NRK Meny
Normal

Hva er galt med familien Wold Hansen?

Hamerfolket i Etiopia lurer på om familien Wold Hansen er blitt syke, siden de er rødflekkete og solbrente. Se det morsomme klippet fra «Den store reisen» her!

Raymond Hansen, den store reisen

Raymond Hansen og resten av familien blir solbrente i Etiopia, en tilstand hamerne ikke har så god kjennskap til.

Foto: Strix/NRK

Den nordnorske familien merker at solen er sterkere i Etiopia enn hjemme i Fauske, og Raymond og Ole-Aleksander spør hamerne om råd for å unngå å bli solbrente.

Stammefolket har på sin sine aldri sett solbrente nordmenn før, og lurer på om gjestene har blitt syke.

Skifter farge?

– Noe er galt. Før var dere hvite, nå er dere røde. Vi har bare sett kuer og geiter som er flekkete sånn som dere, sier hamerne til sine norske gjester.

Og mens de mørkhudede mennene peker på alt som er «galt» med Ole-Aleksander (17), tror nordlendingene at vertene viser dem hvor det er lurt å smøre seg med solkrem.

Les også: Ble spyttet på av medisinmannen

Spennende tannbørste

I mens holder mamma Rita på med morgenstellet, og vekker stor oppstandelse der hun står og pusser tennene med en elektrisk tannbørste.

Det samler seg et stadig større publikum rundt henne som ønsker å teste ut den tekniske nyvinningen, og selv om hamer-metoden for tannpuss består av å tygge på en grein, faller tannbørsten i smak som et massasjeapparat for leppene.

Les også: Rune gikk ned 13 kilo på 3 uker

Lørdag kveld sendes femte episode av Den store reisen, sesong to, på NRK1.

Flere kulturnyheter