Episode 1: Mor blir syk

Når Mor Anna blir syk og kommer på sykehus tar Tor kontakt med brødrene Margido og Erlend som han ikke har sett på mange år.

Familen Neshov

Hendelsesforløp, episode 1:

I tillegg til å ringe Margido og Erlend ringer Tor også datteren Torunn som han kun har sett en gang. Erlend har holdt familien sin hemmelig for samboeren Krumme, og har overhode ikke lyst til å reise opp for å besøke moren. Margido vegrer seg også og Torunn lurer på hvorfor faren ringer nå når hun aldri har hatt noe med dem å gjøre. Men hun bestemmer seg for å reise oppover og det blir et rart og keitete møte med faren. Under et stort juleselskap hos Erlend og Krumme bryter Erlend sammen og Krumme bestiller flybillett til Erlend.

 

Kulturstrøm

 • Svenska Dagbladet med klimasatsing

  Halvering av artikler om fjerne reisemål og en dobling av stoff om nordiske destinasjoner er en del av den svenske avisens klimasatsing. De vil også redusere eget karbonavtrykk ved at medarbeidere skal velge tog framfor bil og fly om tidsforbruket er sammenlignbart.

  X 2000 på vårtur
  Foto: Stefan Nilsson / SJ
 • Dinosaurer inn i kunsten

  Det har blitt trendy å eie dinosaurskjeletter, skriver Artnet. De blir sett på og handlet med som designobjekter, sier kunstforhandler Luca Cableri til nettstedet. Skjelettene dukker opp bitvis på kunstmesser og selges på auksjoner til svært øye priser. Den høye verdien gjør det utfordrende for museer å beholde dem i sitt eie og tilgjengelig for publikum og forskere.

  Protoceratops andrewsi
  Foto: Eikimedia Commons
 • Norges første «Vinterpride»

  I kveld åpnet Norges første «Vinterpride» i Lillehammer. Det er også OL-byens første Pride-arrangementet noensinne. Flere stilte opp under åpningen av opplegget som strekker seg ut over de fire neste dagene.

  Vinterpride Lillehammer
  Foto: Terje Gording Hong / NRK