Halvparten av Biebers følgere er falske

Bare halvparten av Justin Bieber sine følgere på Twitter skal være ekte. Det viser en undersøkelse gjort av analysefirmaet Socialbakers.

Justin Bieber i Oslo

Sist Justin Bieber var i Oslo tok det helt av. Nå er det under en uke til han returnerer til hovedstaden for å holde tre konserter i Telenor Arena.

Foto: Dinamo/NRK

I januar tronet Bieber som Twitter-konge, da han slo Lady Gaga og ble brukeren med flest følgere. Nå kan det vise seg at rundt halvparten av hans drøye 37 millioner følgere er falske. Det melder det amerikanske nettstedet slate.com.

Forbigått av Gaga

Undersøkelsen er gjort av Socialbakers, et analyseselskap som søker å kartlegge data rundt utbredelsen av sosiale medier. Ifølge deres analyser viser det seg at i tillegg til de falske følgerne er nesten 3 millioner av følgerne hans inaktive. Stemmer dette er Lady Gaga den nye dronningen av Twitter, med hele 19 millioner ekte følgere.

Falske følgere på twitter (Bieber)

Justin Bieber troner ikke lenger som kongen av Twitter. Undersøkelser viser at han ikke er alene om å ha falske følgere.

Foto: Skjermdump

Tallene fra socialbakers viser at også kjendiser som Taylor Swift, Katy Perry og President Barack Obama har et nokså høyt antall falske følgere.

Ikke den eneste

Bieber er ikke den eneste dette har skjedd med. I likhet med andre amerikanske kjendiser, har også norske politikere falske Twitter-følgere. Det melder VG i dag.

Nettsiden StatusPeople.com, har en tjeneste laget utelukkende for å la oss snoke i hva følgerbasen til for eksempel kjendiser og politikere består av. Her kommer det frem at 36 prosent av Jens Stoltenbergs 201.393 følgere på Twitter er falske, mens noen også er inaktive. Altså har han 66.000 aktive og ekte brukere.

– Vi har ikke kjøpt noen følgere, men heller ikke prioritert å fjerne lure-profiler. Det viller vært stort arbeid, sier politisk rådgiver ved Statsministerens kontor, Sindre Fossum Beyer til VG.

Like under ligger Høyre-leder Erna Solberg med 22 prosent falske følgere.

Anklaget for å ha kjøpt følgere

Nylig ble også Senterungdommens leder, Sandra Borch, anklaget for å ha kjøpt til seg følgere, etter at hun fikk 30.000 nye Twitter-følgere på én dag.

– Jeg våknet opp i dag morges med 30.000 nye «følgere». Det er noen som har kjøpt følgere til meg, sa Borch etter hendelsen til tv2.no.

Det er allerede en etablert business å tilby falske kontoer både til politikere og andre kjente som ønsker å ha mange følgere på sosiale medier.

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)