Hopp til innhold

Vant første kjønnsnøytrale filmpris

Emma Watson vant prisen som beste skuespiller under MTV Movie Awards i natt for sin rolle som «Belle» i Skjønnheten og Udyret.

2017 MTV Movie and TV Awards - Show âä“ Los Angeles

VANT: Emma Watson vant "Beste skuespiller" for sin rolle i Skjønnheten og Udyret.

Foto: Mario Anzuoni / Reuters

Ifølge flere amerikanske medier og arrangøren selv er det første gang en internasjonal aktør har delt ut en kjønnsnøytral filmpris.

Menn og kvinner var nominert side om side. Det gylne popkornbegeret gikk til Emma Watson, kanskje best kjent fra Harry Potter-filmene. Watson spiller rollen som «Belle» i Disneys nyinnspilling av den kjente tegnefilmen.

Watson kjempet mot de mannlige skuespillerne Daniel Kaluuya (Get Out), James McAvoy (Split) og Hugh Jackman (Logan) samt de kvinnelige skuespillerne Hailee Steinfeld (The Edge of Seventeen) og Taraji P. Henson (Hidden Figures).

Stolt Watson

27-åringen roste MTV for å «ikke bry seg om man hadde bryster eller ikke».

– For meg indikerer det, at skuespill handler om evnen til å sette seg i noen andres sko. Og det behøver ikke å være adskilt i to forskjellige kategorier, sa Watson ifølge The Telegraph.

– Empati og evnen til å bruke din fantasi bør ikke ha en begrensing. Jeg er stolt over å være en del av en film som hyller mangfoldighet, inkludering og glede, sa hun videre.

Skjønnheten og Udyret

I AKSJON: Emma Watson som Belle.

Foto: Courtesy Of Disney / AP

– På tide

Jharrel Jerome fra Moonlight som vant prisen for beste kyss, hyllet også prisutdelingen for og ikke skille mellom menn og kvinner.

– Jeg synes det er fantastisk. Det er på tide vi gjorde noe som dette fordi vi er alle kunstnere. Vi er ikke skuespillerinner eller skuespillere. Vi er underholdere, sier Jharrel.

– Det er på tide at vi sier hvem som er den beste historiefortelleren istedenfor hvem som er den beste mannen eller kvinnen, sier han.

Skjønnheten og Udyret vant også beste film under prisutdelingen.

Det ble også delt ut beste skuespiller i en tv-serie. Der var det Stranger Things-stjernen Millie Bobby Brown som stakk av med seieren. Se alle vinnerne her.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters