Fjortis-Herman ble årets youtuber

14 år gamle Herman Dahl ble i kveld kåret til årets youtuber under Gullsnutten. Oslo-gutten er spesielt kjent for musikkvideoen «Fjortis». – Det har vært et helt fantastisk år på Youtube, sa Herman Dahl.

Herman Dahl vant Gullsnutten

Herman Dahl ble kåret til beste Youtuber ikveld.

Foto: NRK

Han har rast opp i antall følgere siden han startet sin YouTube-kanal for rundt ett år siden. Nå har Herman Dahl (14) fra Oslo, 70.000 følgere og han er også stor på Snapchat, Instagram og Musical.ly.

I kveld ble han altså kåret til årets youtuber i den årlige feiringen av de norske youtuberne, Gullsnutten.

Fjortis

14 åringen spilte også Aksel i serien «Jenter» på NRK Super.

– Jeg har lært at har du en lidenskap, så kan du komme utrolig langt på bare et år, sa vinneren.

Det er tredje gang denne kåringen arrangeres. Og det ble i februar avgitt rundt 200.000 stemmer. Så har en fagjury valgt blant de 32 nominerte i åtte kategorier.

Brødre fikk pris

Det var brødrene Daniel og Simen Andersen som ble kåret til årets meningsbærere. Brødrene som begge sitter i rullestol og har sykdommen Duchenne, har hatt sterke meninger om nettmobbing. Helt åpent har de konfrontert nettroll som mobbet dem i kommentarfeltene. Brødrene kommer fra Stathelle i Telemark. Kanalen deres har rundt 700.000 videovisninger i måneden.

Begge brødrene ble svært rørt da de fikk prisen og sa de var veldig stolte.

I kategorien «Årets video» var det Emma Ellingsen (15) fra Nøtterøy som dro av gårde med Gullsnutten-trofeet. For seks måneder siden la hun ut videoen «Q & A: Jeg ble født gutt!» og den sterke historien hennes er til nå sett av over 400 000 på Youtube. Hun er fortsatt med i TV 2-programmet «Født i feil kropp».

– Dette hadde jeg aldri trodd skulle skje, sier Emma Ellingsen.

Alan Walker vant

YouTube-fenomenet Alan Walker (19) fra Fana ved Bergen ble tildelt årets Gullsnutten i musikkategorien. Han er Norges desidert største på Youtube med seks millioner abonnenter og til sammen 1,7 milliarder videovisninger.

Alan Walker

Alan Walker vant pris i kveld under Gullsnutten.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Amalie Olsen (18) fra Re i Vestfold fikk prisen som årets stjerneskudd. Hun er den største norske youtuberen på jentesiden. Hun har 1,2 millioner videovisninger i måneden og lager humor- og skjønnhets videoer.

– Youtube har forandret hele livet mitt, sa Amalie Olsen da hun mottok prisen som årets stjerneskudd.

Malin Nesvoll Vangsnes (26), kjent som Makeup-Malin fikk prisen for årets livsstils- og videoblogger.

Vixen Blog Awards 2016

Maceup-Malin fikk også pris i kveld under Gullsnutten.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Joachim Haraldsen (24) fra Nittedal ble kåret som årets gamer med kanalen Noobwork. Han bygget kanalen med Minecraft- og annet spillinnhold og har i overkant av to millioner følgere.

Eveline Karlsen (24) fra Skien ble kåret til årets Gullsnutten-vinner i kategorien sminke- og skjønnhetskanaler.

– Da jeg ble nominert begynte jeg å gråte og jeg begynner å gråte nå også, sa Eveline Karlsen da hun tok imot prisen.

Årets Collab er AndyAx med videoen «The Camera Hack»:

Årets Øyeblikk: Søknad til Farmen Kjendis: med Prebz og Dennis.

Kulturstrøm

 • Britney Spears foreslår ny verge

  Ifølge kjendis-nettstedet TMZ har sangeren og pop-ikonet Britney Spears og hennes nye advokat Matt Rosengart mandag levert rettsdokumenter med forslag til hvem de vil skal ta over vergemålet etter hennes far. De skriver at det er den autoriserte regnskapsføreren Jason Rubin som nå foreslås som Spears’ nye verge.

 • Se Festivalsommer fra Malakoff

  Programleder Markus Bailey sjekker stemningen på Malakoff-festivalen hvor artister osm Dagny, Malin Pettersen og Kjartan Lauritzen spiller blant fjell og fjord på Nordfjordeid.

  Markus Bailey sjekker stemningen på Malakoff-festivalen hvor bla. Dagny og Kjartan Lauritzen spiller blant fjell og fjord på Nordfjordeid.
 • Stormzy utstilles Madame Tussaud

  En voksfigur av rapstjernen Stormzy blir Madame Tussauds nyeste tilskudd. Den annonserte det verdensberømte London-museet selv på Twitter mandag.

Flere kulturnyheter