifølge kilder.

  Forhandlingene er nå inne i sitt andre døgn. Målet er å få på plass det som ventes å bli et banebrytende regelverk for blant annet bruken av KI-systemer som tekstroboten ChatGPT. Fortsatt gjenstår flere sentrale spørsmål, blant dem bruk av KI til ansiktsgjenkjenning, i politiets arbeid samt kildekodetilgang.

  Forhandlingene foregår bak lukkede dører og hadde torsdag morgen pågått i 17 timer. En pressekonferanse om saken er utsatt inntil videre.

  EUs medlemsland og EU-parlamentet har forsøkt å bli enige om detaljene i et forslag som ble lagt fram av EU-kommisjonen for to år siden, men de har slitt med å holde tritt med den svært raske utviklingen innen feltet. Det gjør det også vanskelig å oppnå enighet.

  De nye reguleringene kan komme til å danne et utgangspunkt for andre land som ønsker å lage egne regler for kunstig intelligens.(NTB)