NRK Meny
Normal

Det bugner i skogen

Blåbær, tyttebær og sopp, ligger som heldekkende tepper og lyser opp skogbunnen.
Og vi kan bare fråtse i godbitene.

Høstens bær er i boks
Foto: Picasa 2.7

Det er mye man kan få ut av det skogen har å gi. All bær kan både syltes, saftes eller lages gele av. Resultatet blir ikke bare godt, men også sundt. All skogsbær inneholder mye antioksidanter som er bra for kroppen vår.

Sopp

I tillegg til bær er det også mye sopp i skogen. Fåresopp, risker og kantareller stikker opp som små korngule og gulhvite paraplyer på grønn mosegrunn. Det er ikke bare at de er dekorative, men de gir også de beste retter. For alle som skal ut å plukke sopp, er det viktig ha med en soppbok med gode bilder, tegninger og beskrivelse av soppen.

Urter

I tillegg til de nevnte sorter en kan høste fra skogens avlinger, kan en også lete etter urter.
Nesle, karvekål og mynte som kan brukes i supper og stuinger.

Kulturstrøm

 • Saabye Christensen får Oslo-medalje

  Forfatter Lars Saabye Christensen tildeles St. Hallvard-medaljen, som er Oslo bys høyeste utmerkelse, for sin «verdifulle innsats for hovedstaden».– Det er en stor ære og glede å kunne motta St. Hallvard-medaljen, og det er også en like stor inspirasjon til å skrive og dikte videre om denne byen jeg er så nært knyttet til og setter så høyt, sier han ifølge NTBs pressemelding. Les Oslo kommunes begrunnelse for tildelingen her. (NTB)

  Lars Saabye Christensen
  Foto: Olav Døvik / NRK
 • Norsk 1. plass i pressefrihet

  Norge er det landet i verden hvor pressefriheten står sterkest, ifølge Reporters Without Borders årlige pressefrihetsundersøkelse. USA faller to plasser på listen, fra 43. til 45. plass, under ledelsen av Donald Trump, som blant annet har kalt journalister «fiender av folket». Nederst på lista ligger Nord-Korea. Les rapporten her.

  Laster Twitter-innhold
 • Sjå Sigrid på Jimmy Fallon

  Sigrid Solbakk Raabe frå Ålesund spelte for nærmare tre millionar amerikanarar då ho opptredde på Jimmy Fallons «The Tonight Show» i USA i natt. Sjå videoen her.