Hopp til innhold

Direkte fra Texas

NRK P1s musikkredaksjon blogger fra Austin i Texas under South By Southwest (SXSW).

Bilskilt i Texas, USA
Foto: Robert Sætervik / NRK

Følg P1-bloggen fra Texas her!

Jimmie Vaughan på Antone's i Austin

Jimmie Vaughan spilte på Antone's i Austin rett før SXSW startet.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

SXSW er verdens største musikkbransje-festival. De siste årene har det blitt en tradisjon at NRK P1 sender direkte fra festivalen.

NRK P1 sender i år tre av sine journalister over det store vannet for å delta på SXSW'09. Under festivalen vil Robert Sætervik, Bård Ose og Elin Aandal-Herseth, i tillegg til musikkrettighetsansvarlig i NRK, Per Ole Hagen dele alt fra konsertopplevelser til andre hendelser på en egen blogg .

15 norske band og artister

I alt 15 norske band og artister er invitert til å spille på årets South By Southwest. Artistene veksler fra godt etablerte artister som Tommy Tee til ferskere stjerneskudd som Ida Maria og Lukestar.

Listen over andre inviterte norske artister er: Grande, Ungdomskulen, Love:Fi, Davy Jones’ Locker, Blood Red Throne, The Cocktail Slippers, Årabrot, The Shitsez, Casiokids, Kakkmaddafakka, Loudmouf Choir / Son of Light, Deleted Waveform Gatherings og The New Wine.

Kulturstrøm

 • Blir landets andre barnebibliotek

  Deichman Biblo Holmlia i Oslo åpner neste år og blir landets andre bibliotek der voksne ikke har adgang.

  Biblo-konseptet ble startet på Tøyen, og kom 2019 på Time for Kids' liste over de 50 beste stedene i verden for barn. Nå tas det ut i en ny bydel. Aldersgrensa på Deichman Biblio Holmlia blir mellom 10 og 13 år.

 • Skuespiller Per Jansen er død

  Skuespilleren Per Jansen er død, 80 år gammel. Han døde etter kort tids sykeleie.

  Per Jansen var ansatt ved Nationaltheatret fra 1985 og fram til han gikk av med pensjon i 2011.

  Ifølge familien døde han etter kort tids sykeleie, og han vil bli dypt savnet, skriver Nationaltheatret i en pressemelding.

  Per Jansen spilte i mange forskjellige roller, fra Peer i Peer Gynt i 1990, før det Vladimir imens vi venter på Godot i 1986, soloforestillingen Kontrabassen i 1988. Hans avskjedsforestilling var som Paul i Minus 2, en rolle han spilte med datteren Ine Jansen i 2011 og 2015.

  (NTB)

  Meyl6yrcp8E
  Foto: Heiko Junge / NTB