Hopp til innhold

Else-Marthe ute av Mesternes Mester

– Jeg håper ei jente vinner Mesternes Mester denne gangen, sier hun.

Else-Marthe Sørlie Lybekk ute av Mesternes Mester

VALGTE FEIL MOTSTANDER: Tidligere håndballspiller Else-Marthe Sørlie Lybekk (38) valgte seg en ekstremt reaksjonssterk motstander og ble dermed slått ut av «Nattesten» i Mesternes Mester.

Kvinne åpner vinflaske på utekjøkken

KOS OM KVELDEN: Matlagingen gikk på rundgang blant deltakerne i Mesternes Mester.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Else-Marthe Sørlie Lybekk (38) valgte feil øvelse da hun ble utfordret i Mesternes mester. Kickbokser Tonje Sørlie (35) ble for sterk for det tidligere håndball-esset i nattesten.

– Jeg visste at Tonje var ekstremt reaksjonssterk. I kickboksing er det essensielt. Men, det var naturlig å velge reaksjon, siden balanse er litt for kjedelig for meg. Jeg ville teste meg selv og utfordre om jeg kunne vinne den duellen. Den ble tett og intens, men Tonje gikk seirende ut.

– Hvem håper du vinner?

Nå håper jeg at vi får ei jente til topps i Mesternes Mester. Helene har vært en veldig allsidig og sterk kandidat. Hun kan gå helt til topps og ville være en verdig vinner, sier hun.

Mann og kvinne foran utsiktslandskap

HUS MED UTSIKT: Bartosz Piasecki og Else-Marthe Sørlie Lybekk foran utsikten fra deltakerhuset.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Ingen kvinner har noensinne vunnet Mesternes Mester. Lybekk tror det er tilfeldig.

– Jeg tror det er litt tilfeldigheter hvilke øvelser som er i konkurransen og hvilke styrke de enkelte har, om det er jenter eller gutter som går seirende ut.

Kjipt å bli slått ut

Hun innrømmer at det var kjipt å bli slått ut.

– Det har vært veldig fint å være her, vi har hatt det så morsomt sammen! Konkurransene har vært veldig bra, og det har vært fint å være i huset med folk som er på forskjellige stadier og på forskjellige tider på sin livsveg, sier hun.

Det har vært fint å være i huset med folk som er på forskjellige stadier og på forskjellige tider på sin livsveg.

Else-Marthe Sørlie Lybekk / NRK

Samtidig gleder hun seg til å komme hjem til familien.

– Jeg har savnet familien. Jeg har tre små barn som jeg aldri har vært så lenge borte fra. Nå gleder jeg meg til å komme hjem til dem.

Forskjell på folk

Lybekk er Norges mestvinnende håndballspiller gjennom tidene. Hun la opp i 2010, og mener at det helt klart er forskjell på de deltakerne som nettopp la opp og de som gjorde det for lenge siden, når det kommer til konkurransene i Mesternes Mester.

– De som nettopp la opp er nærmest ennå i en slags konkurranseboble. Det blir litt forskjell på oss, men samtidig har noen konkurranser har hatt veldig lite med det fysiske å gjøre.

De gjenværende som kjemper om tittelen Mesternes Mester 2017 er: Tonje Sørli, Helene Olafsen, Frode Grodås og Anders Jacobsen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.