Hun skal spille prinsesse Diana

Ukjente Jessica Chastain har kapret hovedrollen i den nye filmen om verdens mest populære prinsesse.

Jessica Chastain

Det spørs om ikke Jessica Chastains karriere får en oppsving etter at hun har fått hovedrollen i den nye filmen om prinsesse Diana.

Foto: PAUL HACKETT / Reuters

Innspillingen av «Caught In Flight» starter etter planen i mars neste år, skriver nettsiden Entertainment.com.

Til tross for prinsesse Dianas stormfulle liv, skal filmen konsentrere seg om forholdet prinsessen skal ha hatt til hjertekirurgen Hasnat Khan i tidsrommet 1995 til 1997. Forholdet startet mens hun fremdeles var gift med prins Charles - i alle fall på papiret.

Prinsesse Diana med sønnene Harry (7) og William (9)

Prinsesse Diana sammen med sønnen William på begynnelsen av 1990-tallet.

Foto: HANS DDERYK / AP

Khan har vært sparsom med informasjon til pressen om forholdet til den populære prinsessen. I et intervju med avisen The Telegraph i 2008 lettet han likevel litt på sløret.

– For meg var prinsessen en normal person med store kvaliteter, sa Khan.

Ukjent skuespiller

Hovedrollen har gått til amerikanske Jessica Chastain, som til nå har spilt i filmer som «The tree of life» med Brad Pitt og serier som Poirot og Akutten.

Rollen som prinsesse Diana blir hennes første store hovedrolle.

Regissøren heter Oliver Hirschbiegel, og har tidligere levert den kritikerroste filmen «Der Untergang», som tok for seg Adolf Hitlers siste dager. Filmpolitiets Birger Vestmo ga filmen terningkast 6 da den kom på kino i 2004.

Andre på kort tid

Filmbransjen har i stor grad holdt seg unna prinsesse Dianas liv og hennes dramatiske død - fram til nå.

«Caught in Flight» er den andre filmen om prinsessen på kort tid. I juni kom dokumentaren «Unlawful killing», som ble vist fram under filmfestivalen i Cannes. Filmen fikk blant annet kritikk for å vise bilder av en døende prinsesse etter den mye omtalte bilulykken i Paris i 1997 - hvor prinsessens liv endte.

TV-serie om prinsesse Diana

Historien om prinsesse Dianas og hennes lege-kjæreste har blitt dokumentert før. Her er de britiske skuespillerne Amy Seccombe og Anthony Zaki i aksjon på Mallorca i 1998 - i det som ble en TV-film.

Foto: PAUL WHITE / AP

Kulturstrøm

  • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

    På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

    Coldplay 2021
    Foto: James Marcus Haney
  • Antirasist-håndbok slår an

    Tinashe Williamsons barne/ungdomsbok «Håndbok for unge antirasister» er nå trykket i et opplag på hele 19.000 eksemplarer, og forrige uke var den landets nest mest solgte bok. «Hvis Livets Skole hadde hatt et pensum, hadde denne boka definitivt vært på kjøpslista», skrev NRKs anmelder om boka.