NRK Meny
Normal

Hjertelig gjensyn i Austin

AUSTIN, TEXAS: Marit Larsen møtte mannen som gjorde M2M store i USA – sju år etter at de sist så hverandre.

Marit Larsen møtte Jim Welch på South By SouthWest (SXSW)
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Marit Larsen på South By SouthWest (SXSW)
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Les også: To store vinnere  

Da Marit Larsen spilte en såkalt showcase-konserten under South By SouthWest (SXSW) i Austin torsdag, møtte hun mannen som hun og Marion Ravn for nesten ti år siden signerte kontrakt med som M2M, for Atlantic Records.

Sju år etter

Det var sju år siden hun hadde møtt Jim Welsh, og det ble et hjertelig møte.

- Det var veldig rørende! Jeg har ikke sett ham på sju år og jeg blir veldig knyttet til menneskene jeg jobber med. Jim er en virkelig ildsjel som bestemte seg for å signe oss da han satt på gulvet i Waterfall Studios i Oslo og hørte oss synge små søte harmonier med lyse stemmer. Så det var veldig hyggelig å se ham igjen.

Jim Welch var i 1998 A&R for den internasjonale avdelingen i Atlantic Records – et av verdens største plateselskaper. I dag driver han et mindre uavhengig plateselskap.

- Fullstendig logisk

Han sier han når som helst ville signert Marit igjen om han hadde vært i samme posisjon i dag.

- Ja, absolutt! Selvsagt! Jeg var så stolt da jeg så henne igjen nå. For meg er det fullstendig logisk at hun har stor suksess i Norge. Og hennes musikk har et marked her i USA, sier Jim Welch.

- Jeg føler at musikken hun lager nå er musikken hun alltid har stått for. Og dersom det ikke hadde skjedd så mye rart med M2M den gang, kunne hun kanskje ha skrevet denne musikken allerede da, mener Welch.

Utbytte av turen

- Derfor virker det absolutt ikke merkelig når jeg nå hører hennes musikk igjen nå.

Marit Larsen mener hun har utbytte av turen til Texas, akkurat som med alle andre turer hun gjør når hun spiller for andre mennesker.

- Med denne turen, akkurat som med alt jeg gjorde i 2006 med den nye plata, håper jeg å legge et grunnlag som jeg skal bygge på i årevis framover.