Hva er galt med familien Wold Hansen?

Hamerfolket i Etiopia lurer på om familien Wold Hansen er blitt syke, siden de er rødflekkete og solbrente. Se det morsomme klippet fra «Den store reisen» her!

Raymond Hansen, den store reisen

Raymond Hansen og resten av familien blir solbrente i Etiopia, en tilstand hamerne ikke har så god kjennskap til.

Foto: Strix/NRK

Den nordnorske familien merker at solen er sterkere i Etiopia enn hjemme i Fauske, og Raymond og Ole-Aleksander spør hamerne om råd for å unngå å bli solbrente.

Stammefolket har på sin sine aldri sett solbrente nordmenn før, og lurer på om gjestene har blitt syke.

Skifter farge?

– Noe er galt. Før var dere hvite, nå er dere røde. Vi har bare sett kuer og geiter som er flekkete sånn som dere, sier hamerne til sine norske gjester.

Og mens de mørkhudede mennene peker på alt som er «galt» med Ole-Aleksander (17), tror nordlendingene at vertene viser dem hvor det er lurt å smøre seg med solkrem.

Les også: Ble spyttet på av medisinmannen

Spennende tannbørste

I mens holder mamma Rita på med morgenstellet, og vekker stor oppstandelse der hun står og pusser tennene med en elektrisk tannbørste.

Det samler seg et stadig større publikum rundt henne som ønsker å teste ut den tekniske nyvinningen, og selv om hamer-metoden for tannpuss består av å tygge på en grein, faller tannbørsten i smak som et massasjeapparat for leppene.

Les også: Rune gikk ned 13 kilo på 3 uker

Lørdag kveld sendes femte episode av Den store reisen, sesong to, på NRK1.

Kulturstrøm

 • Northug skal lage TV-underholdning

  Petter Northug har inngått en avtale med TV2 når han legger opp som skiløper. Han kommer til å jobbe med programinnhold. – Ja, sa programredaktør Jarle Nakken i TV2 da Kampanje spurte om Northug kommer til å jobbe med ren underholdning. Nakken mener at skiløperen har vist egenskaper som helt klart er interessante for TV-kanalen. Northug har allerede entret den kulturelle arenaen med boka «Min historie», som topper bestselgerlista for sakprosa denne uka.

  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Frank Ocean åpner Insta for fans

  Rapper, låtskriver og produsent Frank Ocean åpnet Instagramkontoen sin for fansen i dag med et enkelt baris-bilde. Kontoen ble oppretta i mai i fjor og har vært privat inntil nå, skriver Pitchfork. Fra i dag kan fans også se alle de drøyt 300 bildene av intern humor, venner, konserter og fester. Her kan du lese deg opp på gamle dager med anmeldelser ++.

  View this post on Instagram

  Welcome

  A post shared by @ blonded on