NRK Meny
Normal

Episode 1: Mor blir syk

Når Mor Anna blir syk og kommer på sykehus tar Tor kontakt med brødrene Margido og Erlend som han ikke har sett på mange år.

Familen Neshov

Hendelsesforløp, episode 1:

I tillegg til å ringe Margido og Erlend ringer Tor også datteren Torunn som han kun har sett en gang. Erlend har holdt familien sin hemmelig for samboeren Krumme, og har overhode ikke lyst til å reise opp for å besøke moren. Margido vegrer seg også og Torunn lurer på hvorfor faren ringer nå når hun aldri har hatt noe med dem å gjøre. Men hun bestemmer seg for å reise oppover og det blir et rart og keitete møte med faren. Under et stort juleselskap hos Erlend og Krumme bryter Erlend sammen og Krumme bestiller flybillett til Erlend.

 

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".