NRK Meny
Normal

Du kan spare mye

Her får du hjelp til selvangivelsen din. Økonomiekspert Siw Ødegaard svarte leserene i nettmøte.

Selvangivelse
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Siw Ødegaard
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Frokost-TV sin økonomiekspert, Siw Ødegaard, tar for seg selvangivelsen. Og du får tips om hvordan du kan spare penger, hva du kan få fradrag for og hvordan du vet hvilken skatteklasse du er i.

Siw hjalp leserene med deres problemer og spørsmål om selvangivelsen.

Les svarene til Siw her

Tips 1

Her får du vite om feil som kanskje står i selvangivelsen din og om hvilken skatteklasse du er i. Her kan du tene opp til 10 000 kroner i skatt.

Se innslaget her

Tips 2

Folk har stilt spørsmål til Siw og hun svarer på for eksempel arveavgift, og om å være forsørger enda barna er eldre enn 18 år

Se innslaget her

Tips 3

Her hjelper Siw deg om bolig og skatt. Sjekk ligningsverdien din. Det er mange som tar feil her siden den har blitt satt opp.

Se innslaget her

Tips 4

Siw hjelper deg med hvilke fradrag du kan spare penger på. Alt fra sykdom, til bolig til aksjer. Her er det mye penger å spare.

Se innslaget her

Siw svarte leserene i et nettmøte tidligere. Les svarene her.

Kulturstrøm

 • Retroleker redesignet

  En vandreutstilling viser utviklingen av de berømte trelekene fra tidligere Tjekkoslovakia. Bildet her viser hesten som i ny versjon har blitt en alikorn. Nå vises denne koselige delen av europeisk håndverkstradisjon fram på en av de 550 utstillingene under London Design Fair 2018 i september. Les mer om lekene i saken til Wallpaper.

  Alicorn treleke
  Foto: Kutulu
 • Politisk trappepoesi

  En ukjent gatepoet har brukt trappene til Kunsthøgskolen i Oslo til å kritisere institusjonen, blant annet for å ikke ha tatt tak i varsling om seksuell trakassering og for å være en skole for hvite. – Det er et stykke igjen til kategorien vandalisme, sier rektor Jørn Mortensen til Aftenposten.

  Trappepoesi på Kunsthøgskolen i Oslo
  Foto: Christel Marie Blunck