– Det verste vi kan få er klatring

Trine Haltvik skulle helst ønske at finalen besto av glansøvelsen hennes; natt-testen. Men den høyderedde håndballspilleren har større utfordringer enn det foran seg i «Mesternes mester».

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

mesternes mester 2011, ailo, trine, finken

Trine Haltvik har skikkelig høydeskrekk, og hadde håpet hun slapp å konkurrere i klatring. Men den gang ei.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Gang etter gang har trønderen unngått å bli sendt hjem ved å slå ut sine motstandere i den fryktede natt-testen. Før kveldens finalesending står bare tre idrettshelter igjen: Ailo Gaup, Finn Chr. Jagge og Trine Haltvik.

– Den verste øvelsen jeg kan få i finalen, er nettopp klatring. Klarer jeg dette har jeg brutt en barriere, sier Haltvik til NRK.no mens hun kikker nervøst opp på den 18 meter høye fjellveggen.

Les også: Nygifte Siren vil hjem til mannen

Nett-TV: Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester 2011» her

Ekstrem høydeskrekk

For det er ikke tanken på å belaste den skadde skulderen ytterligere som plager den tidligere håndballspilleren – det er 45-åringens ekstreme høydeskrekk. I første del av semifinalen gjelder det nemlig å komme seg kjappest opp og ned veggen.

Finn Chr. «Finken» Jagge har derimot klatret før, og ser frem til å prøve seg på klatreruten i Rock of the thieves.

– Det begynner å bli 20 år siden sist jeg klatret, så jeg håper jeg fortsatt har det inne. Men nå har det jo vist seg at det jeg er god på, er Ailo enda bedre på, så vi får vel se hvordan det går, uttaler Finken.

Les også: – Vi har en irriterende bra tone

Unngikk natt-testen

mesternes mester 2011, finken og dag erik pedersen

Finken er veldig glad for å være i finalen av «Mesternes mester», og gledet seg til klatringen, i motsetning til Trine.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Han synes det er fantastisk å være i finalen på «Mesternes mester», og avslører at hovedmålet hans var å unngå natt-testen. Det har han klart. Nå gjenstår det bare å finne ut hvordan han skal slå de to siste.

– Svakheten min er nok at jeg ikke klarer å presse meg den siste, lille biten slik jeg gjorde da jeg var aktiv. Jeg orker rett og slett ikke å ha det like vondt lenger, forklarer Jagge.

Les også: Her går det galt for Frode Rønning

– Men får vi noen øvelser som har med ballkontroll, teknikk eller styrke å gjøre, har jeg nok en sjanse til å ta Ailo, tror den tidligere alpinisten.

Frykter pulskontroll

For mens Finken for det meste har hanket inn andreplasser, har Ailo Gaup de siste ukene vunnet nesten alt som er av konkurranser, noe som gjør ham til storfavoritt før finalen.

– Hvis jeg skulle ryke ut i finalen, hadde det vært deilig om det var i en øvelse med pulsmåling, for jeg er dårlig på å slappe av, sier 32-åringen til NRK.no etter litt betenkningstid.

Mesternes mester 2011, Ailo Gaup

Ailo Gaup er dårlig på pulskontroll, og håper det er det han ryker på hvis det ikke holder helt inn.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Les også: Fikk latterkule av konkurransetap

For selv om den tidligere motorcrossføreren har slitt med luftveisinfeksjon og skader gjennom hele oppholdet, har det ikke hindret ham i å gi alt i de fysiske øvelsene. Gaup forteller at både venner og familie ba ham før han dro til Kypros om å huske på hvorfor han la opp som toppidrettsutøver i første omgang.

– Men det er vanskelig å holde igjen. Jeg har løpt til jeg nesten har svimt av, gått over makspuls et par ganger, slått knærne og sikla som en gris – selv foran kamera. Det siste angrer jeg litt på.

Blir det damens aften?

Han vil ikke tenke på hvilke øvelser han eventuelt frykter å få videre i finalen.

– Er det løping, så løper jeg. Og så får jeg bare ha vondt neste dag.

Les også: Dag Erik syklet 2000 kilometer under «Mesternes mester»

Verken i den første eller andre sesongen av «Mesternes mester», har damene klart å gå helt til topps i finalen. Klarer Trine Haltvik endelig å ta knekken på Ailo og Finken i kveld?

«Mesternes mester» sendes på NRK1 lørdager klokken 19.55.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm