NRK Meny
Normal

Krever at Metallica fjernes fra festivalplakat

Over 23.000 personer har signert en underskriftskampanje for å fjerne Metallica fra Glastonbury-programmet. Årsaken er frontmann James Hetfields forkjærlighet for bjørnejakt.

APTOPIX The 56th Annual GRAMMY Awards - Show James Hetfield

Dyrevernere reagerer på Metallica-frontmann James Hetfields holdninger til bjørnejakt, og jobber aktivt for å få bandet fjernet fra Glastonbury-festivalen.

Foto: Matt Sayles / Ap

Hetfield har hisset på seg dyrevernere etter at det i mai ble klart at han låner bort stemmen sin til The Hunt, et program om bjørnejakt på History Channel, melder dr.dk.

Underskriftskampanjen «Fjern Metallica fra Glastonbury-programmet» har i skrivende stund sanket 23.349 signaturer, og tallet øker stadig.

«Dette [bjørnejakt] er en ondskapsfull og avskyelig ting å gjøre. Å drepe dyr for mat er én ting. Å drepe for sportens skyld er galt,» skriver initiativtakerne til kampanjen.

Laster Twitter-innhold

«Tåpelig» mener trommis

Hetfield er medlem av den amerikanske våpenlobbyorganisasjonen National Rifle Association, og har tidligere fortalt at han er pro jakt og retten til å bære våpen, skriver The Guardian. Selv har han ikke uttalt seg offentlig om kampen for å få ham fjernet fra den engelske festivalplakaten, men trommeslager Lars Ulrich hadde følgende å si da Metal Hammer ville vite hans mening om anti-Metallica initiativet:

– Det kommer til et punkt hvor det bare blir tåpelig. Vi er temmelig hardhudet, og snur bare det andre kinnet til, svarte den dansk-amerikanske trommeslageren.

Første metallband

Sammen med Arcade Fire og Kasabian er Metallica en av hovedattraksjonene under Glastonbury-festivalen som finner sted i Somerset i England 25. – 29. juni. Festivalen har allerede høstet oppmerksomhet for bookingen, ettersom det er første gang et metallband står øverst på festivalplakaten.

Grunnleggeren av Glastonbury, Michael Eavis, begrunnet valget slik til The Telegraph:

– Metallica er et av verdens mest populære band, de er virkelig fenomenale live.