NRK Meny
Normal

Diana-film får totalslakt i Storbritannia

Britiske filmanmeldere er nådeløse i sin omtale av den omdiskuterte filmen «Diana» etter gårsdagens premiere. «Bisarr pappdialog», «billig og humørløs» og «fantastisk forferdelig» er noen av uttalelsene.

France Diana Premiere Naomi Watts

Naomi Watts spiller tittelrollen som prinsesse Diana i filmen som på ingen måte tas godt imot blant filmkritikerne i prinsessens hjemland.

Foto: Thibault Camus / Ap

Prins Charles gifter seg med prinsesse Diana 29. juli 1981

Prinsesse Diana ble folkets prinsesse da hun giftet seg med prins Charles i 1981, og populariteten vedvarte også etter skilsmissen.

Foto: - / AFP

Filmen med Naomi Watts i hovedrollen som prinsesse Diana, hadde førpremiere i London torsdag kveld.

Filmatiseringen av det som skal være Dianas liv de to siste årene før den fatale bilulykken i Paris i 1997 blir på ingen måte tatt godt imot av det britiske øyrikets filmanmeldere, skriver BBC.

Les også: Hun skal spille prinsesse Diana

En forferdelig død

Også amerikanske USA Today har lagt merke til den tilnærmet unisone slakten, og laget en oversikt over alle de verste kritikerne.

– «Hjerterdronningen» blir fremstilt som en trist, ensom sjel som til og med Bridget Jones ville ha krysset gaten for å unngå, skriver David Edwards i The Mirror.

The Guardians kritiker Peter Bradshaw går enda lenger i sin anmeldelse:

– Jeg nøler med å bruke uttrykket «bilulykke-drama», men den forferdelige sannheten er at hun 16 år etter den fryktelige dagen i 1997 igjen har dødd en forferdelig død.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRITAIN-DIANA/ Naomi Watts arrives for the world premiere of "Diana" at Leicester Square in London

Naomi Watts ankommer førpremieren i London torsdag kveld.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Tidligere Oscar-nominert

Britisk-australske Naomi Watts har hatt flere Oscar-nominasjoner, men mye tyder på at den neste ikke vil komme i forbindelse med filmen «Diana». Opprinnelig var det den forholdsvis ukjente skuespilleren Jessica Chastain som skulle spille hovedrollen som prinsessen, men den amerikanske 36-åringen trakk seg fra prosjektet i fjor vinter.

Watts avslo rolletilbudet to ganger før hun til slutt ombestemte seg, i tidligere intervjuer har hun uttalt at hun var redd filmen kom til å opprøre Dianas sønner, prins William og prins Harry.

Hadde panikk

I et intervju med The Telegraph forteller Watts at hun studerte videobilder av Diana flere tusen ganger for å lære å bevege og te seg som prinsessen.

– Jeg hadde panikk helt frem til et par dager før vi startet filmen. Da følte jeg endelig at det var greit, og at jeg var klar for rollen.

Dessverre for 46-åringen er det ikke en oppfatning som deles av flere av de britiske kritikerne.

«Diana» har norsk kinopremiere 11. oktober.