NRK Meny
Normal

Slipper ny låt på fredag

Etter lang tids sykdom er det svenske stjerneskuddet Tim «Avicii» Berling klar med ny sang.

Music-Avicii Avicii

NY LÅT: Ett år etter siste plateslipp er Tim «Avicii» Berling igjen aktuell.

Foto: Amy Sussman / Ap

Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er og nå jobber han med det som kan bli en ny suksess.

Her kan du se dokumentar fra Aviciis turné i Australia

Toppet lister i 84 land

Helst siden debutalbumet «Seek Bromance» kom ut og nådde topp 20-lister i flere land, har han produsert hit-er på rekke og rad.

I fjor kom sangen «Wake me up» fra plata «True» som har toppet listene i 84 land. Nå er han i studio igjen etter sykdom.

Avicii live på Park City Live

SUKSESS: Avicii har oppnådd voldsom populæritet som DJ.

Foto: Barry Brecheisen / Ap

Tidligere denne måneden ble det klart at han avlyser alle konserter resten av året etter at han ble syk etter en blindtarm-operasjon i mars.

Svensken havnet tidligere i år blant verdens ti best betalte DJ -er med en inntekt på sju millioner dollar, på en liste som ble utarbeidet av det amerikanske magasinet Forbes.

– Har utviklet seg

Nå er det sangen «The Days» som altså slippes på fredag, ifølge Sveriges radio.

Plata, som har fått navnet «Stories», kommer senere, men først altså en smakebit til fansen.

Ifølge plateselskapet til Berling vil den nye låta vise hvordan artisten har utviklet seg musikalsk.

Avicii har i flere intervjuer sagt at han har invitert flere kjente artister i studio. Blant andre Jon Bon Jovi, Coldplays Chris Martin og Green Days Billie Joe Armstrong.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.