Hopp til innhold

Monsen får selskap på villspor

Herman Flesvig, Jon Almaas, Vita & Wanda og Bård Tufte Johansen er noen av dem som blir med Lars Monsen ut i ødemarken i en ny kjendis-variant av «På villspor».

Lars Monsen og Herman Flesvig vurderer starten på villmarksturen de skal i gang med.

Myr eller bratt? Herman Flesvig og Lars Monsen diskuterer det beste veivalget ved starten av turen.

Foto: Geir Evensen

Jeg kom som en gutt, og dro som en mann, sier komiker Herman Flesvig om den fire dager og 50 km lange villmarksturen med Monsen.

I likhet med de andre seks deltakerne, fikk han kjenne på både glede, smerte og slitsomme dagsmarsjer i til tider svært vanskelig terreng.

De såre føttene til Herman Flesvig etter fire dager på tur med Lars Monsen.

Så såre var føttene til Herman Flesvig etter fire dager i våte fjellstøvler.

Jon Almaas beskriver opplevelsen som å gå på «Monsen-akademiet».

– Jeg har fått kjenne på villmarken, jeg har fått kjenne litt på urmennesket i meg selv, og jeg har lært en god del, sier Almaas.

Dette er tredje gang Lars Monsen legger ut på villspor. Men i motsetning til de forrige sesongene, vil han denne gangen altså ikke lenger være alene i villmarka, men ha med seg kjente fjes som turfølge. Uvant, men spennende for en som stort sett er vant til hunder som selskap.

Mer humor og latter

– Å få med seg følge på turene har bare vært kjempetrivelig. Samtlige av gjestene har vært interessante personer som har mye å bidra med. Og så blir det jo helt klart mer humor og latter når man er flere på tur sammen, konstaterer Monsen.

Latteren satt for eksempel løst da Lars fikk se de gigantiske toalettmappene til realitystjernene Vita og Wanda, som hadde med seg to kilo hudpleieprodukter hver.

Når Lars Monsen får se hva tvillingene har i toalettmappene sine, blir han lettere sjokkert.

Når Lars Monsen får se hva tvillingene har i toalettmappene sine, blir han lettere sjokkert.

Tvillingsøstrene fikk vist hva de duger til. Blant annet måtte de stå for navigasjon med kart og kompass uten hjelp fra Monsen. De sier selv at de ønsket å vise både ham og det norske folket at de er mer enn bare utseendefokuserte påvirkere.

Det har vært dritgøy og utrolig lærerikt. Vi har kanskje blitt litt mer løsningsorientert når det gjelder å pakke. Man trenger ikke alt man tror man trenger. Og så har vi ledd mye. Vi vil vel si at Lars – Larsebass som vi kaller ham – har like god, eller dårlig, humor som oss!

For Monsen har det vært givende å oppleve nye sider ved turkameratene sine. Han legger vekt på å stille fordomsløs og med blanke ark når han møter mennesker, og mener det skjer noe med oss når vi er på tur som gjør det lettere å åpne seg og senke skuldrene.

– Ute i naturen blir man mer seg selv. Man kommer i en egen sinnsstemning av å se inn i et bål eller våkne i teltet og kikke ut på et vann der fisken vaker.

Bård Tufte Johansen venter spent på å komme i gang med Monsen på villspor.

Bård Tufte Johansen venter spent på å komme i gang med Monsen på villspor.

Krevende terreng

I løpet av hver tur må Lars og deltakerne tilbakelegge lange strekninger, som regel til fots og uten noen stier. Terrenget blir ofte krevende – alt fra 1000 meter rett opp, til elvekryssinger og stamping i myra. På veien venter ulike oppgaver og utfordinger.

Staysman med Monsen på villspor

Staysman får kjørt seg til det ytterste når han må gå 1000 høydemeter med tung sekk.

Foto: Geir Evensen

Monsens favorittoppgave er å forsøke å gjette hvor de befinner seg. Både han og deltakerne får bind for øynene når de transporteres ut i ødemarka. Dermed aner de ikke hvor de har havnet, og må forsøke å resonnere og se etter ting som kan lede dem mot svaret.

– Jeg liker å bli satt på prøve og vil ikke ha en eneste ledetråd på forhånd, sier Lars Monsen, som innrømmer at han av og til havner «på villspor»:

– De som lager oppgavene har gjort en god jobb med å finne fram steder jeg ikke kjenner så godt fra før!

Alle episodene i sesong 3 av «Med Monsen på villspor» finner du i NRK TV.

Kulturstrøm

 • Roger Waters avlyser konserter i Polen

  Artisten Roger Waters har avlyst to konserter i Polen etter kritikk over hans holdninger til Russlands krig mot Ukraina, meldte polske medier lørdag.

  Waters skulle etter planen ha to konserter ved Tauron Arena i Krakow i april neste når.

  Byrådet i Krakow skulle i kommende uke stemme over om de ønsket Water til byen eller ei.

  Tidligere denne måneden skrev Waters et åpent brev til førstedamen i Ukraina, Olena Zelenska. Der han mener «ekstreme nasjonalister» i Ukraina har ført landet ut i krig. I tillegg har han kritisert vesten for å støtte Ukraina med våpen. Waters har også kritisert Nato som for å ha provosert Russland, skriver nyhetsbyrået AP.

  Roger Waters skal ha to konserter i Norge i april neste år.

  Roger Waters i Chicago 26. juli 2022
  Foto: Rob Grabowski / AP
 • Sir Elton John fikk medalje av president Biden

  Artisten Sir Elton John ble rørt til tårer da president Joe Biden overrasket artisten med en National Humanties medalje fredag.

  – Jeg er aldri overrasket, men jeg er overrasket, sa en synlig rørt John.

  Han fikk prisen etter en opptreden i Rosehagen i Det hvite hus fredag.

  President Joe Biden og førstedame Jill Biden var vertskap for arrangementet med tittelen «A Night When Hope and History Rhyme».

  Medaljen ble gitt som et symbol på å hedre arbeidet til Sir Elton John «for å ha beveget sjeler med sin mektige stemme og musikk. Et ikon og talsmann med mot», var noe av det som kom frem i begrunnelsen, skriver CNN.

  President Joe Biden og førstedame Jill Biden var vertskap for arrangementet med tittelen "A Night When Hope and History Rhyme", for å "feire musikkens samlende og helbredende kraft, feire livet og arbeidet til Sir Elton John og hedre de daglige historieskaperne. 22 september 2022
  Foto: ALEX WONG / AFP
 • Skuespiller Louise Fletcher er død

  Skuespiller Louise Fletcher døde fredag i sitt hjem i Frankrike. Hun ble 88 år gammel. Fletcher vant Oscar for rollen som sadistisk sykepleier i filmen «Gjøkeredet» i 1976, skriver Variety.