Hopp til innhold

Disse kjente fjesene spiller Egon, Kjell og Benny

Opptakene til «Olsenbanden – Siste skrik» er i gang og spekulasjonene over hvem som skjuler seg bak silhuetten av den velkjente banden har vært mange.

Kjente fjes står med ryggen til og skal spille i den nye Olsenbanden-filmen.

Trykk for skrapemodus

Skrap bildet og se hvem som står med ryggen til.

– Jeg har alltid vært opptatt av vår bransjes historie, og skuespillerkollegaene som har gått foran oss i generasjoner, så det er både ærefullt og artig å få være med på et sånt prosjekt, sier Anders Baasmo som fikk sitt gjennombrudd i filmen Buddy.

Han blir å se som Egon Olsen i den nye Olsenbanden-filmen.

Oslo er blitt en moderne by. Og trioen skal bryte seg inn i det nye Munchmuseet i Bjørvika og stjele «Skrik». Alt er «taima og tilrettelagt», men det er også andre som har fått kjennskap til planene og lovens lange arm med Hermansen i spissen gjør det de kan for å stoppe banden.

Dette er den 15. filmen som lages. Den første ble utgitt i 1969 og hovedrollene ble spilt av Arve Opsahl, Sverre Holm og Carsten Byhring.

VoMboZgxK_0

Filmene er i hovedsak nyinnspillinger av danske filmer som ble produsert av selskapet Nordisk Film.

Foto: Henrik Laurvik / NTB

De siste dagene har folk har spekulert i om John Carew er Benny.

Laster Twitter-innhold

For 20 år siden startet John Carew en proffkarriere i Europa som gjorde ham til en av Norges største fotballstjerner gjennom tidene. Men de siste årene har vi sett han i flere roller, blant annet i TV-serien «Heimebane».

I et tidligere intervju sa Carew til NRK at drømmerollen var en skurkerolle i Bond-film – kanskje er han ett skritt nærmere den drømmen.

Vi kan bekrefte at ryktene stemmer. Benny spilles av John Carew og Elias Holmen Sørensen spiller Kjell. Hallvard Bræin som blant har bidratt i filmen «Trolljegeren» og «Børning-filmene» hvor han har regien på det hele.

– Hallvard kjenner jeg fra før; alltid full fres og dedikasjon. Og med John og Elias i banden er det virkelig en fryd å gå på jobben om dagen, sier Anders Baasmo.

Filmeninnspillingen foregår i Oslo-området i disse dager, til tross for strenge koronarestriksjoner.

– Disse guttene er en fest å få jobbe med! De går tungt inn i oppgaven og med stor respekt for arven fra de gamle filmene.

Olsenbanden-filmene er i hovedsak nyinnspillinger av danske filmer som ble produsert av selskapet Nordisk Film, som også lager denne filmen som er å se på kino i 2022. Men dette blir en ny og moderne historie med Munchmuseet i fokus.

– De skal være godt gjenkjennelige både for dem som har et nært forhold til de gamle filmene, selv om de skal gjøre sine tolkninger av rollene, sier regissør Hallvard Bræin.

Olsenbanden-skuespillerne: 
Fra venstre ser vi Elias Holmen Sørensen spiller Kjell, John Carew i rollen som Benny og Andreas Baasmo som Egon.

Hallvard Bræin har regien til den nye filmen. Den er å se på kino i 2022.

Foto: Nordisk Film Distribusjon

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters