NRK Meny
Normal

Fjortis-Herman ble årets youtuber

14 år gamle Herman Dahl ble i kveld kåret til årets youtuber under Gullsnutten. Oslo-gutten er spesielt kjent for musikkvideoen «Fjortis». – Det har vært et helt fantastisk år på Youtube, sa Herman Dahl.

Herman Dahl vant Gullsnutten

Herman Dahl ble kåret til beste Youtuber ikveld.

Foto: NRK

Han har rast opp i antall følgere siden han startet sin YouTube-kanal for rundt ett år siden. Nå har Herman Dahl (14) fra Oslo, 70.000 følgere og han er også stor på Snapchat, Instagram og Musical.ly.

I kveld ble han altså kåret til årets youtuber i den årlige feiringen av de norske youtuberne, Gullsnutten.

Fjortis

14 åringen spilte også Aksel i serien «Jenter» på NRK Super.

– Jeg har lært at har du en lidenskap, så kan du komme utrolig langt på bare et år, sa vinneren.

Det er tredje gang denne kåringen arrangeres. Og det ble i februar avgitt rundt 200.000 stemmer. Så har en fagjury valgt blant de 32 nominerte i åtte kategorier.

Brødre fikk pris

Det var brødrene Daniel og Simen Andersen som ble kåret til årets meningsbærere. Brødrene som begge sitter i rullestol og har sykdommen Duchenne, har hatt sterke meninger om nettmobbing. Helt åpent har de konfrontert nettroll som mobbet dem i kommentarfeltene. Brødrene kommer fra Stathelle i Telemark. Kanalen deres har rundt 700.000 videovisninger i måneden.

Begge brødrene ble svært rørt da de fikk prisen og sa de var veldig stolte.

I kategorien «Årets video» var det Emma Ellingsen (15) fra Nøtterøy som dro av gårde med Gullsnutten-trofeet. For seks måneder siden la hun ut videoen «Q & A: Jeg ble født gutt!» og den sterke historien hennes er til nå sett av over 400 000 på Youtube. Hun er fortsatt med i TV 2-programmet «Født i feil kropp».

– Dette hadde jeg aldri trodd skulle skje, sier Emma Ellingsen.

Alan Walker vant

YouTube-fenomenet Alan Walker (19) fra Fana ved Bergen ble tildelt årets Gullsnutten i musikkategorien. Han er Norges desidert største på Youtube med seks millioner abonnenter og til sammen 1,7 milliarder videovisninger.

Alan Walker

Alan Walker vant pris i kveld under Gullsnutten.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Amalie Olsen (18) fra Re i Vestfold fikk prisen som årets stjerneskudd. Hun er den største norske youtuberen på jentesiden. Hun har 1,2 millioner videovisninger i måneden og lager humor- og skjønnhets videoer.

– Youtube har forandret hele livet mitt, sa Amalie Olsen da hun mottok prisen som årets stjerneskudd.

Malin Nesvoll Vangsnes (26), kjent som Makeup-Malin fikk prisen for årets livsstils- og videoblogger.

Vixen Blog Awards 2016

Maceup-Malin fikk også pris i kveld under Gullsnutten.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Joachim Haraldsen (24) fra Nittedal ble kåret som årets gamer med kanalen Noobwork. Han bygget kanalen med Minecraft- og annet spillinnhold og har i overkant av to millioner følgere.

Eveline Karlsen (24) fra Skien ble kåret til årets Gullsnutten-vinner i kategorien sminke- og skjønnhetskanaler.

– Da jeg ble nominert begynte jeg å gråte og jeg begynner å gråte nå også, sa Eveline Karlsen da hun tok imot prisen.

Årets Collab er AndyAx med videoen «The Camera Hack»:

Årets Øyeblikk: Søknad til Farmen Kjendis: med Prebz og Dennis.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP
 • Framførte Bowie-låt for første gong

  Maria Schneider, hovudartist på Molde jazzfestival, spelte ein David Bowie-låt då ho opna festivalen i går, skriv VG. «Sue (Or in a Season of Crime)» var med på plata «Blackstar» som kom ut to dagar før Bowie døydde i 2016. Schneider medverka som komponist til plata. Låten har aldri blitt framført live før. Jazzmusikaren har tidlegare vunne fem Grammy-prisar.

  Maria Schneider. Moldejazz 2018
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK