Hopp til innhold

Ble spyttet på av medisinmannen

Etter at Tove Røssnes hadde ligget søvnløs i fire døgn på «Den store reisen», hentet namalene inn eksperthjelp for å kurere henne.

Tove og Ronja Breili, Den store reisen

Tove Røssnes slet med søvnløshet i fire døgn etter at familien dro fra Norge til Vanuatu. Her med datteren Ronja Breili.

Foto: Strix/NRK

I kveldens episode av «Den store reisen» får vi se at mamma Tove Røssnes ikke orker å stå opp etter å ha ligget søvnløs helt siden Breili-familien dro fra Norge og til Vanuatu fire døgn tidligere.

Det vi derimot ikke får se, er namalenes forsøk på å kurere insomniaen.

Les også: Rune gikk ned 13 kilo på 3 uker

Spytt og røyk

Rune Breili, den store reisen

Rune Breili setter i gang med å bygge en egen hytte til familien slik at Tove skal sove bedre.

Foto: Strix/NRK

– Brage kom og la seg oppi sengen hos meg, og plutselig kom det en mann inn og spyttet på oss. Jeg trodde det var fordi Brage lå i sengen, siden hyttene var kjønnsdelte, forteller Tove Røssnes til NRK.no.

Mannen forlot hytten igjen, og Tove var etter hvert nødt til å få en sovetablett fra legen som fulgte produksjonen. Men namalene var ikke ferdige, og hadde flere ess i ermet.

Les også: Ville skjære ut tennene på Malin (13)

– Plutselig kom medisinmannen inn med røyk og lys og «hele pakka», og fortsatte å spytte på meg. Jeg var jo helt utslitt av søvnmangel, og tenkte bare «nå blir jeg kokt!», minnes Røssnes.

Familien Lande Walbeck, Den store reisen

Espen Lande Walbeck (18) deltar i slaktingen av en geit i Gobiørkenen.

Foto: Strix/NRK

Om det var medikamentene eller spyttingen som fikk henne til å sove den natten er uvisst, men tobarnsmoren sloknet endelig etter flere netters insomnia.

Ferske geiteinnvoller

I Etiopia sliter fortsatt familien Wold Hansen med å forstå den aggressive væremåten til Hamerne. Rita blir bedt om å male sorghum-kornet til mel, og kvinnene forteller at de blir piskes hvis de ikke gjør det godt nok.

Nett-TV: Se forrige episode av «Den store reisen» om igjen her

I Mongolia blir familien Lande Walbeck servert delikatesser hos nomadefamilien– ferske geiteinnvoller og blodpølser. Det blir også krangling om soveplassene, når Espen (18) og Stian (16) ikke lenger vil sove utendørs sammen med geitene.

«Den store reisen» ser du på NRK1 lørdager klokken 21.25.

Rita Wold, Den store reisen

Rita Wold må male kron, og får kjeft av de andre kvinnene fordi hun ikke gjør det bra nok.

Foto: Strix/NRK

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB