NRK Meny
Normal

Episode 7 - Torunn må ta ansvaret

Torunn finner Tor død i grisefjøset. Han har tatt sitt eget liv. Hele familien kommer til begravelsen og midt i sorgen kan Erlend og Krumme røpe en lykkelig familiebegivenhet.

Torunn og Tormod finner Tor i fjøset
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Etter begravelsen til Tor, drar alle tilbake til sitt. Torunn blir sittende alene igjen med ansvaret for grisene og gamle Tormod, på en gård som er en økonomisk ruin.

Hun føler hun svikter faren og hun sliter med skyldfølelse for selvmordet.

Margido forsøker å hjelpe til så godt han kan og tilbyr å legge kistelageret sitt til gården for å øke inntektene til Torunn.

Hun er likegyldig, men nevner at også Erlend og Krumme har planer for gården, nemlig å bygge et sommersted der.

Håkon

Håkon blir ny avløser på gården og hjelper Torunn med den daglige driften.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Men Torunn klarer ikke å drive gården. Hun er helt avhengig av hjelp fra en avløser, og begynner å tvile på om hun klarer å fortsette dette livet.

Tormod ser at han selv med sin hjelpesløshet er en byrde. Han fortviler når han må sitte og se på hvordan Torunn sliter, og hvordan hun nå forandrer seg.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller