Hva er galt med familien Wold Hansen?

Hamerfolket i Etiopia lurer på om familien Wold Hansen er blitt syke, siden de er rødflekkete og solbrente. Se det morsomme klippet fra «Den store reisen» her!

Raymond Hansen, den store reisen

Raymond Hansen og resten av familien blir solbrente i Etiopia, en tilstand hamerne ikke har så god kjennskap til.

Foto: Strix/NRK

Den nordnorske familien merker at solen er sterkere i Etiopia enn hjemme i Fauske, og Raymond og Ole-Aleksander spør hamerne om råd for å unngå å bli solbrente.

Stammefolket har på sin sine aldri sett solbrente nordmenn før, og lurer på om gjestene har blitt syke.

Skifter farge?

– Noe er galt. Før var dere hvite, nå er dere røde. Vi har bare sett kuer og geiter som er flekkete sånn som dere, sier hamerne til sine norske gjester.

Og mens de mørkhudede mennene peker på alt som er «galt» med Ole-Aleksander (17), tror nordlendingene at vertene viser dem hvor det er lurt å smøre seg med solkrem.

Les også: Ble spyttet på av medisinmannen

Spennende tannbørste

I mens holder mamma Rita på med morgenstellet, og vekker stor oppstandelse der hun står og pusser tennene med en elektrisk tannbørste.

Det samler seg et stadig større publikum rundt henne som ønsker å teste ut den tekniske nyvinningen, og selv om hamer-metoden for tannpuss består av å tygge på en grein, faller tannbørsten i smak som et massasjeapparat for leppene.

Les også: Rune gikk ned 13 kilo på 3 uker

Lørdag kveld sendes femte episode av Den store reisen, sesong to, på NRK1.

Kulturstrøm

 • Blir Artist in Residence

  John Zorn (67) blir Artist in Residence på Moldejazz neste år. Det seier festivalsjef Mariann Bjørnelv til rbnett.no. Den amerikanske multiinstrumentalisten og komponisten har vore på jazzfestivalen tre gonger før. Festivalen ønsker også å få verdsstjerna John Legend tilbake til utescena på Romsdalsmuseet.

  John Zorn
  Foto: Pressebilde
 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

Flere kulturnyheter