Hopp til innhold

Mesteren vil ha ny duell

«Mesternes mester»-vinner Finn Chr. «Finken» Jagge er helt klar for en ekstremversjon av programmet der alle de tidligere vinnerne møtes for å avgjøre det hele en gang for alle.

Video Her blir Finken mester igjen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Jeg synes «Mesternes mester» er et helt genialt program! La det gå et par sesonger til, og så samle alle vinnerne til en siste duell – det er jeg helt klart med på, sier en strålende opplagt Finken til NRK.no.

Da må han belage seg på å måle krefter med blant annet Daniel Franck og Dag Otto Lauritzen, som er vinnerne av de to foregående sesongene.

Les også: – Det verste vi kan få er klatring

Nett-TV: Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester 2011» her

Utrolig deilig

I kveldens siste episode av «Mesternes mester» så vi hvordan den tidligere alpintstjernen først slo ut forhåndsfavoritt Ailo Gaup i semifinalen. Deretter vant han en overlegen seier mot håndball-legende Trine Haltvik i finalen på Kypros, der oppgaven var å forflytte seg over bane kun ved hjelp av tre trekubber.

– Det var utrolig deilig å vinne. Når man har vært med i konkurransen så lenge som vi har, er det stor forskjell på å bli nummer én og nummer to, synes Jagge, som ringte hjem til familien like etter at seieren var i boks.

Les også: Nygifte Siren vil hjem til mannen

– Det var stor glede i stuen da jeg ringte hjem, og familien var fryktelig fornøyd. Det er deilig å få uttelling etter alle disse ukene på Kypros, forteller vinneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mesternes mester 2011, finale

Finken ble behørlig feiret av de andre deltagerne etter finaleseieren i «Mesternes mester».

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Drakk mer vin

Etter å ha måttet holde på hemmeligheten i nesten et halvt år, er det godt endelig å få slippe jubelen løs. Selv om seieren i «Mesternes mester» er vanskelig å rangere i forhold til OL-mesterens tidligere meritter, la Finken aldri skjul på underveis i konkurransen at han var der for å vinne.

– Ja, konkurranseinstinktet var der for fullt. Men det var ikke bare strategi og konkurranse, vi hadde det også veldig hyggelig. Det var gøy å få gjenoppleve gamle dager, selv om vi drakk litt mer vin enn tidligere, sier 45-åringen.

Les også: Mesternes skadeliste vokser

Ikke overrasket

Mesternes mester 2011, finale

Trine Haltvik fikk en god klem av Liv Grete Skjelbreid Poirée etter finaletapet i «Mesternes mester».

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Programleder Dag Erik Pedersen var raskt ute med å gratulere Finken med seieren, og overrekke den store «Mesternes mester»-pokalen til den tidligere alpinisten.

– Finken jobbet strukturert og målbevisst gjennom hele konkurransen, så jeg er ikke overrasket over at han kom til finalen og endte opp med å vinne hele programmet, sier Pedersen til NRK.no.

Les også: – Vi har en irriterende bra tone

Han roser samtidig Jagges finalemotstander Trine Haltvik for innsatsviljen hun viste gjennom hele oppholdet.

– Jeg er faktisk overrasket over at Trine kom så langt. Hun har jo vært skadet hele veien, kjempet seg gjennom den ene natt-testen etter den andre, og samtidig tatt seg av de andre deltagerne, bemerker programlederen.

Etter tre sesonger med «Mesternes mester» står vi igjen med tre mannlige vinnere. Men hvem vet, kanskje alle gode ting er fire for de kvinnelige toppidrettspensjonistene?

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter