Hopp til innhold

Facebook slår alle rekorder i tredje kvartal

Facebook har levert sitt sterkeste kvartalsresultat, og økte overskuddet med 166 prosent. De tjente 2,4 milliarder dollar på tre måneder.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg

SJEF: Mark Zuckerberg sier de skal satse videre på video. I kveld presenterer han resultatene fra 3. kvartal 2016.

Foto: Eric Risberg / Ap

Facebook Inc. la fram tallene da børsen stengte i New York onsdag ettermiddag. Tredje kvartal ble meget sterkt for selskapet.

Inntektene har vokst med 56 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Annonseinntektene var på svimlende 6,9 milliarder dollar.

– Vi har lagt bak oss nok et godt kvartal, sier Mark Zuckerberg nøkternt i en pressemelding. Han er grunnlegger og administrerende direktør i selskapet.

Resultatet er enda sterkere enn annonseveksten. Det øker med 166 prosent, til 2,4 millarder dollar.

Store forventninger

På forhånd var det ventet at verdens største sosiale medium kom til å legge fram et svært godt resultat, og flere av tallene er enda bedre enn ventet.

Det var også spådd at omsetningen kom til å øke fra 4,5 til 6,9 milliarder dollar, noe Facebook innfrir.

– Lysår foran konkurrentene

Det er ingen som slår Facebook i antall brukere. De har 1,2 milliarder daglige brukere, mens 1,8 milliarder er innom Facebook på en måned, viser kvartalsrapporten.

Marketwatch skriver at selskapet ligger lysår foran konkurrentene både når det gjelder antall aktive brukere og annonsører.

Ifølge Forbes betaler også annonsørene stadig bedre for å få reklamere via Facebook.

Mark Zuckerberg med Facebook-VR-briller foran storskjerm

VR-BRILLER: Facebooks VR-briller selger dårlig, men det påvirker ikke resultatet.

Foto: GLENN CHAPMAN / Afp

Dårlig brillesalg

Facebook har lansert egne VR-briller kalt Oculus Rift, men salget av disse har gått tregt, noe som også kommer fram av kvartalstallene.

Men Facebook slår likevel sine egne rekorder. Årsaken er svært godt annonsesalg, særlig av mobilannonser. Mobilannonser utgjør nå 84 prosent av selskapets reklameinntekter.

Facebook er nå verdt over 370 milliarder dollar.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.