NRK Meny
Normal

Vant første kjønnsnøytrale filmpris

Emma Watson vant prisen som beste skuespiller under MTV Movie Awards i natt for sin rolle som «Belle» i Skjønnheten og Udyret.

2017 MTV Movie and TV Awards - Show âä“ Los Angeles

VANT: Emma Watson vant "Beste skuespiller" for sin rolle i Skjønnheten og Udyret.

Foto: Mario Anzuoni / Reuters

Ifølge flere amerikanske medier og arrangøren selv er det første gang en internasjonal aktør har delt ut en kjønnsnøytral filmpris.

Menn og kvinner var nominert side om side. Det gylne popkornbegeret gikk til Emma Watson, kanskje best kjent fra Harry Potter-filmene. Watson spiller rollen som «Belle» i Disneys nyinnspilling av den kjente tegnefilmen.

Watson kjempet mot de mannlige skuespillerne Daniel Kaluuya (Get Out), James McAvoy (Split) og Hugh Jackman (Logan) samt de kvinnelige skuespillerne Hailee Steinfeld (The Edge of Seventeen) og Taraji P. Henson (Hidden Figures).

Stolt Watson

27-åringen roste MTV for å «ikke bry seg om man hadde bryster eller ikke».

– For meg indikerer det, at skuespill handler om evnen til å sette seg i noen andres sko. Og det behøver ikke å være adskilt i to forskjellige kategorier, sa Watson ifølge The Telegraph.

– Empati og evnen til å bruke din fantasi bør ikke ha en begrensing. Jeg er stolt over å være en del av en film som hyller mangfoldighet, inkludering og glede, sa hun videre.

Skjønnheten og Udyret

I AKSJON: Emma Watson som Belle.

Foto: Courtesy Of Disney / AP

– På tide

Jharrel Jerome fra Moonlight som vant prisen for beste kyss, hyllet også prisutdelingen for og ikke skille mellom menn og kvinner.

– Jeg synes det er fantastisk. Det er på tide vi gjorde noe som dette fordi vi er alle kunstnere. Vi er ikke skuespillerinner eller skuespillere. Vi er underholdere, sier Jharrel.

– Det er på tide at vi sier hvem som er den beste historiefortelleren istedenfor hvem som er den beste mannen eller kvinnen, sier han.

Skjønnheten og Udyret vant også beste film under prisutdelingen.

Det ble også delt ut beste skuespiller i en tv-serie. Der var det Stranger Things-stjernen Millie Bobby Brown som stakk av med seieren. Se alle vinnerne her.

Kulturstrøm

  • Kjent rapper skutt og drept i Miami

    Rapperen XXXTentacion er skutt og drept i Miami i USA. 20-åringen skal ha vært på vei ut av en motorsykkelbutikk da han ble skutt av en ukjent gjerningsmann mandag. Sheriffen i Broward County opplyser til nettstedet TMZ at han er erklært død.

    Laster Twitter-innhold