Dette fikk du ikke se på TV

Finnes det en konspirasjon som omfatter både Ari Behn, Arne Treholt og Aslak Sira Myhre? Det forsøkte i alle fall Egil Hegerberg og Lars Lønning å overbevise Jon Almaas om i fredagens «Nytt på nytt».

Video Konspiratorisk stoffprat i Nytt på Nytt

Egil «Bare Egil» Hegerberg var Linn Skåbers vikar i kveldens «Nytt på nytt»-sending, og sammen med gjest Lars Lønning har han mange teorier og forslag til løsninger på programleder Jon Almaas sine oppgaver.

Så mange at alle ikke fikk plass i kveldens program, men de kan du få se her på NRK.no i stedet.

Les også: Disse blir vikarer for Linn Skåber

Hubro-problemer

Én av kveldens nye oppgaver skaper mye hodebry for vikarlaget, men Hegerberg og Lønning gjør sitt beste for å finne en fornuftig sammenheng mellom personene.

Se video i toppen av artikkelen!

Nett-TV: Se forrige ukes «Nytt på nytt»-sending om igjen her!

I tillegg har vikaren problemer med å forstå hvorfor det er så gæærnt å skulle legge vei forbi en hubrofamilie.

– Jeg skjønner ikke hvorfor vi er så interessert i å bevare en fugl som går rundt og forsøpler naturen med et hest, kvekkende «ræv»?, spør Hegerberg, og henviser til lyden hunn-uglen visstnok er kjent for.

Se hele diskusjonen her:

Video Hubro-moro på Nytt på Nytt

Neste uke er det Are Kalvø som tar på seg vikarhatten.

Kulturstrøm

 • Ari Behns fortellinger i nye opplag

  Kolon forlag har opplevd ny etterspørsel for Ari Behns bøker etter hans død. Hans tre samlinger med fortellinger er nå utsolgt fra forlaget, men trykkes i nye opplag. Debutboka «Trist som faen» (1999) kommer dermed i sitt niende opplag og har solgt over 100 000 eksemplarer, noe som antagelig er norsk rekord for en debutbok og en novellesamling.

  Ari Behns tre samlinger med fortellinger: «Trist som faen», «Talent for lykke» og «Tiger i hagen»
  Foto: Kolon forlag
 • Ny bokserie fra Nasjonalbiblioteket

  Nasjonalbiblioteket har innledet en ny bokserie med noen av de mest populære foredragene som er holdt hos dem. Først ut i serien «NBs populære» er to bøker som bygger på foredrag av henholdsvis Tor Åge Bringsværd og Anne Bitsch. «Min vei til science fiction» (bildet) og «Kjønn, makt og kroppens politikk. Vitenskapspioneren Harriet Holter» kommer begge ut denne uka.

  Omslaget til Tor Åge Bringsværds bok: «Min vei til science fiction»
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Godt år for norsk dokumentarfilm

  11 norske dokumentarer deltar i konkurransen på den internasjonale dokumentarfilmfestivalen Human. Tre av dem har gått på kino, blant dem «Vær her» om Sigvart Tveit (bildet) og to andre demensrammede. – Årets samling av nominerte filmer vitner om et godt produksjonsår for dokumentarfilm i Norge, sier festivalens programsjef Silje Poulsen Viki. (NTB)

  Sigvald Tveit, den nå avdøde komponisten og musikkforskeren, som laget sanger til «Portveien 2». Fra dokumentarfilmen "Vær her" av Ragnhild Nøst Bergem.
  Foto: Human / NTB