Hopp til innhold

Flere hjem = økonomisk sans

Barn med delt omsorg mer bevisst på økonomi enn de med èn familie. Men så får de mer også.

Barn med sparegris
Foto: Sinar 2

Hør saken: Penger til mine, dine og våre barn:

Barnas økonomiske bevissthet påvirkes av om familien kun har felles barn eller barn både felles og hver for seg, viser en ny undersøkelse utført av TNS Gallup for DnB NOR.

"Mine" og "dine" barn blir mer opplyste enn "våre barn" .

Flere hjem gir økonomisk sans

- Man sier ofte at det er utfordrende for barn å flytte mellom flere hjem, men på økonomisiden kan de ha fordeler: Foreldrene med særkullsbarn innvolverer i større grad barna i økonomiske beslutninger, gir i større grad lommepenger og og lar ungene bli tidligere økonomisk bevisste enn foreldre som kun har felles barn, sier Forbrukerøkonom i DnB NOR, Sidsel Sodefjed Jørgensen.

Bedre rustet

Hun tror barn med flere familier står bedre rustet når de skal ha selvstendig økonomi senere.

- I familiene med kun felles barn er økonomien et mer fredelig tema som en ikke trenger å innvolvere barna i. Det kan være en ulempe for barnas bevissthet rundt økonomi senere, avslutter Jørgensen.

Kulturstrøm

 • Dataangriperne bak Amedia-hackingen stanset av FBI

  FBI, US Secret Service, Europol, politiet i Tyskland og Nederland har vært i spissen for en skjult operasjon hvor de har infiltrert infrastrukturen til Hive ransomware. Også Oslo politidistrikt og Kripos har deltatt i dette samarbeidet, opplyser politiet i en pressemelding.

  – Oslo politidistrikt har det siste året, i samarbeid med Kripos, etterforsket løsepengeangrep rettet mot ulike virksomheter i Norge. Infrastruktur tilknyttet HIVE er antatt å ha vært benyttet ved flere av disse angrepene, sier Erik T. Hansen, politiadvokat ved avsnitt for finansiell cyberkriminalitet i Oslo politidistrikt.

 • Finske journalister dømt for avsløring av forsvarshemmeligheter

  Den ene straffes med bøter, mens den andre slipper straff. En redaktør, som også var tiltalt, ble fredag frikjent av domstolen i Helsingfors. Artikkelen som journalistene er dømt for, ble publisert av avisa Helsingin Sanomat i 2017 og omhandlet etterretningsorganisasjonen Signalunderrättelsecentret. Journalistene brukte hemmeligstemplede dokumenter i arbeidet med artikkelen, ifølge den finske kringkasteren Yle.

  (NTB)

 • Over 4000 år gamme mumie funnet i Egypt

  Arkeologer i Egypt har funnet en mumie i en forseglet sarkofag som har vært lukket i 4300 år.

  Det dreier seg om levningene etter en mann som het Kekashepes. Funnet kan være et av de eldste og mest fullstendige i Egypt noensinne av en person som ikke var kongelig, melder BBC.

  Mumien er dekket av bladgull og ble oppdaget torsdag i en 15 meter dyp sjakt på gravstedet Saqqara sør for Kairo. Tre andre graver ble også funnet