Vant første kjønnsnøytrale filmpris

Emma Watson vant prisen som beste skuespiller under MTV Movie Awards i natt for sin rolle som «Belle» i Skjønnheten og Udyret.

2017 MTV Movie and TV Awards - Show âä“ Los Angeles

VANT: Emma Watson vant "Beste skuespiller" for sin rolle i Skjønnheten og Udyret.

Foto: Mario Anzuoni / Reuters

Ifølge flere amerikanske medier og arrangøren selv er det første gang en internasjonal aktør har delt ut en kjønnsnøytral filmpris.

Menn og kvinner var nominert side om side. Det gylne popkornbegeret gikk til Emma Watson, kanskje best kjent fra Harry Potter-filmene. Watson spiller rollen som «Belle» i Disneys nyinnspilling av den kjente tegnefilmen.

Watson kjempet mot de mannlige skuespillerne Daniel Kaluuya (Get Out), James McAvoy (Split) og Hugh Jackman (Logan) samt de kvinnelige skuespillerne Hailee Steinfeld (The Edge of Seventeen) og Taraji P. Henson (Hidden Figures).

Stolt Watson

27-åringen roste MTV for å «ikke bry seg om man hadde bryster eller ikke».

– For meg indikerer det, at skuespill handler om evnen til å sette seg i noen andres sko. Og det behøver ikke å være adskilt i to forskjellige kategorier, sa Watson ifølge The Telegraph.

– Empati og evnen til å bruke din fantasi bør ikke ha en begrensing. Jeg er stolt over å være en del av en film som hyller mangfoldighet, inkludering og glede, sa hun videre.

Skjønnheten og Udyret

I AKSJON: Emma Watson som Belle.

Foto: Courtesy Of Disney / AP

– På tide

Jharrel Jerome fra Moonlight som vant prisen for beste kyss, hyllet også prisutdelingen for og ikke skille mellom menn og kvinner.

– Jeg synes det er fantastisk. Det er på tide vi gjorde noe som dette fordi vi er alle kunstnere. Vi er ikke skuespillerinner eller skuespillere. Vi er underholdere, sier Jharrel.

– Det er på tide at vi sier hvem som er den beste historiefortelleren istedenfor hvem som er den beste mannen eller kvinnen, sier han.

Skjønnheten og Udyret vant også beste film under prisutdelingen.

Det ble også delt ut beste skuespiller i en tv-serie. Der var det Stranger Things-stjernen Millie Bobby Brown som stakk av med seieren. Se alle vinnerne her.

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Oscar-akademiet snur

  Etter protester i Hollywood går Oscar-akademiet bort fra planen om å spare sendetid ved å dele ut fire priser i reklamepausene. Et åpent brev signert av 100 filmskapere sier det er en fornærmelse mot viktige fagfunksjoner å ikke inkluderes i sendingen. Det var prisene for kinematografi, redigering, kortfilm og hår og makeup som var planlagt skjøvet under reklamen.

  Oscarstatuetten
  Foto: Skjermdump