MGP-Carina: – Stolt av å være Tomboy

Bak fasaden som blond sangerinne skjuler det seg en ekte guttejente.

MGP 2019 Carina Dahl

ALLE GODE TING ER TRE: Carina Dahl har vært med i MGP før, uten hell. Men hun lar ikke det hindre henne i å prøve igjen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Carina Dahl deltar i år for tredje gang i MGP. Første gangen ble det full showpakke med «Guns and Boys», andre gangen var hun i balladehjørnet med «Sleepwalking». Nå sier hun at det en powerpakke med kvinnekraft som gjelder, «Can't Hold Me Down».

– Dette er et budskap som gjelder ikke bare for meg i mitt eget liv, det gjelder mange andre, og særlig jenter. Man må stå opp for seg selv!

Trønderjenta er iallfall klar på at ingen skal kunne trykke henne ned, og hun føler seg sterk både i kropp og tankesett.

Måtte trippelbevise

Carina Dahl vokste opp i musikbransjen, eller backstage om du vil. Faren Morten Dahl var nemlig på høyden som trommeslager i rockegruppa TNT da Carina vokste opp.

Det, i tillegg til at Carina først ble kjent for TV-publikum via Big Brother, gjorde at hun ble stemplet som «blond reality-babe» av underholdningsbransjen, mener hun.

Carina Dahl

GIR JERNET: klar for å motbevise alle som tror at hun er en blond bimbo.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Jeg måtte trippelbevise at jeg hadde noe i musikkbransjen å gjøre. Det var ikke lett å banke på plateselskapsdøra i Stockholm med den bakgrunnen.

Men mangeårig musikkarriere har det blitt, og Big Brother-deltakelsen gjorde at hun var fullbooket i to år i etterkant.

Tomboy i gutteklær

Men det blonde utseendet man ser på scenen er på ingen måte representativ for hvordan hun egentlig er, mener hun selv.

– Jeg er en ordentlig tomboy, og stolt av det!

Tomboy er et engelsk begrep om jenter som liker tøffe og actionfylte aktiviteter som man tradisjonelt assosierer med gutter.

Carina Dahl

NORGES TØFFESTE KJENDIS: I 71 grader nord fikk hun virkelig vist frem hvem hun virkelig er.

Foto: privat

Og «tomboy-listen» er lang: Hun går toppturer, går oftest i gutteklær, går på skøyter og spiller squash med gutta. I 71 grader nord fikk hun også bevist at hun ikke er redd farlige stunts, men heller omfavner dem.

Trøndersk etter MGP

Dahl har levd livet som en globetrotter, hun har vært mye i Los Angeles og andre musikkmetropoler. Og engelsk har vært det foretrukne språket. Men etter Melodi Grand Prix vil hun slå et slag for sitt opphav, og synge på trøndersk.

Hennes trønderversjon av verdenshiten Despacito ble en stor hit med millioner av avspillinger. Og ironisk nok, den ble gjort sammen med Adrian Jørgensen, som også stiller i årets MGP. Hvem av dem har størst sjanse til å vinne? Det syns hun er vanskelig å svare på.

– Adrian er en herlig fyr som jeg unner alt godt. Hvis en av oss vinner hadde det vært skikkelig kult!

Men en ting er hun sikker på: hun ønsker i MGP å ta et endelig oppgjør med dem som mener hun er en blond bimbo som spiller på sex.

– Jeg har for lenge siden bevist at jeg virkelig kan å synge. Og jeg kan da ikke noe for hvordan jeg ser ut!

Les mer her for å bli bedre kjent med finalitene.

Kulturstrøm

 • Andre kjønnsroller i vikingtiden

  Marianne Moen ved Universitetet i Oslo har gått gjennom 218 vikinggraver i Vestfold og funnet ut at minst like mange menn som kvinner er begravd med blant annet nøkler og kjøkkenutstyr, skriver forskning.no. Dette betyr at kjønnsrollene i vikingtiden ikke var like ulikt fordelt som man tidligere har antatt.

  Vikinggrav
  Foto: Illustrasjon: Arkikon
 • Nettsted vil navngi overgripere

  Det nye svenske nettstedet Gardet vil navngi overgripere, skriver Klassekampen i dag. Metoo-profilen Cissi Wallin er én av tre redaktører bak nettstedet. Hun mener mediene har vært for restriktive med å identifisere overgripere, og vil utfordre den svenske presseetikken med sitt nye nettsted.

 • Vil øke kritisk medieforståelse

  En undersøkelse gjort av Medietilsynet, viser at halvparten av nordmenn over 60 har vansker med å skille mellom falske og ekte nyhetssaker. Direktør Mari Velsand etterlyser tiltak for å øke den kritiske medieforståelsen hos de eldre. (NTB)