NRK Meny
Normal

Enorm interesse for «Ingen grenser»

I løpet av ett døgn hadde mer enn 500 håpefulle meldt seg på programmet «Ingen grenser», der elleve utvalgte skal trosse sine funksjonshemminger og gå 50 mil under Lars Monsens ledelse.

Lars Monsen og Aleksander Øverland Berg

Svært mange ønsker å gjøre som Aleksander Øverland Berg - dra på tur med Lars Monsen.

Foto: Geir Evensen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Påmeldingsskjema ble lagt ut i går, og da casting-ansvarlig i produksjonsselskapet Mastiff åpnet innboksen sin i dag morges, formelig rant det på med påmeldinger.

- Jeg ble så glad at jeg fikk gåsehud og gleder meg veldig til å gå gjennom søknadene, sier Liza Behncke Priestley.

Påmeldingsfristen er 28. februar, og Behncke Priestley tør nå håpe på et par tusen påmeldte innen den tid.

Du kan melde deg på her!

Tøff konkurranse

Men med disse tallene blir det tøff konkurranse om å få bli med?

- Ja, det blir det – og det er det samme som gjelder her som ellers i reality-TV; deltakerne må kunne formidle seg selv som person, på godt og på vondt. Og så må de selvfølgelig være glade i å gå på tur!

Også noen funksjonsfriske har sendt inn søknadsskjema – de vil være med og hjelpe til – men dette er en tur for friskuser med funksjonshemminger, store eller små.

- Vi håper også at de som ikke kom med i fjor prøver seg igjen, sier Liza Behncke priestley.

NETT-TV: Se forrige sesong her!

- En reise fra ensomheten

I fjor meldte til sammen 400 personer seg på «Ingen grenser», og de elleve som kom gjennom nåløyet, og ble med Lars Monsen på tur gjennom Nordkalotten, fikk snudd livene sine på hodet.

– «Ingen Grenser» var som en reise fra ensomhet og inn i et fellesskap. Gjennom serien ble jeg sett og hørt, og etterspurt som foredragsholder. Dette har gitt meg arbeid og mange nye venner, skriver Tare Teksum i en e-post til NRK.no.

Les mer her.

Les også: Monsen skal på tur igjen!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen grenser

Aleksander Øverland Berg (til venstre) krysser en elv med Geir Arne Hageland og Siv Toverød. Fjorårets deltakere holder stadig kontakten.

Foto: Geir Evensen / NRK

Aksel Lund Svindals helt

En annen deltaker opplevde at Aksel Lund Svindal kalte ham sin helt på Twitter. Aleksander Øverland Berg har cerebral parese og bruker tre ganger så mye energi på å gå som det funksjonsfriske gjør.

Like fullt karet han seg, som de andre deltakerne, gjennom villmarken på strekningen Luleå ved Botneviken i Østersjøen til Hellemobotn i Nordland.

Men at Lund Svindal kalte ham en «helt» syntes han var surrealistisk.

– Jeg tenkte: Herregud, hva er det som skjer! Det er jo han som skal være min helt, sier Øverland Berg i et intervju med NRK.no.

Hardhausen Monsen

Ekspedisjonsleder Lars Monsen opptrer som den hardhausen vi kjenner ham – også på tur med elleve funksjonshemmede.

Og fjorårets deltakere gir ham mye av æren for at de klarte å fullføre den tøffe turen. Flere av dem har fortsatt kontakt med Monsen.

- Jeg føler meg veldig privilegert som får lov til å reise på en tur som dette, sier ekspedisjonslederen til NRK.no.

Han håper «Ingen grenser» er med på å fjerne fordommer mot folk med ulike funksjonshemminger.

- Vi er altfor opptatte av å sette hverandre i bås, sier han.

Årets tur starter i juni, men det er ennå ikke kjent hvilket terreng deltakerne skal forsere denne gangen.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK