Hva er galt med familien Wold Hansen?

Hamerfolket i Etiopia lurer på om familien Wold Hansen er blitt syke, siden de er rødflekkete og solbrente. Se det morsomme klippet fra «Den store reisen» her!

Raymond Hansen, den store reisen

Raymond Hansen og resten av familien blir solbrente i Etiopia, en tilstand hamerne ikke har så god kjennskap til.

Foto: Strix/NRK

Den nordnorske familien merker at solen er sterkere i Etiopia enn hjemme i Fauske, og Raymond og Ole-Aleksander spør hamerne om råd for å unngå å bli solbrente.

Stammefolket har på sin sine aldri sett solbrente nordmenn før, og lurer på om gjestene har blitt syke.

Skifter farge?

– Noe er galt. Før var dere hvite, nå er dere røde. Vi har bare sett kuer og geiter som er flekkete sånn som dere, sier hamerne til sine norske gjester.

Og mens de mørkhudede mennene peker på alt som er «galt» med Ole-Aleksander (17), tror nordlendingene at vertene viser dem hvor det er lurt å smøre seg med solkrem.

Les også: Ble spyttet på av medisinmannen

Spennende tannbørste

I mens holder mamma Rita på med morgenstellet, og vekker stor oppstandelse der hun står og pusser tennene med en elektrisk tannbørste.

Det samler seg et stadig større publikum rundt henne som ønsker å teste ut den tekniske nyvinningen, og selv om hamer-metoden for tannpuss består av å tygge på en grein, faller tannbørsten i smak som et massasjeapparat for leppene.

Les også: Rune gikk ned 13 kilo på 3 uker

Lørdag kveld sendes femte episode av Den store reisen, sesong to, på NRK1.

Kulturstrøm

 • DN: Varsler søksmål mot Norge

  Strømmetjenesten Tidal varsler i et brev til stats- og justisministeren søksmål mot den norske staten. –Tidal forventer at den norske stat vil beskytte våre aksjonærer, kunder og ansattes rettigheter, sier advokat Alex Spiro til DN.

 • Får kritikk etter Tourettes-vits

  Den britiske komikeren Elliott Quince, som opptrer som karakteren «Olaf Falafel - Sveriges åttende morsomste komiker», har fått kritikk etter å ha vitset om Tourettes, skriver BBC. Vitsen ble kåret til den morsomste under Edinburgh Fringe Festival og Tourettes-stiftelsen Tourettes Action er blant dem som har reagert både på prisen og vitsen.

 • Gitar til 11 millioner kroner

  En av gitarene til Duane Allman, gitarist i Allman Brothers Band, ble solgt for nærmere 11 millioner kroner. Gibsonen, en Les Paul fra 1957, gikk under hammeren for på Gotta Have Rock and Rollsnettauksjon, melder Rolling Stone. Kjøperen ønsker å være anonym (NTB).

  Duane Allman med bandet Allman Brothers
  Foto: AP/Scanpix