NRK Meny
Normal

Enorm interesse for «Ingen grenser»

I løpet av ett døgn hadde mer enn 500 håpefulle meldt seg på programmet «Ingen grenser», der elleve utvalgte skal trosse sine funksjonshemminger og gå 50 mil under Lars Monsens ledelse.

Lars Monsen og Aleksander Øverland Berg

Svært mange ønsker å gjøre som Aleksander Øverland Berg - dra på tur med Lars Monsen.

Foto: Geir Evensen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Påmeldingsskjema ble lagt ut i går, og da casting-ansvarlig i produksjonsselskapet Mastiff åpnet innboksen sin i dag morges, formelig rant det på med påmeldinger.

- Jeg ble så glad at jeg fikk gåsehud og gleder meg veldig til å gå gjennom søknadene, sier Liza Behncke Priestley.

Påmeldingsfristen er 28. februar, og Behncke Priestley tør nå håpe på et par tusen påmeldte innen den tid.

Du kan melde deg på her!

Tøff konkurranse

Men med disse tallene blir det tøff konkurranse om å få bli med?

- Ja, det blir det – og det er det samme som gjelder her som ellers i reality-TV; deltakerne må kunne formidle seg selv som person, på godt og på vondt. Og så må de selvfølgelig være glade i å gå på tur!

Også noen funksjonsfriske har sendt inn søknadsskjema – de vil være med og hjelpe til – men dette er en tur for friskuser med funksjonshemminger, store eller små.

- Vi håper også at de som ikke kom med i fjor prøver seg igjen, sier Liza Behncke priestley.

NETT-TV: Se forrige sesong her!

- En reise fra ensomheten

I fjor meldte til sammen 400 personer seg på «Ingen grenser», og de elleve som kom gjennom nåløyet, og ble med Lars Monsen på tur gjennom Nordkalotten, fikk snudd livene sine på hodet.

– «Ingen Grenser» var som en reise fra ensomhet og inn i et fellesskap. Gjennom serien ble jeg sett og hørt, og etterspurt som foredragsholder. Dette har gitt meg arbeid og mange nye venner, skriver Tare Teksum i en e-post til NRK.no.

Les mer her.

Les også: Monsen skal på tur igjen!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen grenser

Aleksander Øverland Berg (til venstre) krysser en elv med Geir Arne Hageland og Siv Toverød. Fjorårets deltakere holder stadig kontakten.

Foto: Geir Evensen / NRK

Aksel Lund Svindals helt

En annen deltaker opplevde at Aksel Lund Svindal kalte ham sin helt på Twitter. Aleksander Øverland Berg har cerebral parese og bruker tre ganger så mye energi på å gå som det funksjonsfriske gjør.

Like fullt karet han seg, som de andre deltakerne, gjennom villmarken på strekningen Luleå ved Botneviken i Østersjøen til Hellemobotn i Nordland.

Men at Lund Svindal kalte ham en «helt» syntes han var surrealistisk.

– Jeg tenkte: Herregud, hva er det som skjer! Det er jo han som skal være min helt, sier Øverland Berg i et intervju med NRK.no.

Hardhausen Monsen

Ekspedisjonsleder Lars Monsen opptrer som den hardhausen vi kjenner ham – også på tur med elleve funksjonshemmede.

Og fjorårets deltakere gir ham mye av æren for at de klarte å fullføre den tøffe turen. Flere av dem har fortsatt kontakt med Monsen.

- Jeg føler meg veldig privilegert som får lov til å reise på en tur som dette, sier ekspedisjonslederen til NRK.no.

Han håper «Ingen grenser» er med på å fjerne fordommer mot folk med ulike funksjonshemminger.

- Vi er altfor opptatte av å sette hverandre i bås, sier han.

Årets tur starter i juni, men det er ennå ikke kjent hvilket terreng deltakerne skal forsere denne gangen.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.